Jau greitai mažyčiai robotai mus pavers „panašius į Dievą“

Visomis baltų kalbomis Dievas vadinamas tuo pačiu žodžiu: lietuviškai „dievas“, latviškai „dievs“, prūsiškai „deiws“. Tai labai senas indoeuropietiškas žodis, kurį yra išlaikiusios ir kitos indoeuropiečių kalbos, pavyzdžiui, lotynų „deus“, senovės indų (sanskrito) „devas“. Futuristas ir išradėjas Ray‘us Kurzweilas prognozuoja, jog žmonės netolimoje ateityje išras technologiją, kuri suteiks galimybę kurti emocijas ir charakterio bruožus į pagalbą pasitelkiant jungtį tarp smegenų bei kompiuterio.

 

„Mes būsime juokingesni. Mes būsime seksualesni. Mes gebėsime geriau išreikšti meilės jausmą“, – kalbėjo R. Kurzweilas Singularity universiteto surengtoje diskusijoje. Mokslininkas taip pat dalyvauja dirbtinio intelekto kūrimo procese „Google“ kompanijoje, tačiau diskusijos metu atsisakė kalbėti visos kompanijos vardu.

 

R. Kurzweilas prognozuoja, jog iki 2030 metų žmogaus smegenis bus galima prijungti prie virtualaus debesies. Tai suteiks galimybę siųsti elektroninį paštą ir įvairius duomenis tiesiai į smegenis bei netgi sukurti atsargines savo atminties ir prisiminimų kopijas.

 

Kaip rašo „Huffington Post“, visa tai taps įmanoma padedant mažyčiams nanorobotams, kurie bus integruoti į žmogaus DNR grandines bei galės laisvai skrajoti po žmogaus smegenis. R. Kurzweilas žmogaus smegenis mato kaip nebiologinio mąstymo tęsinį ir tai taps mūsų evoliucijos dalimi.

 

Būtent šis smegenų funkcionalumo išplėtimas sustiprins ne tik žmonių loginį mąstymą, tačiau ir emocinį intelektą. „Mes ketiname pridėti daugiau lygių į smegenų modulius ir sukurti gilesnius išraiškų lygius“, – samprotavo mokslininkas. Kalbėdamas apie tai jis pateikė pavyzdį apie „Google“ įkūrėją Larry Page‘ą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

brain-computer

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Taigi aš žingsniuoju ir matau ateinantį Larry Page‘ą, ir galvoju, jog „aš geriau turėčiau sugalvoti, ką protingo pasakyti“. Tačiau mano 300 milijonų modulių nesugeba su tuo susidoroti. Man reikia milijardo per dvi sekundes. Aš galėsiu prisijungti prie debesies, kaip aš galiu tai padaryti su savo išmaniuoju telefonu tūkstančius kartų šiandien.“

 

Be to, norint padaryti protingesnius, anot futuristo, mūsų smegenų prijungimas prie interneto tinklo mus taip pat padarys ir labiau unikalius. Šiuo metu mūsų visų smegenų struktūra yra labai panaši, tačiau ateityje viskas turėtų pasikeisti.

 

„Žmonės galės labai giliai ištirti tam tikros rūšies muziką daug gilesniame lygyje, nei mes galime šiandien. Tai mums suteiks daug didesnį individualumą, ne mažesnį“, – kalbėjo R. Kurwzeilas.

 

Tai iš esmės prieštarauja pastaruoju metu vis labiau įsitvirtinančiai nuomonei, jog kibernetinės technologijos žmones pavers labiau robotizuotais, mažiau emocionaliais ir mažiau žmogiškais. Tai grindžiama tuo, kad kompiuteriai iš esmės veikia principu „tik balta ir juoda“, todėl ir žmonės turėtų tapti labiau apribotais kompiuterinių technologijų.

 

Tačiau R. Kurzweilas įsitikinęs, jog tai nėra visiška tiesa ir mes labiau virsime „dieviškais“, unikaliais ir žmogiškais.

 

„Evoliucija sukuria struktūras ir modelius, kurie laikui bėgant tampa vis sudėtingesni, daugiau paremti žinojimu, daugiau kūrybiški ir gebantys išreikšti emocijas aukštesniu lygiu, kaip būti mylinčiam. Tai judėjimas į savybes, kurias Dievas apibūdino kaip be jokių apribojimų“, – samprotavo mokslininkas.

 

dna-dievas

 

Jis taip pat priduria, kad, kai mes toliau vystysimės, mes vis arčiau priartėsime prie Dievo. Evoliucija yra ir dvasinis procesas – grožis, meilė, kūrybiškumas ir intelektas, o visa tai bus galima tobulinti nanorobotais.

 

Tačiau kol kas klaustukų kelia tai, ar kada nors bus išties ryžtasi tokiam žingsniui į žmogaus organizmą suleisti dozę mažų robotų. Be abejo, tam reikės ir atitinkamų valdžios institucijų patvirtinimo, o teisinis reguliavimais tokiais klausimais gali gerokai užtrukti.

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
bb

Kokie dar naciai? Iš esmės aišku jie yra legalūs… nelegalus tada kuomet be bioetikos leidimo yra ekspermentuojama su įvairiomis rūšimis. Ir dar tikrai daug laiko praeis kol bus patikrinta ar tai tikrai saugu pritaikyti žmonėms. Tai tikrai greitu laiku to nebus.

haha

Tikrai kad matrica. Naivu tiketi kad tokie bandymai yra teiseti. Naciai su artefaktais ratuose zaidzia.

;D

Matrica :D

Taip pat skaitykite