Alvydas Aukštuolis. Kur dingsta žmonės?

Bermudų trikampis (taip pat Mirties trikampis, Atlanto kapinės, Velnio trikampis) – vakarų Atlante, netoli JAV pietryčių pakrantės esantis rajonas, apimantis 1,2 mln. km² plotą. Jo ribos brėžiamos nuo Bermudų salų šiaurėje, link pietų Floridos, o iš ten į rytus per Bahamų salas, palei Puerto Riką iki 40 laipsnių vakarų ilgumos ir atgal į Bermudus. Regionas garsus tuo, kad jame vyksta paslaptingi laivų ir lėktuvų dingimai. Šiems dingimams paaiškinti keliamos įvairiausios hipotezės, nuo neįprastų oro sąlygų iki ateivių pagrobimų. Skeptikai tvirtina, kad dingimų Bermudų trikampyje nėra daugiau nei kituose pasaulinio vandenyno rajonuose ir dingimus aiškina natūraliomis priežastimis. Tokios pačios nuomonės laikosi JAV pakrančių apsaugos tarnyba ir „Lloyd’s“ draudimo kompanija.Alvydas Aukštuolis
 
Rašant fantastinėmis ar mistinėmis temomis dažnai tenka remtis mažai kam žinomais faktais ar įvykiais ir todėl kartais labai sunku parašyti taip, kad visi teisingai suprastų, nors tai ir suteikia daugiau peno žmogaus protui, jo logikai.
 
Todėl nieko nestebina tai, kad žiniasklaidoje periodiškai pasirodo pranešimai apie žmones, kurie paslaptingu būdu pradingsta vienam ar kitam laikui, o paskui atsiranda toje pačioje vietoje. Mokslininkai ne kartą mėgino ištirti šias anomalijas, tačiau iki šiol nėra nei vieno padoraus tyrimo rezultato. O žmonės ir toliau pačiuose įvairiausiuose planetos taškuose dinginėja.
 
Tačiau žmonių dingimai ir atsiradimai visuomenėje nesukelia tokia šoko kaip, pavyzdžiui, dingęs laivas ar lėktuvas. Todėl prie tokios šokiruojančios žinios drąsiai galima priskirti ir 1992 metais iš Bombėjaus į Malaiziją plaukusio indų laivo „Jūrų žvaigždė“ dingimą. Laive buvo 10 turistų ir 39 įgulos nariai. Iš pradžių viskas ėjosi normaliai, tačiau penktą plaukimo dieną netikėtai įsisiautėjo smarki audra. Radijo ryšys nutrūko ir paskutinis pranešimas iš laivo buvo „SOS! Skęstame!“ O netrukus laivas pradingo iš visų radarų, esančių netoliese nuo nelaimę patyrusio laivo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Į „Jūrų žvaigždės“ paieškas įsitraukė penki Indijos pakrančių apsaugos kateriai. Kelias dienas jie detaliai tyrė katastrofos zoną, tačiau jokių laivo pėdsakų aptikta nebuvo. Visuose oficialiuose raportuose buvo pažymėta, kad laivas nuskendo ir visi keleiviai bei jūrininkai žuvo. Tačiau lygiai po trijų metų, tą pačią dieną – 1995 spalio 16 dieną toje pačioje vietoje apstulbusių žvejų akyse nežinia iš kur atsirado laivas. Netoliese esantys laivai priėmė jo signalą: „Viskas gerai! SOS atšaukiamas! Audra netikėtai nurimo!“

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kranto apsaugos pareigūnų nuostabai nebuvo ribų, kai jie atpažino mistiškai atsiradusį laivą – tai buvo pradingusi „Jūrų žvaigždė“. Joje keleiviai surengė šventę savo išsigelbėjimo proga. Iš pradžių jie nepatikėjo, kad laivas jau tris metus paskelbtas žuvusiu. Kapitonas palaikė tai nevykusiu juokeliu. Jo žodžiais tariant, jie pasiuntė paskutinį nelaimės signalą ne vėliau kaip prieš tris valandas, o visą likusį laiką herojiškai grūmėsi su štormu. Galima įsivaizduoti komandos narių siaubą, kai jie pagaliau suvokė, jog iš gyvenimo išbraukta ištisi trys metai.

 

Gali būti, kad daug kam ši istorija pasirodys neįtikėtina, tačiau žiniasklaidoje tokių žinių galima rasti gana daug. Todėl, iš visų žinomų mistinių dingimų, galima teigti, kad egzistuoja ir tam tikras dėsningumas. Netikėtai prasideda audra ar uraganas, smarkus lietus, staiga pasidaro labai šalta. Dauguma pradingėlių jaučia skausmą smilkiniuose, jiems staigiai aptemsta akyse.

 

Aš nesiruošiu vardyti visų mistinių dingimų. Paminėsiu tik kelias versijas, kurios nesiderina su žmogiška logika. Pasak vienos, žmones pagrobia ateiviai, kurie paskui ilgai juos tiria. Tačiau ši versija mažai tikėtina. Pirmiausiai, patys „keliautojai“ nieko nepamena apie jokius bandymus, o antra – pasakojimų panašumas verčia šita versija abejoti. Įdomesnis, nors ir ginčytinas, yra kitas požiūris. Galbūt kai kuriose planetos vietose susikaupia galinga kosminė energija, kartais pažeidžianti laiko-erdvės santykį, kuris žmogui nėra žinomas. Ir kai žmogus, atsitiktinai ten pakliūna tikėtina, kad jis patenka tarsi į spąstus, kuriuose nėra laiko. O štai kaip jam pasiseka grįžti atgalios, iki šiol neaišku.

 

Specialistai, kurie užsiima keistų žmogaus dingimų problema, mano, kad yra būtina ne tik detaliai ištirti teritoriją, kur vyksta panašūs reiškiniai, bet ir ištirti pačius pradingėlius. Tačiau dabar tai vargu ar įmanoma, juk dauguma mokslininkų, nežiūrint į liudininkų parodymus, netiki tokiais dalykais ir laiko juos išgalvotais pasakojimais. Tad man belieka kantriai laukti, kol mūsų žinios išsiplės iki tokio lygio, kai bus galima suprasti šių reiškinių prigimtį, nes jeigu panašios skylės laike ir erdvėje visgi išties egzistuoja, tai žmogaus misija negali būti tik stebėti, kaip kažkas nepaaiškinamai dingsta ar vėl atsiranda prieš nustebusias akis.

 

Alvydas Aukštuolis, brontis15.wix.com

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Hm Alvydui

Aš ir čia, ir ten taip pat nerūkau. Čia tik Lietuva ponas MyLife. Man galvojant laikas ištiksėjo, kad paklausčiau savęs kodėl nėra komentarų.

MyLife

Eik jau, baik. Kad ir esu blaivininkas, klasikinės muzikos megėjas, bet išorinis laikas tikrai sustojo, juk stovėjau tai atmerktomis akimis, todėl neklausinėk manęs ką rūkau. Rūkalai 3-ioje kasoje iš dešinės Maximoje, pats mačiau.

Hm

Esu klasikinės muzikos atstovas, blaivininkas, nerūkantis, vegetaras, narkotiku net nečiupinėjau… Tikėjausi tokio komentaro ir suprantu žmones kurie taip pagalvoja. Apskritai mėgstu blaivų mąstymą, stebėti aplinką, savę…

Alvydas

Ateinu, nes ne čia pataikiau. Mano vidiniam “autopilotui” grojant toliau, o aš sau galvojau, kad mano mintys nubėgo tolyn. Ar ne taip, ponas Alvydai?

Hm

Galiu papasakoti apie savo patirtį… Esu muzikantas ir vieną eilinį vakarą, grojant jau bepabostančią programą iš natų užsigalvojau, spendžiau filosofinę problemą. Kadangi muzikinį tekstą žinojau beveik mintinai, tai leidau sau, savo vidiniam “autopilotui” groti, o aš sau galvojau. Galvojau neilgai, gal kokias 30 – 50 sekundes, man taip pasirodė ir pagalvojau, kad neprisigybaut ant scenos, ir neapsijuokt, pats laikas sekti muzikinį tekstą. Koks mano buvo nustebimas, kai pamačiau, kad aš gryžau į tą pačią natą, kada užsigalvojau. Aš galvojau, vidinis laikas tiksėjo, o išorinis ne… Bet tai dar ne pats įdomumas. Pamėginau atgaminti ką aš mačiau, kai išorinis laikas sustojo,… Skaityti daugiau »

MyLife

Ka rukai?

Alvydas

reikia manyti, kad tai protui neaktuali tema, nes nėra jokių komentarų,

Alvydas

tikriausiai ne ten pataikei – čia tik Lietuva ponas MyLife. Aš čia dar nerūkau…

Taip pat skaitykite