Mokslininkai patikslino pasaulio pabaigos datą

pasaulio-pabaigaPanašu, jog žmonijai suteikta dar šiek tiek laiko pasidžiaugti gyvenimu. Kaip skelbia „Mirror“, pasaulio pabaigą mokslininkai nukėlė dar 50-čiai metų vėliau, nei buvo prognozuota iki šiol.

 

Ekspertai iš Anglia Ruskin universiteto Pasaulio tvarumo instituto atliko tyrimus bei išsiaiškino, jog Žemės planeta visiškai išseks iki 2100 metų. Tuomet žmonija ims stigti maisto bei kitų gyvybiškai svarbių resursų ir galiausiai Žemės planetoje tiesiog bus neįmanoma išgyventi.

 

Tai iš tiesų skamba kaip itin niūri prognozė, tačiau dar 8-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje buvo skelbiama, jog panašus likimas Žemės planetos laukia 2050-aisiais. Taigi, pagal senesnes prognozes, žmonijai beliko tik 35-eri metai gyventi.

 

Tačiau naujausia mokslinė studija buvo atlikta pasiremiant atnaujinta kompiuterinio modeliavimo programa „World3“. Šios programinės įrangos pagalba suteikiama galimybė apdoroti milžiniškus kiekius duomenų ir pabandyti išsiaiškinti, kuomet žmonija suvartos visus planetos resursus.

 

Dar 20 amžiaus 8-ajame dešimtmetyje sukurta panaši programa pabandė apskaičiuoti žmonijos eros pabaigą. Tačiau tuo metu nebuvo į tyrimą bei skaičiavimus įtrauktos įvairios komunikacijų revoliucijos, kurios suteikė šansą pramonei dirbti žymiai našiau ir tausoti išteklius.

 

Būtent dėl šios priežasties prognozės apie Žemės planetos apokalipsę 2050-aisiais yra gerokai pesimistinės.

 

Kaip skelbia patys ekspertai, dėl pokyčių pramonės sektoriuje išteklių suvartojimo turėtų būta nustumta į antrąją šio amžiaus pusę. Deja, tačiau išlieka begalybė neatsakytų klausimų, kas iš tikrųjų laukia žmonijos, kuomet gyvybiškai svarbūs resursai iš tikrųjų pasieks kritinę ribą.

 

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
seselis

taip ar taip ateis galas ,bet ne visiem ,jega zino ka reiks palikti o kam uzteks siurbti gyvasti is visumos ,geriausia ne apie pabaiga galvoti o apie tai kaip nugyvensim savo gyvenima ,kuris mums yra skirtas ,

...

Nu kiek galima tikėti tomis pasaulio pabaigomis? Ateini į šią svetainę ir vien matai straipsnius, susijusius su pasaulio pabaiga, vietoj to kad paskaityti ką nors įdomaus. Liūdna, kad žmones yra tokie naivūs ir po tiek metu apgauliu apie pasaulio pabaigas, vis vien tiki jomis. Kartais taip atrodo, kad žmonės išvis gyventi nenori ir tik laukia, kada ateis galas viskam, kas yra gyva..

P.S O dar kai šaltinis yra koks alfa.lt, tai daug ką pasako ir apie pačius straipsnius šioje svetainėje (no offence)

La

pasaulio pabaiga jau dabar artėja, nes žmonija baigia išnaudoti visus žemės resursus, vieni kitus ėda dėl to, kad tik daugiau pinigų tūrėti, o ne kad padėti vieni kitiems,kad sugalvoti kaip išgyventi ir išlikti (kaip atsinaujinantys resursai). Plius visiškai nesaugojama gamta, miškai, gyvūnai nyksta, ko pasekoja ir mums neliko daug laiko… pažiūrėkite filma “Home” suprasite.

indigo

puikus pavyzdys, erkes, suintensiveje ju ligos. gamta siunta, akivaisdu kad bus apsivalymas . gal daug nemirs zmoniu, bet skaiciai vis vien gali but ispudingi. zmonija vel per daug atsipalaidavo, tolstama nuo gamtos. gamta mum ta primins tikrai siame amziuje………

gretukas

Jau simta kartu prognozavo,bet neiviko. Isvis niekam nerupi,kada ateis tada ir ateis ta pasaulio pabaiga :\

Taip

Ir neatcake bl kada ta jobana pabaiga klaunai :D

dana

isliks “edriausi”…pavirs i zmogedras ir dar istems kiek tai 10-meciu…:D

Giedrius

Na tada irodik kodel taip bega afrikiecei is savo tautos palikdami gimtaji krasta, zmonija kasmet vis daugeja milijonais,pasmus atrodo va visko pilna tik neskis is parduotuviu, ateis ir pamus taspac,tik ne musu galvelem apskaiciuot visa tai,tuos isteklius ir t.t..

Hahaha, rašot nesąmones

Aš manau, jog pasaulio pabaiga ateis tada, kai mes mažiausiai tikėsimės. Neverta imti tokių nesamoningų kalbų į galvą/širdį, nes tai tik apsunkins visų gyvenimus ir nebebus didelės prasmės gyventi, kurti ateitį, savo šeimas, nauja kartą ir pan. Buvo ir bus dar visokių spėlionių, bet vargu, ar jos pasitvirtins.

Taip pat skaitykite