Šešios grandiozinės iliuzijos, kurios paverčia jus vergais

iliuzija-pasaulisZigmundas Frodas, filosofas ir psichiatras, samprotauja apie žmonijos būklę ir apie tai, kaip mums visiems ištrūkti iš Matricos.

 

„Iliuzija netgi sėdėjimą kalėjime gali paversti komfortišku“ – Nelsonas Mandela.

 

Jeigu fokusininkas nori jus apgauti, tai pradžiai jis sukuria iliuziją, kad nukreiptų jūsų dėmesį nuo realybės. Kol auditorija su susižavėjimu stebi nieko nereiškiančius triukus, fokusininkas gauna progą jus apkvailinti.

 

Tačiau kartais kvailiui taip sunku pripažinti faktą, kad jį apgavo, jog jis gali metų metus ir toliau tikėti tuo, kas neegzistuoja, rašo alternatyvių naujienų portalas versijos.lt.

 

Mes gyvename iliuzijų pasaulyje. Dauguma problemų, kurios užtvindė mūsų protus ir kalendorius, egzistuoja tik todėl, kad jas jums kažkas įpiršo. Velniai žino, atsitiktinai tai nutiko, ar ne, bet visi mes, ar beveik visi tapome autoritarinės korporatyvinės vartotojiškos kultūros, kuris šiandien dominuoja, aukomis.

 

Psichopatai atėmė iš mūsų realybės jausmą. O socialiniai tinklai leido jiems skleisti savo idėjas plačioms gyventojų masėms be žiniasklaidos tarpininkavimo. Ir svarbiausia jų daroma žala slypi tame, kad jie smogė triuškinantį smūgį mūsų pasitikėjimui savimi ir tikėjimui ateitimi.

 

Žymus gatvės dailininkas Benksis kartą pastebėjo: „Žmonės kasdien geria intelektualinį šlapimą. Jis paverčia jų gyvenimą nuorūka. Jis verčia jus patikėti tuo, kad esate nepakankamai seksualus. Arba tuo, kad visi linksmiausi dalykai vyksta kitoje vietoje. Televizija jau pavertė jūsų draugę neadekvačia. Jie turi priėjimą prie pačių šiuolaikiškiausių technologijų. Ir jie jus gąsdina. Jie – reklamuotojai, ir jie juokiasi iš jūsų“.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tačiau reklama – tiktai ledkalnio viršūnė. Jei pažvelgsite toliau, pamatysite, kad visas mūsų gyvenimo organizavimas sukasi aplink iliuzijų vaikymąsi, aplink masinį paklusimą kitiems žmonėms, idėjoms ir institutams. Mes esame vergai tikrąja šio žodžio prasme. Mus totaliai kontroliuoja. JIE braunasi į mūsų protą nuo pat pradžios ir perprogramuoja jį taip, kad taptume paklusnūs.

 

Štai šešios didžiausios iliuzijos, su kuriomis laikas atsisveikinti, jei norite būti laisvi – ne tik vidujai, bet ir išoriškai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Teisės, tvarkos ir valdžios iliuzija

 

Daugeliui mūsų įstatymo raidės laikymasis yra moralinė pareiga. Tačiau korupcija ir politiniai skandalai įrodo, kas įstatymas – ganėtinai lankstus dalykas. Ypač tiems, kurie turi raumenis, kad juos palenktų savo naudai.

 

Policijos žiaurumas ir nusikaltimai, kuriuos ji vykdo ne vien pas mus, bet ir Amerikoje ar Europoje. Teismai visada stoja turtingųjų pusėn. O dabar mes nebegalime netgi gintis nuo valstybės brovimosi į mūsų asmeninį gyvenimą.

 

Ir visas šis įvairių šalių vyriausybių amoralumas vienaip ar kitaip veda į ištisų tautų ir kultūrų sunaikinimą. Socialinė tvarka – tai iliuzija. Ir egzistuoja ji tiktai todėl, kad jūs, įstatymams paklusnūs piliečiai, esate paklusnūs ir su viskuo sutinkate.

 

Kas yra valstybė? Tai grupė asmenų, kurie verčia kitus paklusti, grasindami jėga. Valstybė – tai gauja, gavusi monopolinę teisę naudoti prievartą. Istorija nesiliauja mūsų mokyti: valstybės institutai reikalingi tik tam, kad engtų, kontroliuotų ir plėštų kitus žmones. Bet kuri taip vadinama valdžia galiausiai pasirodo veidmainiška ir neteisinga.

 

Nėra jokios teisės, jokios tvarkos ir jokios teisėtvarkos. Visa tai tiktai išoriški valdžios atributai, kurie reikalingi teisybei nuslėpti. Tiesa yra tokia, kad pasaulio tvarka pagrįsta kitų žmonių kontrole ir kova su nepritariančiais.

 

Gerovės ir laimės iliuzija

 

Kiekvienas iš mūsų dabar naudojasi tokiu kiekiu brangių žaisliukų, kad mums galėtų pavydėti bet kuris XIX amžiaus monarchas. Klestėjimo iliuzijos palaikymas turi esminę reikšmę pasaulinės finansinės sistemos stabilumui.

 

Tačiau jūs užmirštate tai, kad vartojimo pagrindas visada buvo sukčiavimas, kreditai ir skolos. Bankų sistema iš pat pradžių buvo sugalvota tam, kad turtingieji taptų dar turtingesniais vargingųjų sąskaita, o vargingieji tikėtų, kad jie atseit turi kažkokių vertybių.

 

Tikrą klestėjimą ir laimę jums gali suteikti tiktai gamta, sveikata, meilė ir santykiai su artimaisiais. Nesutapatinkite savęs su tomis materialiomis gėrybėmis, kurias turite. Šitaip jūs tiktai nutolstate nuo laimės, o ne priartėjate prie jos.

 

Pasirinkimo laisvės iliuzija

 

Mums visiems atrodo, kad galime pasirinkti, kaip gyventi. Realybėje gi mums pateikiamas tik ribotas variantų skaičius ir visi jie – blogi. Kad ir kokį sprendimą savo gyvenime padarytumėte, jūs visada išliksite savo valstybės teisinėje ir mokesčių nelaisvėje. Ir saugos tuos pančius valstybė pasitelkusi monopoliją į prievartos naudojimą.

 

Pažiūrėkite į šiuolaikinės „demokratijos“ institutą ir suprasite, kad rinkimų rezultatai priklauso tiktai nuo to, kokia politinė jėga sėkmingiau prikabins makaronų jums ant ausų. Pasirinkimo laisvės iliuzija – galingas engėjas, kadangi kvailiai – tai vergai, kurie galvoja, kad yra laisvi. Neturėkite iliuzijų: jus vis tiek laiko pažabotus.

 

Tiesos iliuzija

 

Tiesa – subtili tema mūsų kultūroje. Mes tarsi užprogramuoti pastoviai ieškoti tiesos. Viena dalis bet kurioje visuomenėje nesusimąstydama tiki viskuo, ką kalba televizorius, kita visuomenės dalis – netiki absoliučiai niekuo, ką kalba žurnalistai. Abu šie kraštutinumai – didžiausia kvailystė.

 

Jei norite išsaugoti ramybę ir laisvę savo širdyje, mokykitės mąstyti savarankiškai. Ir atsiminkite, kad bet kuri tiesa visada turi dvi puses. Netgi jei kažkas jas slepia.

 

Laiko iliuzija

 

Jie sako, kad laikas – pinigai, bet tai melas. Laikas – tai ir yra jūsų gyvenimas. Liaukitės mąstyti išimtinai penkių pojūčių kategorijomis ir vadovaudamiesi grafikais bei kalendoriais.

 

Mes remiamės tuo, kad dvasia yra amžina ir kiekviena žmogiška siela yra šios amžinybės dalis. Ir svarbiausia apgaulė: jie visokeriopai mus įtikinėja, kad šis konkretus momentas neturi jokios reikšmės. Atseit mes visada privalome analizuoti savo praeitį ir tikėtis geresnės ateities. Vietoje to mes, laisvi žmonės, siūlome jums susitelkti ties tuo, kas vyksta čia ir dabar.

 

Jeigu jūs susikoncentruojate ne ties tuo, kas vyksta dabar, o ties tuo, kas gali atsitikti ateityje, tai jūs – lengvas grobis reklamos davėjams, valdžiai ir kitiems suteneriams, kurie pripučia jums miglos į smegenis pačių įvairiausių baimių pavidalu.

 

Mes laimingi, kai gyvenimas nedaužo per galvas, kai spontaniškumas ir atsitiktinumas mums įdomesni už grandiozinius planus ir kai mūsų Dabar mums svarbiau už Rytoj.

 

Jeigu laikas – tai pinigai, tai gyvenimą galima būtų matuoti doleriais.

 

Atskirties iliuzija

 

Masių valdymo strategijos srityje nėra nieko efektyvesnio kaip „skaldyk ir valdyk“ metodas. Šis principas visada naudojamas, įvedant autoritarinę valdžią arba pagrindžiant karinį įsiveržimą į kitą šalį. Ir ši atskirties iliuzija išties veikia.

 

Mes užprogramuoti tikėti tuo, kad mes kaip atskiros asmenybės nuolat konkuruojame su tais, kurie prieš mus. Mes nepasitikime netgi savo kaimynais ir giminaičiais. Tačiau visi žmonės Žemėje – tai ne konkurentai vienas kitam, o partneriai. Ir nuo to, kokia efektyvi bus ši partnerystė, priklauso, kokiame pasaulyje gyvensime, kokiomis dujomis kvėpuosime, kokio švarumo vandenį gersime.

 

Mes esame globalinė bendrija, o valstybių sienos – tai tik iliuzija, kuri egzistuoja tol, kol mes ja tikime.

 

Kai kas mano, kad atskirties iliuzija (tarkime, tautų idėja) guodžia mūsų ego ir suteikia mums galimybę save identifikuoti. Tačiau ta pati iliuzija padaro viską, kad mus pavergtų ir izoliuotų.

 

Mes norime, kad jūs nustotumėte aklai tikėti Matricos machinacijomis. Nepailstamai kovokite už savo teisių ir galimybių išplėtimą. Jeigu iš jūsų reikalaujama nuolankumo ir paklusnumo, atminkite: jums paprasčiausiai pelningai „pardavė“ teisėtumo ir „protingumo“ idėją. Jie negali mums parduoti to, ko mums nereikia.

 

versijos-logo

Rekomenduojami video:


2500
13 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Pyktis.

Isskersciau visus iki vieno ir labai letai tuos kurie zmones yra padare vergais. Bet deja…kaip cia vienas rase jie stebi mus,o juos stebi aukstesne jega ;DDD netikiu,kad yra dievas. O jei ir yra tai jis dejas skersa :D bet jus vistiek tikekit nes jus jam rupit jis jus myli ;D jam patinka kaip jus kenciat kaip is jusu tyciojasi nors ir ne visai tiesiogiai. Jis jums po mirties atlygins ir kiekvienam nusluostys asara ;D

Pagarba

Pagaliau žmonės komentaruose susivienijo į bendrą nuomonė “Valdžia – mėšlas, tauta jos pastumdeliai”. Visi gyvenam pasaulyje kurį valdo kas? Pinigai. Dirbam kiauras dienas ir nepastebim kaip mums iš rankų slysta musu laikas, dar atrodo užvakar baigėt mokyklas… Meluoju? Yra sprendimas, kuris padėtu, deje, ne mums, bet bent jau mūsų anūkams, tai VENUS projektas kūrį puoselėja Žakas Fresco ;)

Joana Krivickaite

“Jei laikysites mano mokslo, jus is tikro busite mano mokiniai; jus pazinsite tiesa, ir tiesa padarys jus laisvus”. [ Jn 8, 31-32]

Just me

Bibliny atsakima galima rasti i visus klausimus. Todel nereikia visur jos naudot.

MC Mantas

Na manau viskas tiesa, reikia keistis ir pradeti nuo savęs. Norint išbristi iš šio gilaus mėšlo kruvos vadinamu gyvenimu turėtu būti labai sudėtinga. Esame taip itraukti i šia vergove, verkšlename dėl nauju baldų ar plančetinių kompiuteriu kuriu kainos kyla ar pan… Ant tiek itraukti žmones jog nesuvokia patys užka moka pinigus(t.y nieka) žmogui nereišminga šūdniekį. Maitiname ta padara kuris daro mus tais vergais ir kol taip bus jis gyvuos ir toliau, o tai reiskia niekas nepasikeis ir toliau pudrins smegenis kaip ir dabar na ir vergausime kaip vergave…

LINA

anyhow…visiskai laisvas zmogus buti negali, jis turi sugyventi su aplinka, kitais zmonemis, turi pasirupinti silpnais, turi save versti atsikelti is ryto kai nesinori

Dave

Ar žinote kaip israsti ka nors? Jaigu jau suprantate kaip tai padaryti,tuomet sugebate suprasti save ir nepasiduoti valdzioms,reklamoms ir visai gyvenimo ribu apibrezimo savokai. Žmogus privalo ka nors sukurti ir nusipirkti laisvę. Kai tapsite laisvas, tuomet jums niekas nerupes. Galesite toliau tobulinti pats save ir dziaugtis tikromis gyvenimo vertybemis.
Jaigu suprantate apie ka as kalbu,tai tikriausiai ir galite sugalvoti sistema,kaip gyventi be valdzios,be pinigu ir visu kitu neigiamu dalyku. Jaigu jusu sistema bus sukurta,tuomet ieskokite tokiu paciu zmoniu kaip jus.
Kai zmoniu uzteks,tada ir isnyks zemes tironu laikai. O kolakas,zmones turi atrasti laiko mastymui apie save ir savo gyvenimo tiksla.

Rolka

Banali tiesa , kuria visi zinome, bet deja, nieko negalime pakeisti. Straipsnis labai suprantamai nupasakoja esme, bet….nera pasaulyje laisvu zmoniu… Tik protiskai neigalus yra absoliuciai laisvi, nes jie neziuri i ateiti, jie dziaugiasi cia ir dabar… Ar mes taip galim??? As tai ne …

Hm

Kai netyčia kažkada į rankas paėmiau Karloso Kastanedos 10-tą knygą, pavarčiau ir pradėjau skaityti nuo vidurio kažkur, o ten Don Chuanas, indėnų magas aiškina Kastanedai – prieš 10 tūkstančių metų indėnų magai padarė didžiausia savo atradimą. Jie suprato, kad žmonių civilizacija okupuota neorganinės kilmės gyvybės. Kaip žmonės sau augina vištas ir kitus gyvūnus fermose tai neorganinės kilmės sutvėrimai sau maistui auginasi žmones. Jie minta žmogaus energija, visi žmones yra su apėstu energetiniu apvalkalu ir tik magai, jogai sugeba atsiauginti savo energetinį apvalkalą ir atgauti savo jėgas…

Indigo

Puikus straipsnis! Apibendrinant- valstybė yra teroro įrankis, skirtas žmones laikyti vergais, fiziniais ir dvasiniais, nuolat palaikant žemas vibracijas. Tai tokia hidra, mintanti mūsų gyvenimų energija. Deja, beveik visi žmonės yra žemuose vibracijų dažniuose, todėl labai lengva juos mulkinti, valdyti, išnaudoti, prigąsdinti ir terorizuoti. Kaip sakė amerikiečių rašytoja NIARA ISLEY: taip iš tiesų tai šiame pasaulyje vyksta tik vienas karas- tai karas prieš žmonių sąmonę…

Danis

Atejau komentaru paskaityt ir tikejausi rasti daugybe komentaru, kuriuose rasoma, kad tai nesamone ir tai teigia savo nepagristais argumentais. Bet nustebau, kai nei vieno tokio komentaro nera!

;D

visiska nesamone :D tik del taves ;)

Taip pat skaitykite