Ouija lenta – kodėl yra paranormalu judinti savo rankas?

ouijaseansasPrieš jums pradedant skaityti, noriu priminti, kad jeigu straipsnyje pateiktas aiškinimas jums atrodo nepagrįstas, jūs neprivalote jo priimti.

 

Jeigu jums atrodo, kad žmonių patirtys su Ouija lentomis iš tikrųjų yra sukeltos dvasių, jūs galite ir toliau laikytis šios nuomonės.

 

Tačiau šio straipsnio tikslas yra parodyti, kodėl kai kurie žmonės nesutinka, jog patirtys su Ouija lenta yra dvasių apsireiškimo įrodymas.

 

Patirtis su ouija lenta

 

Trys draugai nusprendė išbandyti Ouija lentą. Jų tikslas buvo užmegzti kontaktą su Sabrina. Sabrina buvo jų draugė, kuri neseniai žuvo autoįvykio metu. Jaunuoliai spiritizmo seansą pradėjo užduodami klausimą “Ar čia kas nors yra?”. Jokio atsako. Šis klausimas buvo pakartotas dar 10 kartų ir galiausiai Ouija lenta parodė atsakymą YES (taip).

 

Tada jaunuoliai paklausė: “Ar tu esi blogoji dvasia?”. Nesulaukę jokio atsako jaunuoliai nusprendė užduoti kitą klausimą: “Koks tavo vardas?”. Ouija lenta sureagavo – parodė raides “SA”. Jaunuoliai apsidžiaugė, nes manė, kad iš tiesų pavyko užmegzti ryšį su jų drauge Sabrina.

 

Tačiau jie labai išsigando, nes sekančios raidės buvo ne BRINA, bet TAN. Taigi, į klausimą “Koks tavo vardas?”. Ouija lenta atsakė “SATAN” (šėtonas). Išsigandę jaunuoliai uždavė klausimą: “Ar tu nori mus nuskriausti?”. Ouija lenta parodė atsakymą SATURDAY (šeštadienis). Jaunuolių nerimas dar labiau išaugo, nes šį spiritizmo seansą jie atliko penktadienį. “Ar tu nori mus perspėti?” – paklausė jie. Ouija lenta parodė savo atsakymą – DIE (mirkite).

 

Tai yra istorija apie kelių jaunuolių patirtį su Ouija lenta, kurią galima rasti internete. Baisu? Nei kiek. Sutinku, kad šių jaunuolių emocijos buvo tikros, sutinku, kad jų išgyvenimai buvo tikri. Tačiau nesutinku, kad to priežastis buvo dvasia.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Labai tikėtina, kad “dvasia”, kuri vedžiojo jaunuolių rankas po Ouija lentą buvo jie patys. Taip – tikėtina, kad jie patys vedžiojo savo rankas po lentą ir piktoji dvasia čia niekuo dėta. Netikite, kad taip gali būti? Gerai, atlikime trumpą eksperimentą.

 

Eksperimentas

 

Jeigu jums bus sunku suprasti instrukciją tiesiog skaitant tekstą, galite žemiau pažiūrėti vaizdinę medžiagą (nuo 2:00 min.).

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 



 

Paimkite 15-20 cm ilgio siūlą (ar grandinėlę) ir ant to siūlo galo pakabinkite varžtą (ar kokį kitą objektą, kuris nebūtų pernelyg lengvas, bet ir nebūtų sunkus – svertų apie kelias dešimtis gramų). Dabar, suspaudę viršutinį siūlo galą trimis pirštais, laikykite šią “švytuoklę” savo rankoje. Varžtas turėtų laisvai kabėti.

 

Pačios švytuoklės nejudindami, įsivaizduokite, kad kabantis varžtas pradeda sukti ratus. Stenkitės įsivaizduoti tai, kaip įmanoma intensyviau. Turite norėti, kad varžtas iš tiesų pradėtų judėti ratu. Jeigu viską atlikote teisingai, tikėtina, kad varžtas iš tiesų pradėjo sukti ratus.

 

Tačiau tame nieko paranormalaus nėra. Tai vadinama ideomotoriniu efektu. Ideomotorinis fektas pasireiškia tada, kai vien nuo to, jog jūs galvojate apie tam tikro veiksmo atlikimą (šiuo atveju apie švytuoklės siūbavimą), jūs pasąmoningai, patys to nesuvokdami, pradedate atlikinėti tą judesį. Tačiau tai yra mikrojudesiai, tad jums patiems gali atrodyti, kad jūs iš tiesų nieko nedarote.

 

Ideomotorinis efektas ir Ouija lenta

 

Tas pats yra ir su Ouija lenta. Jūsų rankos juda ten, kur jūs tikitės, jog jos judės. Bet kaip tada paaiškinti visas tas istorijas, kuomet po seanso su Ouija lenta žmonėms pasidarydavo bloga, juos apsėsdavo ir pan.? Geras klausimas, bet atsakymas bus neįdomus.

 

Tais atvejais, kuomet seanso dalyviai iš tikrųjų pajusdavo tam tikrus simptomus – šie simptomai gali būti paaiškinami įvairiais psichologiniais fenomenais, nenaudojant “dvasių”, kaip simptomų priežasties. Kitais atvejais – prisiminkite, jog nemažai istorijų apie baisią patirtį su Ouija lenta yra išgalvotos, niekada realiai nenutikusios ir nepatvirtintos.

 

Pabaigai pasikartosiu – nesiūlau būtinai sutikti su straipsnyje pateikta nuomone, tačiau noriu parodyti, kodėl yra sunku priimti žmonių patirtis su Ouija lenta, kaip dvasių apraiškos įrodymą.

 

Anomalija.lt portalui parengė: Romanas Kravčenko strengthtrainingfor.blogspot.com

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Jonas

Pritariu pilnai straipsnio autoriu patsai išbandžiau ant siulo adada pririšau ir ka galvoji ta raide rodo mintim valdai jokia dvase čia bet idomu ar negalima taip išjudint didesnių objektų ka manot?

Jonas

Tarkim elektros stulpa parišus siulu ar liepus mintim judėt gal judėtų bet pakelt reiktų ir raides surašyt ant lapo o gal taip liepus judėt?

Anonimas

Tendencingas straipsnis nors ir noreta parasyti taip lyg autorius neturi omenyje kategoriskos nuomones

Gintaras

Viskas labai gražu, tačiau kaip paaiškinti atvejus, kai susisiekus su anapusiniu pasauliu, jis pasako tokius dalykus kuriuos niekas negali žinoti? Pvz. buvo dokumentuoti atvejai kai dvasios pasakydavo kur padėjusiu testamenus (nes giminė negalėjo rasti) ir pan. Kaip tą paaiškinti?

Galvoti neskauda

Romanas uzsiima svietiejiska veikla. Paradoksalu, kad anomalija pradejo rasyti ir apie racionalus ivairiu reiskiniu aiskinimus, kai tuo tarpu didieji musu portalas atvirksciai zmones laiko avinu banda ir talpina istorijas apie nykstukus kurie aplanko kiekviena zmogu nakti…

Taip pat skaitykite