Kamčiatkoje pakibo ateivių erdvėlaivius primenantys debesys

kamciatkaRugsėjo 13 d. didžiausio Kamčiatkos miesto – Petropavlosko-Kamčiatsko – gyventojai danguje stebėjo fantasmagorišką reginį – miesto apylinkėse stūksančio Avačinskio ugnikalnio kraterio pakibo įspūdingus nežemiškos civilizacijos erdvėlaivius primenantys debesys.

 

Tokie debesys dar vadinami lęšiniais debesimis. Tai gana retas gamtos reiškinys, susiformuojantis ant oro bangų keterų arba tarp dviejų oro masių. Tokie debesys dažniausiai pakimba kalnuotose vietovėse – virš kalnų viršūnių arba už jų. Lęšiniai debesys kybo 2-15 km aukštyje.

 

Tokių debesų susiformavimas byloja, kad regione vyrauja drėgmės nestokojantys stiprūs horizontalieji oro srautai, kurie priekalnėse, atsirėmę į uolų kliūtis, formuoja oro bangas – kaip tik jų keteros kartais ir pasipuošia įspūdingais lęšinių debesų tortais. Dažniausiai tai reiškia, kad artėja atmosferos fronto nešamos orų permainos.

 

kamciatka2

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
bb

Žmonės psichologiškai yra linkę įprasminti objektus ir jų formas, bet tai nereiškia, kad jie turi prasmę. Pirma gal reikia racionalaus paaiškinimo ieškot, užuot iškart puolus į NSO, vaiduoklius ar dar kokį velnią.

NR1

gamtos reiskinys ir tiek…o cia iskart rekia,kad nso…gal nebesvaikit jau taip stipriai

Klencorius

Gal ten debesu vidui nso lėkštės padaro tokias debesu formas.

Taip pat skaitykite