Alvydas Aukštuolis. Kas statė Didįjį Egipto Sfinksą?

sfinksasAlvydas Aukštuolis

 

Nereikia ypatingos įžvalgos norint suvokti, kad Egipto piramidės yra lankomiausia turistų vieta, nes jas gaubia didelis paslapčių ir mistikos šydas, kuris, net ir pasitelkus naujausius mokslinius atradimus, dar nėra praskleistas.

 

Kita vertus, galbūt būtent dėl paslaptingumo piramidės ir traukia lankytojus lyg magnetas? Tačiau neverta pamiršti ir kitos šalia esančios paslapties, Didžiojo Sfinkso.

 

Didžiulį susidomėjimą sukėlė amerikiečių geologas Robertas Šokas dar 1990 metais teigdamas, kad Sfinksas pastatytas daug ankščiau, nei iki tol buvo manyta, tai yra tada, kai dar nebuvo jokių faraonų dinastijų.

 

Šį teiginį palaiko ir Čikagos universiteto geologas Markas Lechneris, savo teiginiams pagrįsti pasinaudojęs erozijos požymiais ant Sfinkso. Jis teigia, kad ryškūs erozijos požymiai rodo, kad statinys egzistavo jau tada, kai lietingojo klimato periodas dar nebuvo pasikeitęs į sausąjį. O ši klimato kaita įvyko ne vėliau kaip 5000 m.pr.m.e. Kas ir reiškia, kad Sfinksas buvo pastatytas žymiai anksčiau nei piramidės, kuriose nėra jokių erozijos požymių.

 

R. Šoko nuomonę palaiko ir kiti tyrinėtojai, kurie dirbo Karalių slėnyje Gizoje. Jie pritaria tvirtinimui, kad Nabta Platos rajone Egipto pietuose, kur dabar yra tik dykuma, prieš tūkstančius metų, kai dar nebuvo atsiradusios faraonų dinastijos, tyvuliavo seklus ežeras, kurio krantuose vietiniai gyventojai ganė savo galvijus. Kaip tik čia ir atsirado pirmosios egiptiečių gyvenvietės.

 

Šitie senieji statytojai žinojo net astronomijos paslaptis. Daugelis istorikų tvirtina, kad tokias žinias jie perėmė iš senovės Graikų mokslininkų maždaug prieš 200 tūkstančių m. pr. m. e. Tačiau tokie teiginiai tiesiog sugriauna oficialią versiją apie tai, jog Egipto faraonas Chufu maždaug prieš 2550 tūkstančių m. pr. m. e. Didžiąją piramidę pastatė tuščioje vietoje.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Dar didesnę mistiką sukelia skaičiai, kurie tvirtina, kad trys piramidės orientuotos į mūsų galaktikos centrą, kuris buvo aptiktas tik XVIII – ame amžiuje. Sunku sutikti su istorikų teiginiu, kad tai tik atsitiktiniai sutapimai.

 

Tad ir kyla natūralus klausimas – o kas gi tada statė Sfinksą?

 

sfinkso-paslaptys

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Į šį klausimą jau senai bando atsakyti rusų mokslininkas Sergejus Proskuriakovas. Jis tvirtina, kad atkuriant pirminį Gizos piramidės modelį, pavyko atrasti užšifruotą kosminį kodą, pagal kurį sukurtas visas pasaulis,- nuo atomo branduolio iki planetų sistemų Visatoje.

 

Kol kas neketinu tuo nei tikėti nei netikėti, nes nei viena pusė nepateikė „geležinių“ įrodymų.

 

Pagal S. Proskuriakovą ir jo bendraminčius, tikrieji Didžiojo Sfinkso ir Egipto piramidžių statytojai buvo Sirijaus sistemos, esančios Kentauro žvaigždyne, gyventojai.

 

Sirijaus sistemos gyventojai, įvaldę mums dar nežinomas technologijas, ne kartą lankėsi Žemėje ir savo žinias perteikdavo vietiniams gyventojams.

 

Viena iš tokių žinių ir buvo Sfinkso ir Egipto piramidžių statyba. S.Proskuriakovas tikisi, kad greitu laiku bus surastos Sfinkso ir piramidžių slaptavietės, ir tada mes sužinosime tai, apie ką dabar tik mąstome ar svajojame.

 

Jo manymu tam yra realus pagrindo, nes japonai tyrinėdami piramides rado metalinę plokštę su keistais rašmenimis. Taip, kad viltis miršta paskutinė. Laukime!

 

Alvydas Aukštuolis, brontis15.wix.com

Rekomenduojami video:


2500
13 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
egiptologas

Kasinėjant Graikijoje bvo rastas varinis laidas po tūkstantmečio žemių sloksniu. Archeologai padarė išvadą, kad Graikai jau tometu turėjo laidinį telefoną. Kainėjan Egipto piramidžių teritorijoje nerasta jokių laidų, kas liudija,jog egiptiečiai nuo senų senovės naudojasi mobiliuoj ryšiu…

Realiausia teorija
Mekabciel

Chaltūrinė architektūra prasidėjo po babelio bokšto griūties, ego žmonių išaugo tiek, kad pradėjo vienas kito nekęsti ir nupuolė iš dvasinio ryšio, užmiršo vidines gamtos savybes, jėgas ir dingo tarpusavio ryšys, mentalinis ir dvasinis. Atsirado properša, bedugnė tarp žmonių kolektyvinės sąmonės, kaip užsklanda vidiniam pasaulio tinklui, o kolektyvinė sąmonė ir sudaro santykių tinklą, kuris aprėpia tai kas egzistuoja tarp mūsų(visą likusią gamtą), vat tada ir prasidėjo degtas molis ir kreivos kopijos, kaip pastanga pastatyti tai, ką statė būdami visai kitoje santykių būsenoje.

Žydrius

Patinka man ši alternatyvi istorija. Dėl to, nes manau, kad ji teisinga. Tik gaila, kad mokslininkai, šias teorijas laiko kvailystėmis, o nežvelgia įrodymams ir faktams į akis. Didžiąsias piramides pastatė tikrai ne senovės egiptičiai. Šalia jų yra mažesnės, pastatytos ir paprastų degtų molio plytų, nelygios, negražios. Va šitas tai pastatė senovės egiptiečiai, tiesiog kopijuodami, didžiąsias. Kiek jų laikų išsivystymas leido, taip ir padarė. O dėl didžiųjų, tai vis dar labai įdomu, kokia tikroji jų paskirtis

;D

vistiek jai ir zino kas ir kaip tai tik saujele zmogystu,o plati visuomene apie tai niekada ir nesuzinos :)

AG

Taip tos piramides buvo stotomos protingu galvu, kaip kazkas minejo, kad zmones tuo metu gyveno susilieje su gamta, ir ju laikais tai buvo, kaip mes dabar vadiname “smart technologija”, tik tai buvo gamtos technika. Mums galbut sunku suprast, nes musu protas yra priprates, kad viska pastatyti, judinti yra naudoja dirbtine, iskastine energija, elektrine ir t.t.

Alvydas

Ačiū tau, Vygi, malonu nors sekundei pabūti Algimantu Čekuoliu….

DIEDUKAS

Gaila ,kad mokslininkai negali nustatyti kada buvo pastatytas Sfinksas manau ,kad jie slepe informacija kuri skiriasi nuo oficialios versijos ;D

Mekabciel

Net neabejoju, kad tiek Egipto piramides, tiek Sfinksas, Babilonas su savo apsvietimu, Balbkekas, Meksikos, Peru, Japonijos, Rusijos architektura, randami artifektai, pastatyta ir sukurta paciu zmoniu, o ne kazkokiu kitu civilizaciju ar dar ko nors. Tiesiog zmones anksciau buvo kolektyvinio proto santykiuose, meiles artimui santykiuose, savybemis atitinkantys gamtos savybes ir veikiantys is vien su gamta. Zmones apie kosmosa ne zinojo, jie tiesiog buvo dalis jo ir kure is pamatiniu gamtos desniu, kuriuos jaute tarpusavio rysyje, del to viskas taip tiksliai sukurta, mikroskopiniu aukso pjuvio tikslumu. Jei zmogus veikia isvien su gamta, o zmogus yra auksciausia gamtos pakopa ir dar mastanti, tai… Skaityti daugiau »

;D

ir as ten buvau,alu midu geriau,per barzda varvejo,burnoj neturejau.

Alvydas

nesinori būti kažkokiu proto bokšteliu, bet kai suvoki kiek daug ir įvairiaI rašo apie piramidžių statybas supranti, kad niekas netrukdo rašyti mistines versijas. O gal jos ir tikroviškas, tačiau mūsų protui dar mistiškos.

Taip pat skaitykite