Alvydas Aukštuolis. Protu nesuvokiami reiškiniai Lietuvoje ir pasaulyje

vilnius-tourism.lt

© vilnius-tourism.lt

Alvydas Aukštuolis

 

Tai, kad pasaulyje egzistuoja daugybė neatskleistų paslapčių ir protu dar nesuvokiamų reiškinių, manau visi gerai žinome. To net negalėtume įvardyti, kaip kažkokio labai jau ypatingo fakto ir tokių nepaaiškinamų reiškinių yra net ir Lietuvoje.

 

Savo pasakojimą galiu pradėti, kad ir nuo Kernavės. Esu tikras, kad tas, kuris domisi Lietuvos praeitimi, puikiai žino apie Kernavės piliakalnių ypatingą aurą, kuri užburia savo paslaptingumu ir ramybe. Tačiau, maždaug prieš dešimtmetį, kernaviškiai, atrodo, susidūrė su vienu ir mokslui nepaaiškinamu reiškiniu.

 

Archeologas Aleksiejus Luchtanas įsitikinęs, kad atkasė tikros raganos kapą. Visų pirma jis pastebėjo, kad ten palaidota nebejauna moteris nukirsta galva, kuri net nukreipta į apačią, o rankos irgi nukirstos, bet padėtos lygiagrečiai su kojomis. Ko gero, taip padaryta, kad ragana neišsikastų iš kapo ir negąsdintų aplinkinių gyventojų.

 

Tačiau, net ir taip palaidota, atrodo, jinai neprarado galios kontroliuoti gamtos. Atkasus kapą, kernaviškiai, ir žinoma archeologas, patyrė, kaip manoma, nakties ir mirties deivės siautėjimą – kilo nepaaiškinama audra, gyvuliai tapo labai neramūs, o šunys lojo be perstojo. Tyrinėjimus teko nutraukti. O dabar, ant išniekinto raganos kapo, auga erškėtrožės krūmas, tarsi saugodamas kapo ramybę.

 

Nesuvokiamas reiškinys yra ir tai, kad po žeme nesuyra nei kūnai, nei augalai. Neįmanoma suvokti, kodėl jiems negalioja cheminiai procesai. Todėl man belieka tik konstatuoti faktą, kad vykdant kunigo A. Juškos perlaidojimą, žmonės – archeologai nustėro, pamatę ant kapo žaliuojančias gėles, o viduje – gerai išsilaikiusią kunigo stulą. Stebina ir tai, kad greta palaidotas brolis, buvo visai suiręs.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Dar vieną nepaaiškinamą reiškinį slepia Šventosios Dvasios cerkvė Vilniuje – kur guli, 14 amžiuje nukankintų, trijų kankinių kūnai. Jie buvo žiauriai nukankinti ir pakarti ąžuolų giraitėje. Dar daugiau stebina tai, kad Lenino kūnas balzamuotas ne karta, o kankinių lavonai, per tokį laiko tarpą išsilaikę vos ne geriau už Lenino kūną.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Galima stebuklu laikyti ir tai, kad kai Leninas buvo pradėtas balzamuoti, mokslininkai nustatė, kad jo smegenys apaugusios kalkėmis. Tikiuosi niekam nereikia priminti, kad sukalkėjusiomis smegenimis daug neparašysi, o Leninas rašė beveik iki pat savo mirties.

 

Kita, nemažesnė paslaptis, yra taip pat didis žmogus – Leonardas Da Vinčis. Istorikai ir mokslininkai jį žino ne tik kaip tapytoją, bet ir kaip garsų mokslininką, tyrinėtoją, ar išradėją. Jis daug kuo lenkė savo laiką: darė atradimus anatomijoje, projektavo sudėtingus technikos įrenginius, apie kuriuos jo epochos žmonės nė nesvajojo – kūrė tankų ir povandeninių laivų, skraidymo aparatų ir parašiutų konstrukcijas.

 

Deja, dienoraščius, kuriuose L. Da Vinčis aprašė savo projektus, mokslininkai sugebėjo perskaityti tik praėjus 500 metų po jo mirties. Priežastis buvo visai paprasta: užrašai buvo užšifruoti, norint juos perskaityti dienoraštį reikėjo priglausti prie veidrodžio. Taigi, paslaptis tarsi aiški, tačiau kodėl vienas žmogus žino tai kas kitam tik paistalai arba beprotybė.

 

Tad, ko gero, ir iki mūsų laikų neyrančių kūnų ar raganos kapo prakeiksmas išaiškės tik po kokių 500 metų, kai žmogus pradės suvokti visas gamtos ir žemės jėgas.

 

Alvydas Aukštuolis, brontis15.wix.com

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Jonelis

Sveiki,taiqis,autorius qaletu priestarauti Heqeliui,raqana buvo auksto dvasinqumo asmenybe ,tik tokie turejo qaliu padeti kitiems
sveikatos tema ,kaip matome sio pasaulio vaikai taip isreiske dekinqumo,paqvildenkite tema kur dinqo Raqanos ,kodel sio pasaulio vaiikai vieni kitus siuncia i dausas ,kodel puosiasi antsnukiais ,zinoma jei si tema nepersudetinqa …..

Hm

O ko su tokia įronija kreipiesi? Kaip paklausi, taip ir bus atsakyta….
Vežiau, tiksliau plukdžiau su valtim į tą vietą bendradarbius, kad jie pašaliečiai pasakytų savo įspūdžius. Jų reakcija buvo daug maž tokia – na taaaip, stipru, tikrai jaučiasi… Ta vieta Elektrėnų Marios, vienoje iš salų… salų daug ir tai ne vienintelė įdomybė…

:D

dekoju uz atsakyma :) kai busiu ten butinai aplankysiu ta vieta susirasiu pats nes kadangi tiksliai negali pasakyt tai beieskodamas tureciau pajust tai ka jautet jus :)

:D

ir tai ne vienintelė įdomybė… na jai ne paslaptis kas dar ten tokio yra ar buvo? :)

Hm

… parašyk kestasr@centras.lt nurodysiu tikslią vietą, be to reikalinga valtis. Turėjau valtį, bet nukniso. Kitą sezoną tikiuosi turėti kažką plaukiojančio…

Alvydas

Anonymous – plačiau – http://tv.lrytas.lt/?id=13818329231381232754 iš čia ir rašiau.

Hm

Vietos tiksliai neminėsiu, bet Lietuvoje vienam ežere saloje yra labai keistas jėgos laukas… Papasakosiu pradžioje ir apie to lauko atradimą. Mano draugas prieš 20 metų labai domėjosi ekstrasencais ir jų galimybėmis. Susipažino su to meto stipriais ekstrasencais ir padarė eksperimentą. Padavė jiems mūsų apylinkių žemėlapį ir paklausė – ar čia yr kas įdomaus? Žemėlapį studijavo dviese ir greitai jie abu labai nustebę šūktelėjo – oho…, koks keistas laukas, kažkoks nežemiškas. Nieko bendro neturi su žemės lauku. Pasirodo laukas formos kaip dvi propelerio mentės, bendras ilgis apie 1 km ir dar tos mentės sukasi ratu. Vienas apsisukimas per 24 val. Na… Skaityti daugiau »

:D

agyrdi burtininke :D o tai nenoretum pasakyt kur tiksliai tai yra? kad galetu ir kiti zmones ten nukeliaut ir kazka pajaust ar pan? ar pvz kad ir kokie mokslininkai ar dar kazkas ten nukeliautu ir pabandytu istirt ta vieta? nes daba tai tik kazkokia pasakaite cia suveliai ir tiek. ir kas ten per didelis pramoninis objektas? kodel jo neivardyji? kas cia per paslaptys? :D

Anonimas

Pasirodo ir musu zemes lopynelyje yra idomiu mistiniu istoriju. Googlinau apie ta palaidota ragana, bet nieko neradau. Gal kas zino issamesnes informacijos?

Taip pat skaitykite