Alvydas Aukštuolis. Ar galėtume suvokti nesuvokiamąją Visatą?

Visata tai materialusis pasaulis, erdvės atžvilgiu beribis, o laiko – kintantis. Visomis stebėjimo priemonėmis įmanomų aptikti kosminių objektų visuma dar vadinama Metagalaktika, arba stebimąja mūsų Visatos dalimi. Šiuo metu galima stebėti iki 13 mlrd. šviesmečių atstumu esančius kosminius objektus. Metagalaktika yra vienalytė ir izotropinė (visomis kryptimis vienodų savybių). Todėl spėjama, kad ji gali būti maža didesnių supersistemų dalelė. Visatos plėtimasis per visą žinomo laiko istoriją buvo laipsniškas. Idėja, kad Visatos plėtimąsi sukėlė Didysis sprogimas buvo iškelta prieš 25 m. WMAP stebėjimų duomenys patvirtino seniai gyvavusias Visatos plėtimosi teorijas. Pagal WMAP teoriją visata iš pat pradžių buvo mažesnė už atomą. Palaipsniui ji didėjo ir augo vėliau įvyko sprogimas, kuris pradėjo visą visatos istoriją. Visata nuolat plečiasi ir didėja.Alvydas Aukštuolis
 
Sunku rašyti apie nesuvokiamai nesuvokiamą. Taip mūsų mokslas neseniai apibūdino Visatą! Todėl aš pasiremsiu tik gerai žinomais faktais.
 
Žinoma tai bus ne Visata tiesiogine prasme – panagrinėsiu tik nedidelę jos dalelę – mūsų supratimą, kuris reiškia ateivius. Tiksliau – ar teisingai tai suvokiame?
 
Manau, kad nuo pat seniausių žmonijos egzistavimo laikų mūsų Žemės gyventojai visą laiką bandė suprasti, kas gi yra toji Visata? Būtų labai įdomu palyginti, kaip Visatą apibūdintų žmogus gyvenęs prieš šimtus tūkstančių metų, ir kaip keitėsi žmonių suvokimas nuo senovės laikų iki dabarties.

 

Tačiau pagrindinis žmonijos klausimas visada buvo ir yra – ar yra gyvybė Visatoje ir ar mus lanko protingos būtybės iš kosmoso? Visi šitie klausimai labai aktualūs tapo XX-o a. antroje pusėje.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Šiuo laikotarpiu ypač padaugėjo pranešimų apie ateivių pagrobtus žmones, matytus neatpažintus skraidančius objektus ar aptiktas ateivių kosminių laivų bazes. Ir tokie „kosmodromai“ įrengti sunkiai prieinamose vietose Lotynų Amerikoje, Afrikoje, Antarktidoje ir kitose vietose, kur gyvena labai mažai žmonių.

 

ateivis

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Nereikia net ypatingos įžvalgos, kad suvoktume, jog Rusijoje tokių vietų yra gana nemažai. Ypač išsiskiria didžiulė ir mažai apgyvendinta teritorija nuo Uralo iki Ramiojo vandenyno pakrantės.

 

Sibire ir Tolimuosiuose Rytuose gyvenančios tautos turi daug pasakojimų ir legendų apie susitikimus su paslaptingomis būtybėmis, kurios neva nužengė nuo dangaus. Daug pasakojimų apie ugninius kamuolius, kurie pradingdavo taigos ežeruose ar pelkių brūzgynuose.

 

Viena iš įdomesnių istorijų yra apie tai, kaip 1968-tų metų rudenį Tiumenės srities KGB valdybai buvo pranešta, kad Kaluško pelkių rajone, srities šiaurės-rytinėje dalyje, nusileido kažkoks kosminis aparatas. Valdybos saugumo nariams tai buvo didelis galvos skausmas, nes pagal jų turimą informaciją nei rusų, nei amerikiečių kosminiai laivai, esantys orbitoje, tuo metu neplanavo grįžti į Žemę.

 

Iš pradžių gautą informaciją palaikė dezinformacija, tačiau vis dėlto buvo nutarta ją patikrinti. Galėjo būti, kad išsilaipino koks nors priešų desantas. Link nusileidimo vietos karininkus palydėjo vietinės valdžios atstovai ir vietiniai gyventojai.

 

Karininkai neaptiko jokių kosminio laivo pėdsakų, tačiau užfiksavo keletą keistų faktų. Skurdus beržynėlis augantis aplink pelkę, buvo apdegęs pelkės centro link. Vietovės radiacinis fonas buvo 1,5 karto didesnis ir vis augo artėjant į pelkės vidurį. Ir pagrindinis įkaltis buvo – rastas patefono plokštelės dydžio diskas. Jis buvo karštas ir skleidė švilpiantį garsą. Vėliau disko vietiniai gyventojai nebematė, nes jį pasiėmė karininkai. O vietiniams gyventojams buvo paskelbta, kad čia nukrito meteoritas.

 

nso-ateiviai-zmones

 

Visa tai mes suprantame kaip kažkokį ateivių apsilankymą Žemėje, o toliau – jau nebe suvokiama paslaptis. Galbūt mums dabar net nereikėtų bandyti suprasti to, ko dar nesuprantame.

 

Bet, žmogus toks jau nuostabus „sutvėrimas“, kuriam neįsakysi – mes ir toliau tyrinėsime, tobulėsime, mąstysime ir bandysime suprasti viską, ko dar nežinome, visą nežinią, kuri tūno po vienu gražiu ir neilgu žodžiu – Visata.

 

Alvydas Aukštuolis, brontis15.wix.com

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Alvydas

Ponas “D” su Jūsų kritika sutiksiu tik tada kai paskaitysiu kaip Jūs rašote. Lauksiu Jūsų straipsnių.

;D

as ne ponas ;) jai uz tai man moketu tikrai rasyciau :)

Arturas

Ačiū Diev, kad “D” niekas nemoka. Jeigu tokio mąstymo žmogelis pradėtų rašyti, tai tik nusišauti beliktų, nes ir taip žiniasklaidos Lietuvoje neliko. O Alvydui labai dėkoju už tai, kad dalinasi su skaitytojais įdomiomis savo įžvalgomis. Linkiu sekmės ir lauksime naujų jūsų įrašų.

;D

To Arturas.
tai dabar labai noreciau,kad pagrystumet savo nuomone ir paneigtumet manaja kuria isreiskaiu zemiau esanciame komentare. rasydamas zemiau esanti komentara remiausi mokslo yrodytais FAKTAIS! o kuom remiates jus? ivairiomis fantazijomis? :D

;D

(Būtų labai įdomu palyginti, kaip Visatą apibūdintų žmogus gyvenęs prieš šimtus tūkstančių metų) Jai atkreiptume demesi i tai jog dabartinis zmogus toks kaip mes pagal moksla yra tik apie 200k metu tai nemanau,kad reiktu rasyt daugiskaitoje (simtus tukstanciu metu). ir kazi ar jis iskart pradejo “aust” minty kaip cia yra su ta visata. (ar yra gyvybė Visatoje) seip vien musu galaktikoje yra 4mln potencialiu gyvenamu planetu. ir manau ju tikrai yra ir labai daug(protingu butybiu). (Visa tai mes suprantame kaip kažkokį ateivių apsilankymą Žemėje, o toliau – jau nebe suvokiama paslaptis) na tai ten greiciausiai ir buvo tie vadinami ateiviai…arba… Skaityti daugiau »

ferum

Geras straipsnis, valdzia eiliny kart is zmoniu ateme teise zinoti

Anonimas

Labai idomus irasas! Aciu autoriui

Alvydas

pastebėjau keistą dalyką – mano paprasti straipsniai pritraukia gana daug komentarų, o rimti straipsniai – labai mažai. Kodėl taip yra – ar atsakysite?

...

Tiesiog, apie paprastus dalykus zmones dazniau turi ka pasakyti, lengviau juos supranta. Kartais zmones tiesiog tingi skaityti rimtus straipsnius..:)

DBS

Geri paskutiniai zodziai +

Taip pat skaitykite