Kaip sustabdyti kitų žmonių energijos ir emocijų sugėrimą?

zmoniu-energijaEmocijos, tokios kaip baimė, pyktis, nusivylimas yra energijos. Ir mes potencialiai galime gaudyti jas nuo žmonių, patys to nepastebėdami. Ir jeigu jūs linkę būti emocine kempine, gyvybiškai svarbu žinoti kaip tapti nejautriu kitų žmonių emocijoms ir kaip atmesti laisvai klajojantį minioje negatyvą.

 

Iš kitos pusės, chroniškas nerimas, depresija, stresas gali paversti mus emocine kempine, ištrindamas visą mūsų savigyną. Ir štai mes netikėtai tampame hiperjautrūs svetimiems pergyvenimams, ypač jeigu jie panašūs į mūsų.

 

Žiūrint iš energetinės pusės, neigiamos emocijos gali kilti iš kelių šaltinių: tai, ką mes jaučiame gali būti mūsų pačių jausmai, gali būti svetimi, ir gali būti kombinuoti. Štai keletas patarimų, kaip atskirti ir strategiškai sutvirtinti savo teigiamas emocijas, tuo pačiu neužsikrauti ant pečių negatyvo, kuris mums nepriklauso, aiškina būrėja ir ezoterikė Roma Vičienė.

 

1. Nustatykite, ar esate jautrūs. Žmonės, kurie perpildyti svetima neigiama energija dažniausiai yra empatai – tie, kurie veikia kaip emocinė kempinė. Požymiai, kad jūs esate empatas, sekantys:

 

– Žmonės vadina jus hiperjautriu, per daug jautriu ir t.t Ir sako tai anaiptol ne kaip komplimentą.
– Jūs jaučiate kitų žmonių baimę, nerimą, stresą ir įtraukiate į tai savo kūną, priimdami juos kaip savo fizinį skausmą ir kitus simptomus. Ir kalba eina ne apie žmones, kurių nežinote ar kurie jums nepatinka; jus veikia šeima, draugai, kolegos.
– Jūs labai greitai minioje pasijaučiate ištuštintas, išsekintas ir nelaimingas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

– Triukšmas, kvapai, pernelyg didelis plepėjimas gali išvesti jus iš pusiausvyros.

 

– Jums būtina pabūti vienam, kad pasikrautumėte energija.

 

– Jūs racionalizuojate ką jaučiate, jus lengva užgauti.

 

– Jūs gailestingas, jautrus, dvasingas ir geras klausytojas.

 

– Artimų santykių intymumas gali būti jaučiamas kaip dusinimas arba savęs praradimas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

2. Ieškokite šaltinio. Pirma. paklauskite savęs ar tas jausmas jūsų pačių, ar kieno nors kito. Greičiausiai tas ir tas. Jeigu emocija, tokia kaip baimė ar pyktis jūsų, stenkitės švelniai susitvarkyti su ja patys ar kreipkitės į profesionalų specialistą pagalbos. Kitu atveju pasistenkite tiksliai nustatyti akivaizdų generatorių.

 

– Pavyzdžiui, jeigu jūs ką tik pažiūrėjote komediją, o iš kino teatro parėjote prislėgtos nuotaikos, jūs sugėrėte greta jūsų sėdėjusių žmonių depresiją. Būnant labai arti energetiniai laukai užkloja vienas kitą.

 

– Tas būdinga ir einant į prekybos centrą, perpildytą koncertų salę ar paprasčiausiai randantis gatvėje žmonių minioje. Jeigu perpildytos vietos slegia ir slopina jus, tai greičiausiai dėl to, kad jūs sugeriate neigiamą energiją, kuri sklando apie jus.

 

3. Pasitraukite nuo galimo šaltinio, jeigu tai įmanoma. Pasitraukite nors kokius 5 metrus ir pažiūrėkite ar jaučiate palengvėjimą. Viešoje vietoje nesigėdykite persėsti, jeigu jaučiate kad jums užkraunama depresija.

 

4. Sutelkite dėmesį į save, koncentruokitės į kvėpavimą. Šis veiksmas sujungia jus su jūsų esybe. Kelias minutes stenkitės iškvėpti negatyvą ir įkvėpti ramybę. Tai padeda atsigauti ir išsivalyti nuo baimės ir kitų neigiamų emocijų. Vizualizuokite negatyvą kaip pilką rūką, kylantį iš jūsų ir Ir kaip auksinė ramybės šviesa įsilieja į jus. Tai padės greičiau pasiekti norimą rezultatą.

 

5. Išplaukite iš savęs paslėptą pyktį ir apmaudą. Negatyvios emocijos, tokios kaip baimė, pyktis dažnai įsikuria mūsų emociniame centre saulės rezginyje.

 

– Padėkite delną ant savo saulės čakros ir siųskite meilę ir rūpestį į tą sritį, kad išplautumėt visą negatyvą ir stresą.

 

– Kad atsikratytumėt ilgalaikės depresijos ir nerimo, naudokite šį metodą kasdien, kad sustiprintumėt šį centrą. Tai suteikia komforto, saugumo ir optimizmo jausmą, nes tai tampa ritualu.

 

6. Apsaugokite save. Patogi apsaugos forma, kurią naudoja daugelis žmonių, įskaitant ir žiniuonis, kurie dirba su sunkiais pacientais, yra aplink save sukuriamas baltos spalvos apvalkalas. Galvokite apie jį kaip apie skydą, kuris blokuoja negatyvą ar fizinį diskomfortą, bet leidžia teigiamom emocijom pasiekti jus.

 

7. Valdykite emocines perkrovas. Jūs nesate skolingi jūsų gabumams sugerti svetimas emocijas, paverskite prakeiksmą dovana, praktikuodami strategijas, padedančias išsilaisvinti.

 

– Išmokite pažinti žmones, kurie gali tempti jus žemyn. Žmonės, kurie yra ypač emociškai sunkūs empatams, yra aukos, narcizai, kritikai, kontrolieriai. Tai emociniai vampyrai. Išmokę juos pažinti, jūs galėsite apsisaugoti nuo jų, tame tarpe išsivaduodami nuo jų buvimo šalia.

 

– Prieš pasinerdami į stresinę situaciją, tokią kaip žmonių minia, naudokite maistą su dideliu proteino kiekiu. Būdami minioje ieškokite vietos – prieglobsčio. Pavyzdžiui, sėskite iš krašto arba pastovėkite šone.

 

– Įsitikinkite, kad jums nereikia remtis kitais žmonėmis, kad galėtumėt išeiti iš sudėtingos situacijos. Važiuokite savo automobiliu arba sužinokite, kaip lengvai galėtumėt pasiekti namus, jeigu jums bus būtina.

 

– Nustatykite terminus. Žinoti, kiek jūs galite ištverti, ir laikytis to limito, yra gyvybiškai būtina, norint užtikrinti jūsų psichinę gerovę, Taip pat nusistatykite malonias bet ženklias ribas su tais, kas jus alina. Nereikia klausytis pokalbių dvi valandas, kai jūs galite ištverti tik pusvalandį.

 

– Turėkite savo asmeninį kampelį, jeigu dalinatės namus su kitais. Paprašykite kitų, kad jie gerbtų jūsų asmeninę erdvę ir neatitrauktų jus nuo poilsio, kurio metu jūs atstatote savo jėgas. Ypač svarbu vengti per didelės jausmų absorbcijos nuo jūsų partnerio.

 

– Praktikuokite meditaciją.

 

8. Ieškokite pozityvių žmonių ir situacijų. Paskambinkite draugui, kuris mato gera kituose. Praleiskite laiką su kolega, kuris pabrėžia šviesiąją įvykių pusę. Klausykite patikimų žmonių. Mėgaukitės viltį teikiančiais žodžiais, dainomis ir menu. Viltis yra užkrečianti, ir tai pakels jūsų nuotaiką.

 

– Kultivuokite teigiamas emocijas, kurios stiprina vidinę jėgą. Jeigu jūs apsisupsite taika ir meile, jūs suklestėsite tiek stipriai, kiek neigiamos emocijos jus nualino. Savo poreikių gerbimas per sveiką meilę sau, sustiprins jūsų gebėjimą gerbti kitus.

 

– Išmokite panaudoti užuojautą kaip būdą, apsaugantį jus nuo slegiančių emocijų. Užuojauta leidžia jums būti jautriu kitų žmonių likimams, bet taip pat reikalauja užjausi save patį. Tai reiškia, kad jūs neturite jaustis kaltu, kai stengiatės išvengti perkrovų. Tai garantuoja, kad jūs galite būti aktyvesnis su kitais ilgesnį laiką. Tai reiškia, kad jūs liekate nepažeistas, nepaskendęs kitų žmonių negatyve.

 

9. Sukurkite ir palaikykite galimybę laisvei. Grįždami į savo gimtus namus išjunkite aukos mentalitetą ir emociškai ir dvasiškai persikraukite.

 

– Laikykite krioklio ar sodraus miško paveikslą ir žiūrėkite į jį kai jaučiatės perkrautas.
– Žingsniuokite ramiu miško takeliu arba jauskite mažo čiurlenančio upelio vėsą.
– Palaikykite savo asmeninę erdvę jaukia prieglauda, kur slypi jūsų asmeninė galia ir energija.

 

Parengė: Būrėja Roma Vičienė, Mėnesiena: Būrimas kortomis

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Reikia

>> stresas gali paversti mus emocine kempine.

Nėra tokio dalyko kaip “žmogus- voras” ar “žmogus-kempinė”.

Taip pat neįmanoma, kad vienas žmogus visada tik imtų. Jeigu ima – vadinasi reikia!

Taip pat skaitykite