2045 metais žmonėms gyvenimą grąžins dirbtinis intelektas?

gyvenimas-matricojeAmžinas gyvenimas? Pasak kompanijos „Humai“, tai bus įmanoma jau 2045 metais, kai žmonėms gyvenimą grąžins dirbtinis intelektas, rašo portalas robotika.lt.

 

Los Andžele įsikūrusi „Humai“ robotų technikos kompanija specializuojasi žmogaus gyvenimo pratęsimo paieškose, naudojant dirbtinį intelektą. Kompanija paskelbė, kad pagrindinė jos misija –prikelti mirusius, jų prisiminimus išsaugant dirbtinio intelekto pagalba.

 

„Humai“ neskuba dalintis detalėmis apie fantastinį filmą primenantį skambanti projektą. Tačiau pabrėžia, kad jų darbo specifika grindžiama dirbtinio intelekto ir nano technologijos panaudojimu, kai žmogaus šnekamasis kalbos stilius, elgesio modelis, mąstymo procesai ir informacija apie kūno funkcionavimą bus perkelti į atmintinę.

 

Kompanijos įkūrėjas ir generalinis direktorius Josh Bocanegra leidiniui „PopSci“ teigė, kad tikisi, jog tokiu būdu prikelti pirmąjį žmogų pavyks jau per artimiausius trisdešimt metų. J. Bocanegra taip pat užsiminė apie krionikos technologiją ir būtinybę išsaugoti žmogaus smegenys iki tol, kol dirbtinis kūnas bus pasirengęs mirusiojo prikėlimui.

 

Kalbėdamas su IEET kompanijos įkūrėjas įvardijo, jog dirbtinis intelektas, leidžiantis prikelti mirusius taps geresne alternatyva bendravimui su tais, kurie išėjo, nes jie tiesiog niekada nedings iš mūsų gyvenimo. Su mirusiais bet kada bus galima susisiekti.

 

Vis dėlto, kol kas sunku nuspėti ar kontroversiškas projektas bus įgyvendintas ir kokios bus jo pasekmės.

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
žygis

Joks protas ar intelektas neprikels, tušti paistalai

2

Pirma isnaikys zmogu o paskui prikels lygiai taip pat kaip zmogus naikina gyvunys o paskui jau bando klonuoti kad neisnyktu…

Tront

Padirbejus viskas imanoma.

Tront

Boom sakalaka :)

Aurimas

Bet kokiu atveju tai bus dirbtina. Tikro žmogaus niekas nepakeis.

Taip pat skaitykite