NASA jau ruošiasi juodžiausiam scenarijui?

asteroidPraėjusiais metais pasaulis keletą kartų buvo gąsdinamas pseudomokslininkų, kurie tvirtino, jog Žemės planetą jau netrukus nušluos milžiniškas asteroidas, galintis netgi nulemti žmonijos eros pabaigą. Laimei, tačiau nei vienas toks gąsdinimas ir prognozė neišsipildė, praneša alfa.lt.

 

Vis tik Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūros NASA mokslininkai nusprendė įkurti naują departamentą, pavadintą Planetos gynybos koordinavimo taryba. Paprasčiau ir suprantamiau tariant, tai yra „Apokalipsės biuras“.

 

Šio naujo departamento paskirtis – stebėti visų asteroidų, kurie gali pagrasinti Žemės planetai, judėjimą. Tokiu būdu, anot NASA atstovų, žmonės galėtų pasiruošti asteroido keliamai grėsmei bei galbūt parengti planą, kaip sunaikinti į Žemę lekiantį asteroidą (visai kaip filme „Armagedonas“).

 

Būtent šiame „Apokalipsės biure“ toks planas greičiausiai ir būtų svarstomas bei priimamas.

 

Iki šiol NASA yra pastebėjusi maždaug 10 tūkstančių šalia Žemės planetos skriejančių kosminių kūnų, kurie kol kas nekelia grėsmės žmonijai. Tačiau niekas nežino, kaip viskas pasisuks ateityje.

 

Kiekvienais metais papildomai yra aptinkama apie 1500 asteroidų. kai kurie iš jų pamatomi likus vos kelioms dienoms iki praskriejimo pro Žemę. Būtent dėl šios priežasties „Apokalipsės biuras“ turėtų itin pasitarnauti išvengiant tokių „iš anksto nepastebimų“ grėsmių.

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
grom

dzin tas ,marsas, pries 50 metu paskelbe kova su veziu, tai butu malonu,kad bent per zingsni i prieki pasistumetu, nes tuo klausimo mokslas apsimeta apgailetinai atsilikusiu.

Lietuvis

Gi dėl dievo meilės, nesupyksit dėl tos Amerikos… Ir šiaip nėra ji tokia nuostabi, kaip kalbama… Pažiūrėkit vien kaip policininkai su paprastais civiliais elgiasi…

cha

amerika visagale,,tiktai kaskaip ilgai jau zmones skraidina y marsa………………………….

Anonimas

Tai jei tu geresnis uz juos tai pats nuskraidink zmones i marsa, ar tik moki loti kokie kiti blogesni uz tave?

Taip pat skaitykite