Pasaulio pabaiga pagal Niutoną: tai įvyks 2060 metais

niutonasAtskirai pristatinėti Niutono (Isaac Newton) turbūt nereikia – anglų fizikas, matematikas, astronomas, alchemikas, filosofas – tai viena iš pačių iškiliausių mokslo asmenybių ir labiuausiai žinoma kaip visuotinio traukos dėsnio autorius.

 

Tačiau Niutonas nebuvo vien tik mokslininkas – jis nevengė domėtis ir alchemija, aišku visiškai slapta. Ir tuo pačiu buvo religingas žmogus – tiesa, ar jis tikėjo katalikais (oficiali nuomonė tokia), ar protestantais (beveik kiekvienoje sąmokslo knygoje apie katalikus jis minimas kaip slaptas bažnyčios priešas) niekas tikrai pasakyti negali, tačiau tai mokslininkui netrukdė domėtis Biblija ir netgi apskaičiuoti galimą pasaulio pabaigos datą.

 

Niutono nuomone, Apokalipsė turinti įvykti 2060 metais. Apie tai mokslininkas parašė savo raštuose, kurie neseniai buvo pirmą kartą parodyti visuomenei Jeruzalės universitete.

 

niutonas-2060

 

Rankraščiai, kuriuose buvo ir asmeninių skaičiavimų, susijusių su garsiojo fiziko pajamomis bei išlaidomis, 250 metų ramiai pragulėjo vieno Portsmuto grafo namuose. 1930 metais dokumentai parduoti aukcione, o nuo 1969 metų jie laikomi Izraelio nacionalinėje bibliotekoje. Apskaičiuodamas lemtingąją datą, Niutonas pasinaudojo ne moksliniais duomenimis, bet bibline pranašo Danieliaus knyga.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Gal tai ir būtų labai keista, jeigu Niutono dar jo amžininkai nebūtų apibūdine kaip labai ekscentriško žmogaus. Tad neverta stebėtis, jog vienas iškiliausių planetos protų užsiimė iš pirmo žvilgsnio gana kvailoku reikalu – matematinėmis ateities paieškomis Biblijoje. O ar iš tikro tai buvo teisingas žingsnis, ar nevisai pamatysime po 2060 metų.

 

Mokslininkas teigė, kad žmonijai lemta pragyventi 1260 nuo to momento, kai 800-siais mūsų eros metais Karolis Didysis įkūrė frankų valstybę. 1704 metais rašytame laiške Niutonas pažymi, kad pasaulio pabaiga gali įvykti ir po 2060 metų, tačiau jis nemanąs, kad tai galėtų atsitikti anksčiau.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Viename iš dokumentų Niutonas savaip interpretavo ir Senosios Šventyklos Jeruzalėje formą bei matmenis. Jo nuomone, šventykla buvo pastatyta kaip kosmoso projekcija. O kad taip nebuvo – irgi paneigti gana sudėtinga.

 



 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Zaraza

Koks skirtumas vistiek baliavosiu kaip lad baliavojau per 2012 belaukiant

Turinti Savo Nuomonę

Atsiprašau, bet ar ne kasmet pranašaujame pasaulio pabaigą? Jau tikrai nebetikiu, galiu tik pasakyti: Ir vėl pasaulio pabaiga?…

Lol

As irgi taip sakau

tu

ech toks jausmas kad visi žmonės galvoja kad pasaulis susikūrė tada prieš 2015 metų kai gimė Jėzus, ėsmė tame kad ir prieštai egzistavo pasaulis taip pat metai buvo skaičiuojami tik kitaip, mano manymu tai ka suskaičiavo niutonas tai yra galimi šios epochos pabaigos metai, kitaip tarent Jėzaus epochos pabaiga. Prasidės metų skaičiavimas iš naujo ir viskas čia tuo pasibaigia, nebus jokios pasaulio pabaigos, kodėl aš taip manau, nes data suskaičiuota rementis biblija negali turėti tokios didelės reikšmės, kodėl ? Nes biblija yra religinė knyga, kuria parašė žmogus. Vat ir viskas čia tuo pasakyta, ech vargas su tais religingais mokslininkais suskaičiuoja… Skaityti daugiau »

LOL

PASAULIO PABAIGA !!! :DDDDD

to tu

Gal gali be klaidu?gramatiniu? ;)

Lol

Lol pasaulio pabaiga bus 2270 metais

Taip pat skaitykite