Mokslininkų tyrimo išvados: ateivių nerandame, nes jie jau išmirę

alienssGyvybė kitose planetose greičiausiai gyvuotų labai trumpą laiką ir greitai išnyktų, sako astrobiologai iš Nacionalinio Australijos universiteto. Atlikę tyrimą, kurio metu buvo aiškinamasi, kaip galėtų vystytis nežemiška gyvybė, mokslininkai priėjo prie išvados, kad gyvybė greitai išnyktų dėl planetų temperatūros kaitos, rašo phys.org.

 

„Visatoje greičiausiai apstu potencialiai gyvenamų planetų, taigi didelė dalis mokslininkų mano, kad Visatoje turi knibždėti ateivių, – sakė tyrimo vadovas dr. Aditya Chopra. – Ankstyva gyvybė yra labai trapi, taigi mes manome, kad ji retai išsivysto tiek, kad gebėtų išlikti. Daugumoje ankstyvųjų planetų aplinka yra nestabili. Kad atsirastų gyvenama planeta, gyvybės formos turi reguliuoti šiltnamio efektą sukeliančias dujas, jog paviršiaus temperatūros išliktų stabilios.“

 

Maždaug prieš keturis milijardus metų Venera ir Marsas galėjo būti mikrobų gyvenamos planetos. Tačiau praėjus milijardui ar kiek daugiau metų po jų formavimosi, Venera tapo labai karšta, o Marsas – labai šaltas.

 

A.Chopra sako, kad jo komandos teorija paaiškina, kodėl gyvybė kitose planetose neišsivysto.

 

„Tai, kad dar negirdėjome ateivių signalų labiau susijęs ne su gyvybės kilme ar intelektu, o su sparčiu biologinių reguliavimo ciklų planetų paviršiuje atsiradimu“, – sakė A.Chopra.

 

Vandeningų, kalnuotų pasaulių su tinkamais gyvybei elementais apstu, tačiau, gyvybės neaptinkame. Šis reiškinys vadinamas Fermi paradoksu. Vienas iš mokslininkų pateikiamų Fermi paradokso paaiškinimų – gyvybė išmiršta vos atsiradusi.

 

„Vienas intriguojančių mūsų modelio spėjimų yra tas, kad dauguma fosilijų Visatoje būtų iš jau išnykusio mikrobiologinio gyvenimo, o ne daugialąsčių rūšių kaip dinozaurai ar humanoidai, kuriems išsivystyti reikia milijardų metų“, – sakė vienas tyrimo autorių profesorius Lineweaveras.

 

Rekomenduojami video:


2500
10 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Wellin

Ne ten ieško

Cipsas

Ateiviu isvados:
Zmoniu nerandame, nes jie jau ismire

XDDDDDD

Simas

Blt atrodot jūs suauge, bet dar tikit pasakom. Nėra tų supistų ateiviu, nebent jie kažkokio bakterijos pavidalu. Atsigaukit jūs kosmoso tyrinėtojai, jūs tik žinot apie tai ką sako nasa ir ji sako kuom jūs norit tikėt. :))

;D

tu gal nebesvaik zmogau :D matai mes issivystem is kazko ir panasiu dalyku neitiketino dydzio visatoje negali buti? tau su galva viskas gerai? ar tu vienas is biblijos fanatiku? ir patikek as nesu is tu kuris tiki viskuom ka pasako NASA ar dar kokie ten nupuse mokslininkai…

;D

jai tik galeciau tai su ta antraste nusivalyciau sikna :D ka mes galim rast tarp tu milijardu sviesmecciu…tipo issiuntem signala pries palyginus nedaug metu ir jau turejom su jais susisiekti? :D ar per hablo teleskopa turejom juos pamatyt? :D o kas jai jie jau tarp musu? ilinde i musu zmogaus apvalkala? ir sitap mus stebi tyrineja ir pan? juk to niekada nesuzinosim…ateis laikas jie pasirodys oficialiai. jus pagalvokit tarp 14mlrd sviesmeciu skersmens visatoje,mes esam vieni? nu niekaip negaliu sito suprast…juk planetu yra kvadrilijonu kvadrilijonai ir tarp sitos begales tikrai bus ne viena desimtis ar simtai ar net tukstanciai protingos(nu kazkas… Skaityti daugiau »

Tomas Lithuania

Daug kas slepiama nuo žmonių jeigu visata tokia didelė tai tikrai yra tikimybe atrasti ateivius gi nemanau kad mūsų planetos mokslininkai sugebėjo viską uoliai ištirti gi ne šiandienos mokslui tai. Beje o kas už visatos ribų yra mmmmm? To niekas negali pasakyti.

Ai

Civilizacija susinaikina kai pasiekia tokį išsivystimo laipsnį kada gali pati save sunaikinti.Puikiausias pavyzdys-mūsų civilizacija.Neįmanoma toliau egzistuoti tarp masinio naikinimo ginklų turint tokį bepročių,religinių fanatikų-teroristų,nusikaltėlių,narkomanų,iškrypėlių kontingentą.Apokalipsė artėja,ir laimingesnis bus tas,kuris spės mirti naturalia mirtimi,nes artėja labai siaubinga baigtis visiems Žemės gyventojams

Darkness

Kas paskatino & sukėlė mintis apie civilizacijos susinaikinimą?

spėju tavo amžius apie 20 metų?

sumaišė balandžio pirmą turbūt

Juk šiandien ne balandžio 1, kad juokelius skaldot. Visatoje yra begalė žvaigdžių apie kurias sukasi planetos ir nejau manot, kad tokia propaganda patikėsiu. Netikiu jūsų nupirkta pigia propaganda.

2

Aha ismire… 100% siuo momentu amerikos prezidentas gere arbata ir zvenge su kokiom reptilijom is zmoniu ;)

toto

Eiline propaganda,Daug kas nuo musu slepiama ir dar daug yra nepazinta ,kaip sakoma viskas savo laiku !;)

Tront

Jai rytoi rastu nauja banginiu rusi niekam nebutu stebuklas, ateiviu sako neranda :D

Taip pat skaitykite