Žmogaus grožio paslaptis – „patenkinta“ ir sveika siela

Žodžiai “siela” ir “dvasinis” dažnai siejami su religija. Neretai, vos išgirdę žodį „dvasinis“, žmonės pasijunta nejaukiai. Bet dvasingumas iš tikrųjų reiškia „susiję su siela“. Lygiai kaip kalbėdami apie kūną sakome „fizinis“, o apie protą – „psichologinis“, taip ir viskas, kas susiję su siela (dvasia), yra „dvasinis“.Žodžiai “siela” ir “dvasinis” dažnai siejami su religija. Neretai, vos išgirdę žodį „dvasinis“, žmonės pasijunta nejaukiai. Bet dvasingumas iš tikrųjų reiškia „susiję su siela“. Lygiai kaip kalbėdami apie kūną sakome „fizinis“, o apie protą – „psichologinis“, taip ir viskas, kas susiję su siela (dvasia), yra „dvasinis“.Žodžiai “siela” ir “dvasinis” dažnai siejami su religija. Neretai, vos išgirdę žodį „dvasinis“, žmonės pasijunta nejaukiai. Bet dvasingumas iš tikrųjų reiškia „susiję su siela“. Lygiai kaip kalbėdami apie kūną sakome „fizinis“, o apie protą – „psichologinis“, taip ir viskas, kas susiję su siela (dvasia), yra „dvasinis“.
 
Religija gali būti susijusi su dvasiniais aspektais, taip pat kartais gali sutelkti dėmesį į dvasingumą, bet dvasingumas, sielos puoselėjimo būdas, yra gerokai aukščiau religijos.
 
Ajurveda (tradicinė Indijos medicina – Anomalija.lt past.) teigia, kad siela – tai energija, palaikanti kūno ir proto gyvybę. Gal nelabai lengva išties suvokti, kas tai yra, artimiausiu sąvokos „siela“ ekvivalentu galėtų būti „sąmonė“. Fizinis kūnas – tai sielos kiautas. Tai jos išorinis fizinis sluoksnis, arba materiali išraiška. Būti dvasingam reiškia veikti dvasios lygmenyje. Tai neturi nieko bendra su kuria nors iš bendruomenių ar religijų. Kiekvienas turime sielą. Kaip reguliariai maitiname kūną ir protą, taip būtina pamaitinti ir sielą.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Sielą galime pamaitinti užsiimdami dvasine veikla. Kaip jau esame minėję, proto ir kūno darna – labai svarbus fizinio grožio veiksnys. Kadangi žmogus yra kūno, proto ir sielos derinys, siekiant išbaigto fizinio grožio būtina patenkinti ir sielą. Jei siela nėra laiminga ir patenkinta, nepasitenkinimas galiausiai atsispindės ir fiziniame lygmenyje.

 

Šiuolaikines pažiūras, kai grožio siekiama tik naudojant kosmetiką ar chirurgiškai pakoreguojant fizinius trūkumus, gerai paaiškina palyginimas su gražiu paukšteliu (siela), kuris uždarytas prašmatniame, vertingame narvelyje (kūne). Užuot palesinę paukštelį ir pasiklausę jo čiulbėjimo, visas savo pastangas skiriame narveliui blizginti ir dailinti. Jei paukštelio nepamaitinsime, jis nebus laimingas, netgi jei narvelį išvalysime, nublizginsime ir nudažysime.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Siekiant nuolatinio, ilgalaikio grožio, būtina, pamaitinti sielą. Siela stiprėja, kai atsisakome naudoti smurtinius veiksmus, kalbame tiesą, padedame kitiems, kai neapgaudinėjame ir neišnaudojame kitų, kai mūsų gyvenimas sklidinas meilės, santarvės ir darnos. Patenkinta siela savo ruožtu sustiprina subtiliąsias kūno energijas, kurios reguliuoja ląstelių veiklą ir atgaivina kūną. Štai kodėl tikri šventieji, dvasingi žmonės, guru (dvasiniai mokytojai) atrodo gražūs, patrauklūs ir jauni, nors jie dažniausiai visiškai nenaudoja kosmetikos ar nedaro makiažo.

 

Sielą maitiname vengdami išdidumo, savimanos, prisirišimo prie materialinių vertybių, godumo, geismo, nesąžiningumo ir pykčio. Vienas iš būdų, kaip tai galėtume praktikuoti savo gyvenime, – rašyti dvasinį dienoraštį. Tai darė žymus Jungtinių Amerikos Valstijų veikėjas Benjaminas Franklinas.

 

Kiekvieną savaitę jis stengdavosi išvengti ar atsikratyti vieno pasirinkto blogo įpročio, pavyzdžiui, įveikti pyktį, susilaikyti nuo pasipiktinimo kupinų žodžių ar minčių, paminti išdidumą ar puikybę, nesąžiningumą ir pan. Todėl kasdien užsirašydavo, kiek kartų nesugebėjo jam atsispirti, ir dėdavo visas pastangas, kad per savaitę sugebėtų jo atsikratyti ar bent jau sumažinti. Tai praktikuodama ši įžymi istorinė asmenybė pastebėjo, kad labai sustiprėjo dvasia.

 

Bene, pats geriausias ir veiksmingiausias sielos penas – puoselėti meilę visiems. Žinomas mistikas Tirpalas Singhas rašė taip: „Meilė – panacėja nuo daugumos šio pasaulio negandų.“ Jis aiškino, kad meilė suteikia ramybę ir maitina sielą, Meilė įgimta mūsų sielai, iš tikrųjų siela iš jos ir sudaryta.

 

Meilė skiriasi nuo prisirišimo. Jei, pavyzdžiui, savo kūną mylime labiau nei bet ką kita, vadinasi, esame prie jo prisirišę, bet tai nėra meilė. Meilė neturi savanaudiškumo atspalvio. Ja tesiekiama pasitarnauti kitiems, duoti kitiems, o ne pastatyti save virš kitų. Meilė yra kukli ir miela, tai puikus vaistas nuo bet kokios nedarnos ar nesutarimų. Yra netgi toks juokingas posakis: „Jei truputis meilės nepagelbėjo, pamėgink pamilti daugiau.“

 

Pasistenkite puoselėti aukštesnes gyvenimo vertybes. Tai bus labai naudinga jūsų kūnui, protui ir sielai. Sąžiningi, nuolankūs, gailestingi, linksmi ir mieli žmonės – išties patys gražiausi žmonės pasaulyje.

 

Pagal Dr. Partap Chauhan knygą „Ajurveda grožiui“, parengė: Laimingų Moterų Pasaulis

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
sara

Yra ir kitu dalyku. Cia pasakojama kad svarbiausia maitinti savo siela, o is tiesu tai reikia sutarti su pasauliu. Ne, ne, ne valdžios bijoti, o is tiesu sutarti su pasauliu. O tas yra beveik neimanoma. Kurie tikrai nuėjo labai toli, tie suvokia kad sutarti su pasauliu yra beveik neimanoma. Gali tam padeti visas pastangas ir pamatai kad tai atsimusa i kitu bukuma.

Taip pat skaitykite