Kūčių staigmenos: vakarą gali sugadinti praskriejantis asteroidas

asteroidas-zemeJungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūros NASA mokslininkai, stebintys skrajojančius kosminius kūnus, pateikė kiek netikėtą prognozę. Anot jų, Kūčių vakarą pro Žemę praskries milžiniškas asteroidas, kuris net ir nesirėžęs į mūsų planetą gali pridaryti žalos.

 

Kaip rašo „Mirror“, beveik 2,5 kilometro skersmens kosminis akmuo, žinomas 2003 SD22 vardu, dėl savo masto sukelia tokią didžiulę gravitacinę jėgą, kad jos pakaktų praskriejant pro Žemę joje sukelti drebėjimų.

 

Pagal blogiausią scenarijų (nors taip neturėtų nutikti), tokio masto asteroidas vien rėždamasis į Žemę iškart galėtų sunaikinti ištisą žemyną.

 

NASA mokslininkai šį asteroidą buvo pastebėję jau anksčiau, tačiau dabar paaiškėjo, kad jis gali būti gerokai masyvesnis, nei buvo manyta iki šiol. Beje, šis asteroidas yra tik 1 iš 17, kurie šiuo metu yra visiškai netoli Žemės planetos.

 

Tačiau nerimauti dėl šio asteroido tikrai nereikėtų, kadangi jis turėtų prasilenkti su Žeme pakankamai saugiu atstumu. Nors neatmetama tikimybė, kad asteroidas gali sukelti Žemės drebėjimų visoje planetoje.

 

Beje, primename, kad visai neseniai, lapkričio mėnesį, Žemės planeta taip pat prasilenkė su asteroidu, kurį mokslininkai buvo pastebėję visiškai neseniai, o prieš tai apie jį nieko neįtarė.

 



 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
...

nu ka, kuciu vakaras, bet zeme nedreba kazkodel nedreba. mums eilini karta pisa prota, stengiasi isgasdinti.

skaitytojas

Kazkoks sau priestaraujantis straipsnis

ID 665

Teleskopas jau paruostas ! :)

;D

;D

Taip pat skaitykite