Dramblys, kuris piešia neįtikėtinus piešinius

sudaLyginant su kitais gyvūnais, drambliai turi didesnes smegenis. Jie jas naudoja siekdami susidoroti su sudėtingomis socialinėmis struktūromis gyvūnų karalystėje ir demonstruodami ypatingą altruizmą vienas kito atžvilgiu.

 

Tyrinėtojai pastebėjo, kad drambliai taip pat turi unikalią atmintį, tad tiksliai atsimena vietas, kuriose yra vandens šuliniai, net jeigu nebuvo tose vietoviese jau kelis dešimtmečius. Maža to, šie nuostabūs gyvūnai prieš ėsdami nuvalo maistą, laidoja žuvusius savo bandos narius ir dar ilgai jį apverkia.

 

Nors drambliai paprastai asocijuojasi su didele jėga ir lankstumo stoka, tačiau taip tikrai nėra. Pasirodo net ir jie gali įvaldyti preciziškas savybes, pvz. su straublyje sugniaužtu teptuku nutapyti piešinį.

 

Dramblys vardu Suda, kuris gyvena Tailando zoologijos sode yra to preciziškumo pavyzdys. Ant pastatyto stovo su baltu popieriaus lapu gyvūnas sugeba pavaizduoti ne tik save, tačiau ir supančią jį aplinką. O galiausiai dar ir pasirašo.

 



 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Mufigenas

1. Juokinga, kai dramblys piešia gražiau už kai kuriuos žmones (pvz. mane)
2. Ko tas video taip blykčioja žaliai…

LMT

O kas sukure mita, kad gyvunai intelektu zemesni uz Homo sapiens? Kartais homo sapinens buna kur kas. durnesni, o protingos intellekto atzvilgiu, visi ski dvasios skurdziai

Taip pat skaitykite