Keistus senovinius meilės burtus galima paaiškinti ir moksliškai

meiles-magija-mokslasKiekvienas norėtų turėti magišką burtų lazdelę, kuria galėtų išpildyti visus savo norus. Apie tokią galimybę ypatingai svajoja nelaimingai įsimylėjusieji… Jiems atrodo, kad dėl savo mylimojo(-osios) dėmesio šie galėtų padaryti bet ką!

 

Kadangi nusipirkti burtų lazdelę yra neįmanoma, šiandien, bandydami išmokti pritraukti priešingos lyties dėmesį, skaitome psichologines knygas, straipsnius, lankome seminarus tam, kad sužinotumėme šiandieninių „meilės ritualų“.

 

Gilioje senovėje, kai žmonės dar gyveno gentimis ir daugpatystė buvo normalus reiškinys, vyrai norimą partnerę galėdavo paimti jėga. Vėliau, žmogaus, kaip mąstančios būtybės vystymosi eigoje, vis ryškiau formavosi simbolizmas. Kalbant apie viliones ir burtus, tikėjimas tam tikrų apeigų galia buvo beribis, tačiau tyrinėjant simbolinę tokių apeigų reikšmę, galime rasti ir visai logišką tų simbolių prasmę, skelbia naujienų ir pramogų portalas tv3.lt.

 

Daugelį magiškų ritualų jau paaiškina mokslas

 

Paskutinė ragana Europoje (Lenkijoje) buvo sudeginta 1792 metais ir nors Asirijoje mirties bausmė už raganavimą buvo įvesta dar 1088-aisiais, susidomėjimas magija neišnyko.

 

Šiandien senovinės magijos ritualų reikšmę ir prasmę nagrinėja mokslininkai, kartu tirdami ir šalių tautosaką, susiformavusius prietarus.

 

Lietuvoje, kai vienoje troboje gyvendavo kelios kartos, moterims, menstruacijų metu buvo draudžiama su kitomis šeimininkėmis gaminti maistą. Buvo manoma, jog tokios moters gaminto maisto paragavęs vyras gali pamesti dėl jo galvą.

 

Vakarų Europoje gerai žinomas meilės burtas taip pat siejosi su moteriškomis menstruacijomis. Moterims buvo patariama į vyną įlašinti savo menstruacijų kraujo ir duoti jo išgerti tam, kurį siekiama sugundyti.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Šiandien mokslininkai vieningai sutinka, jog partnerius veikia hormoninė medžiaga – feromonas, o jos išskyrose būna tikrai nemažai.

 

Taip pat meilės ritualuose labai svarbi buvo mylimojo arba mylinčiojo plaukų reikšmė. Lietuvoje, kaip ir kai kuriose kitose šalyse, ištekėjusios moterys privalėjo nešioti galvos apdangalą, o netekėjusios plaukus surišti į kasą. Lietuvių vyrai manė, jog moters plaukuose gyvena velnias, kuris gali suvilioti ir apsukti galvą, ir jei jaunoms merginoms ištekėti būdavo itin svarbu, tai moterys, jau turinčios sutuoktinius, „į kairę“ eiti negalėdavo. Palaidi plaukai dažniausiai simbolizavo paleistuvystę. Net ir išdykėlių viliokių laumių portreto viena pagrindinių detalių – palaidi plaukai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Šiandien štai plaukai laikomi moteriškumo simboliu, o moterys ir merginos, eidamos į klubus ir vakarėlius vilioti vyrų, stengiasi pasileisti kasas. Taip pat, siekiant pritraukti dėmesį plaukai būna dažomi, karpomi, tiesinami ar garbanojami.

 

Norint suvilioti mylimąjį(-ą) buvo naudojami natūralūs afrodiziakai, įvairios žolės, prieskoniai, gėlės. Lyg lytinio susijaudinimo ir meilės jungiklis yra rožės aromatas. Ne veltui ši gėlė simbolizuoja meilę. Dėl šios priežasties senovės meilės ritualams rožės žiedlapiai ir įvairūs užpilai buvo pakankamai svarbūs. Šiandien įrodyta, jog naudoti augalai tėra afrodiziakai.

 

Senoviniai partnerių viliojimo ypatumai

 

Lietuvoje, norint suvilioti vyrą ar moterį, buvo patariama į batą jam ar jai įdėti džiovintos dilgėlės. Moterų susidomėjimui sukelti svarbus buvo medus, vyrų – krapai, kurie skatina vyrų lytinę potenciją.

 

Aišku, daugelis senovinių ritualų buvo kraupoki, tačiau visada buvo tikima, jog kuo sudėtingesnis yra ritualas, tuo veiksmingesnis jis bus.

 

Pavyzdžiui, merginoms, norinčioms suvilioti vyrą buvo patariama paimti kiaulės širdį, subadyti ją adatomis ir virti visą dieną ant silpnos ugnies murmant savo mylimojo vardą.

 

Vyrams meilės magija buvo palankesnė. Daugelyje senovinių magijos knygų buvo minimi įspėjimai, jog moteris, viliojanti vyrą, turi gerai apgalvoti savo pasirinkimą, nes po to kerus nutraukti būtų beveik neįmanoma. Tuo tarpu vyrams skirtose skiltyse dažniausiai iš karto būdavo duodami patarimai, kaip, praėjus susidomėjimui, nutraukti meilę.

 

Pavyzdžiui, vyrui, norinčiam suvilioti mylimąją, patartina paimti varlę, nueiti į mišką ir surasti skruzdėlyną. Tada įmesti varlę į jį ir bėgti prieš vėją neatsisukant kaip galima greičiau. Vėliau grįžus, kai skruzdėlyne lieka tik varlės kaulai, surasti du kaulus, kur vienas panašus į mentelę, o kitas – į kabliuką. Tą kabliuką įsegti į mylimosios rūbus, o panorėjus, jog moteris jo nebemylėtų, tiesiog paliesti ją mentele.

 

Toks požiūris į vyrų ir moterų apkerėjimą tiesiog turėjo aiškią pamokomają prasmę. Moteris, suviliojusi norimą vyrą, kurdavo su juo šeimą ir gimdydavo vaikus, todėl tinkamo partnerio pasirinkimas buvo itin svarbus.

 

Kadangi anksčiau porų psichologų nebūdavo, meilės ritualais užsiimdavo ir ištekėjusios moterys, norinčios sugrąžinti į santykius simpatijas. Maitinti ar girdyti vyrus afrodiziakais būdavo itin paprasta, tačiau ne visada veiksminga, o į neviltį puolusios moterys, einančios pas žiniuones, manytina, greičiau gaudavo psichologinę konsultaciją, nei kokį burtą.

 

Sekso svarba – neginčijama

 

Kai kelios šeimos gyvendavo vienoje troboje, seksas buvo laikomas natūraliu ir be galo vertingu reiškiniu, ir tik vėliau, priėmus krikščionybę, sekso tema po truputį tapo uždrausta.

 

Nors Europa Kamasutros neturėjo, tačiau sekso patarimus dalindavo ne tik žiniuonės, bet pastarieji būdavo šifruojami pasakose, dainose. Moterys domėjosi ne tik tuo, kaip pastoti, bet ir kaip išvengti neplanuoto nėštumo. Buvo naudojamos įvairios augalų rūgštys, kišami medžiaginiai tamponai.

 

Šiandienos meilės ritualai

 

Meilės ritualuose taip pat buvo naudojami plaukai, nagai, prakaitas, įvairūs kiaulės organai. Iš jų buvo daromi tepalai, gėrimai. Ant lapelio užrašytus mylimojo ir mylinčio vardus buvo patariama kasti į žemę, būtiniausiai melstis.

 

Šiandieninėje visuomenėje burtais niekas nebetiki, tačiau vis dažniau kalbama apie žmogaus pasąmonės galią. Mokslininkai jau įrodė, jog mintis yra banga ir jog mūsų mintys veikia ne tik mus pačius, bet ir mus supančią aplinką.

 

Senovėje, visas pastebėtas tendencijas lengviausia būdavo priskirti burtams, o įvairūs simboliai – apeigos, akmenys ir panašiai, greičiau padėdavo sustiprinti žmogaus užsispyrimą, priversdavo siekti mylimojo(-osios).

 

Šiandien moterys ir vyrai taip pat naudoja „meilės magiją“, kvepinamės įvairiausiai kvepalais, vartojame afrodiziakus, dovanojame gėles ir naudojame „sekso burtus“ tam, kad kažkas dėl mūsų pamestų galvą, gal kartais net ir drastiškesniais būdais nei anksčiau.

 

tv3logo

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite