Mokslininkas susileido į save 3,5mln. metų senumo bakteriją

bakterijosGrupelė Rusijos mokslininkų tiki, kad amžino gyvenimo paslaptis slypi ledo sukaustytame Sibire. Šiuo metu jie atlieka tyrimus su bakterija, kurią 2009-aisiais rado įšalusią lede.

 

Kadangi bakterija atšiauriomis sąlygomis sugebėjo išgyventi pusketvirto milijono metų, mokslininkai tiki, kad būtent ji gali įminti amžino gyvenimo paslaptį, rašo skaitalas.lt.

 

Vienas iš šios grupės tyrėjų – Anatolijus Brouchkovas, prieš pora metų sutiko būti bandomuoju triušiu ir į jo organizmą buvo suleista šios bakterijos.

 

Dabar vyras tikina, kad niekada anksčiau nesijautė esąs toks gyvybingas. Prieš testuojant bakteriją su žmonėmis, ji buvo išbandyta su pelėmis ir rezultatai buvo teigiami.

 

„Aš pradėjau dirbti ilgiau ir per pastaruosius porą metų neturėjau nė menkiausio peršalimo“, – teigė Anatolijus. Tiesa, vyras pripažino, kad jo puiki savijauta gali būti grindžiama psichologiniu nusiteikimu.

 

Vyras teigia, kad negali objektyviai įvertinti bakterijos duodamos naudos. Prieš susileisdamas ją Anatolijus neatliko jokių medicininių tyrimu, tad dabar negali palyginti savo fizinės būklės su ta, kurią turėjo prieš keletą metų.

 

anatolijus

 

Kur kas kruopščiau tyrimai buvo atlikti su pelėmis. Pastebėta, kad pelės, kurioms buvo suleista bakterijos, seno lėčiau, o vyresnės pelės buvo vaisingesnės nei tos, kurioms bakterijos suleista nebuvo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Mokslininkai teigia, kad jiems reikia išsiaiškinti kas leidžia šitiek metų bakterijai išlikti gyvai ir tada tai būtų galima panaudoti žmonių ilgaamžiškumui didinti.

 

Anatolijus taip pat atskleidė, kad pastaruoju metu ledynai, kuriuose buvo rasta bakterija, pamažu tirpsta, tad greitai ji pateks į geriamą vandenį ir Sibiro gyventojai, nori to ar nenori, įsileis bakteriją į savo organizmus.

 

Šaltinis: skaitalas.lt

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Anonimas

Gerai skamba: “į organizmą buvo suleista bakterijos”. Į kurią vietą? :)

konkolai

siais laikais zodis Mokslininkas tas pats kaip Vadybininkas..
Pilna kaip prisikta o tolko mazai

Tront

As tai draugiskai susigyvenes su visom jau.

Once

Hmmm… Labai keistai skamba, kad mokslininkas tiesiog ėmė ir taip paprastai susileido neatlikus jokių tyrimų prieš tai. Panašu į melagyste. Juk neveltui mokslininkai, kad stebėtų kaip keitėsi poveikis…

Anonimas

Taigi rasoma, kad buvo atlikti tyrimai su gyvunais. Be to, susileido tik sau, o nepradejo visus is eiles skiepyti, t.y. cia ne masine gamyba gi.

Taip pat skaitykite