Kvailiausi pasaulio įstatymai

istatymaiNors pasaulyje yra tiek daug skirtingų žmonių ir kultūrų, tačiau visų valstybių vadai savo žmonėms nori gero gyvenimo ir harmonijos. Bet labai dažnai, kurdami įstatymus, šie išeina „iš rašto“.

 

tv3.lt naujienų ir pramogų portalas pristato Jums pačius keisčiausius šalių įstatymus, kurie, nors ir sunku patikėti, bet tikrai egzistuoja.

 

Australijoje, Viktorijoje, lemputes keičia tik elektrikai

 

Nors mums tai atrodo neįtikėtina, tačiau Australijos valstijoje Viktorijoje yra privaloma pasikviesti profesionalų elektriką kiekvieną kartą, kai namuose perdega lemputė.

 

Žinoma, pats galite tapti licencijuotu elektros meistru, tačiau kitu būdu negalėsite išvengti šio įstatymo. Įdomu tik tai, kaip įstatymo sergėtojai bando sugauti slapčia lemputes keičiančius žmones?

 

Saudo Arabijoje moterys negali vairuoti automobilių

 

Saudo Arabija yra vienintelė šalis pasaulyje, kur moterims yra draudžiama vairuoti bet kokią transporto priemonę. Musulmoniškame krašte moterims ilgą laiką buvo draudžiama ir balsuoti, bet, teigiama, jog nuo 2015-tųjų metų ši sistema turėtų pasikeisti.

 

Oklahomoje po 7 val. asilams draudžiama miegoti vonioje

 

Taip, šis įstatymas tikrai egzistuoja. Paklausite, kaip asilas pats gali atsidurti vonios kambaryje? Nežinia. Svarbiausia, jog iki septintos valandos vakaro asilams yra leidžiamos visos namų sritys, tačiau atėjus septintai valandai reikia skubėti vesti asilus iš namų zonos.

 

Japonija sako „ne“ storuliams

 

Ganėtinai ironiška, žinant, jog Japonija buvo ta šalis, kuri išrado sumo kovotojų kovas. Vis dėlto vienas iš įtvirtintų įstatymų skelbia, jog 40-mečiai ir vyresni žmonės negali turėti viršsvorio. Nusižengus reikiamam kilogramų skaičiui yra būtina vykdyti nurodymus: sportuoti, sveikai maitintis.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Vis dėlto neatitikusieji keliamų reikalavimų nėra baudžiami kalėjimu ar piniginėmis baudomis. Mes bent jau žinome, kodėl jie visi tokie liekni.

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Singapūre draudžiama kramtyti gumą

 

Atrodo, jog kramtymas gumą yra pats nekalčiausias nusikaltimas, tačiau žiaumojimas gali jus patupdyti už grotų. Daugelis žmonių gumą vartoja stresui nuraminti, panaikinti burnos kvapą, tačiau vienintelė priežastis leidžianti kramtyti gumą Singapūre yra bandymas mesti rūkyti. Tai nulėmė, jog kramtomą gumą galima įsigyti tik su gydytojo išrašu, o nusižengus įstatymui gresia 500 dolerių bauda.

 

Anglijos įstatymai draudžia numirti parlamente

 

Jei jau planuojate mirti, pasistenkite to nedaryti šalia Anglijos parlamento. Valdžia šį įstatymą parengė dėl labai praktiškų priežasčių: jei numirtumėte Anglijos parlamento apylinkėje, tektų surengti karališkąsias laidotuves, kurias apmokėti turėtų valstybė. Mirtumėte karališkai, tačiau jūsų artimiesiems tektų pakloti nemažas baudas.

 

Po dešimtos val. vakaro naudotis tualetu yra nelegalu

 

Nelegalu, draudžiama, baudžiama, bet Šveicarijos įstatymai draudžia nuleidinėti tualeto vandenį, kai laikrodis išmuša dešimtą val. vakaro. Vis dėlto ši taisyklė galioja tik bendrabučio tipo gyventojams, taip siekiant apsaugoti kaimynus nuo triukšmo.

 

Jokių skyrybų Filipinuose ir Vatikane

 

Taip, Filipinuose ir Vatikane yra nelegalu skirtis, ir tai yra vienintelės pasaulyje šalys, kurios tokį įstatymą yra įteisinusios. Filipinuose nėra įmanomos jokios skyrybos, nebent tai būtų musulmonų pora, kuriuos kai kurie įstatymo poskyriai atleidžia.

 

Vis dėlto Vatikane niekas negali nutraukti savo santuokos. Jei norite tuoktis šiose šalyse, įsidėmėkite, nes vieną kartą ištarę „taip“, neturėsite teisės pasakyti „ne“.

 

tv3logo

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite