Vienintelė vieta pasaulyje kur auga juodos rožės

haifeti-rozeTurkiškos Halfeti rožės yra itin retos. Jų forma – kaip mums įprastų rožių, tačiau spalva išskirtinė, rašo odditycentral.com. Šios rožės tokios juodos, lyg jas kas būtų nudažęs. Tačiau tai natūrali jų spalva.

 

Šios gėlės – sezoninės, jos žydi tik vasarą ir aptikti jas galima mažučiame Turkijos kaimelyje Halfeti. Dėl unikalių dirvožemio savybių regione ir požeminio vandens pH rožės įgyja tokį neįprastą atspalvį. Pavasarį šios rožės žydi tamsiai raudonai ir tik vasaros mėnesiais jos tampa juodos.

 

Vietiniai turkai laiko šią gėlę paslapčių, vilties ir aistros, taip pat mirties ar blogų naujienų simboliu. Deja, šioms ypatingoms gėlėms iškilo išnykimo pavojus, kai vietiniai senojo Halfeti kaimelio gyventojai išsikraustė ir čia buvo pastatyta užtvanka. Senasis Halfeti ir dar keli aplinkiniai kaimeliai atsidūrė po Eufrato vandenimis.

 

haifeti-roze2

 

Naujasis Halfeti išdygo už 10 km nuo senosios vietos. Tačiau šis nedidelis atstumas buvo pražūtingas įstabioms gėlėms. Kaimo gyventojai persodino rožes į savo naujuosius sodus, bet jos čia nebeprigijo taip gerai, kaip senojoje vietoje, jų skaičius pradėjo sparčiai nykti.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

haifeti-roze3

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Vietinė valdžia susirūpino nykstančiomis rožėmis, iš gyventojų buvo pradėti rinkti rožių sodinukai ir perkelti arčiau jų buvusios augimo vietos. Pamatyti natūraliai juodą rožę yra vienas iš dalykų, kuriuos būtinai turėtumėte padaryti gyvenime. Tad jei kada nors atostogausite Turkijoje, nepraleiskite progos išvysti šį išskirtinį reginį.

 

haifeti-roze4

 

tv3logo

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
aura

Svajoniu roze gaila lietuvoj nera

aura

Super rozes gaila lietuvoj nera gyvu juodu:( mano svajoniu roze

Taip pat skaitykite