9 istorijos apie žmones, kurie inscenizavo savo mirtį

Sakoma, kad mirti du kartus yra neįmanoma, bet šiems žmonėms tai padaryti beveik pavyko.

 

Ken Kesey : sufabrikuota savižudybė arba „Skrydis“ virš sienos tam, kad išvengtų arešto už marichuanos laikymą

 

Tai, turbūt, pats garsiausias šio sąrašo triukų meistras. Garsiojo romano „Skrydis virš gegutės lizdo“ autorius ir 7-ojo dešimtmečio kontrkultūrinės grupės „Merry Pranksters” („Linksmieji išdaigininkai“) atstovas 1965 metais inscenizavo savo mirtį tam, kad išvengtų arešto už marihuanos laikymą.

 

ken-kesey

 

Jis paliko savo automobilį ant skardžio Kalifornijos mieste Eureka, o jo viduje paliko raštelį „Okeane, okeane, pagaliau man pavyks tave nugalėti“ ir paspruko į Meksiką. Neprabėgus nė metams jis grįžo ir buvo pasodintas 5 mėnesiams į kalėjimą.

 

Connie Franklinas: žmogžudystės liudininkas

 

1929 metais valkatą vardu Connie Franklinas ir jo draugę Tillar Ryuminer pagrobė banditai Ozarkso miestelyje, Arkanzaso valstijoje. Jį nužudė, kūną sudarkė ir sudegino, o ją išprievartavo – būtent tokią versiją pateikė nukentėjusioji. Teisiamųjų suole atsidūrė penki šiuo žiauriu nusikaltimu kaltinami žmonės, tačiau byla nesirezgė, rašo mixstuff.ru.

 

Nebuvo ne tik paties nusikaltimo įrodymų – pasirodo, kad po tariamo nusikaltimo patį Connie kažkas matė besitrainiojantį po miestą ir ieškantį darbo.

 

Po to, kai jis pareiškė, kad apie jokį nusikaltimą nieko nežino, Tillar ėmėsi tvirtinti, kad ji iš viso jo nepažįsta. Pats procesas pradėjo panašėti į balaganą, apie jį net žurnalas „Time“ rašė. Connie laikėsi savo, ir dievagojosi, kad nebuvo tasai nužudytas vyriškis. Ir jis tam tikra prasme buvo teisus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pasirodo, kad jo tikrasis vardas buvo Marion Franklin Rogers, jis – keturių vaikų tėvas, ir kad yra pabėgęs iš netoliese esančios psichiatrinės ligoninės ir bandė pradėti gyvenimą iš naujo.

 

Kaltinamieji buvo pripažinti nekaltais, o sunervintas teisėjas pareikalavo sudeginti bylą.

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Lordas Timothy Dexter: į jo „laidotuves“ atėjo 3 tūkst. žmonių

 

„Lordas“ Timothy Dexter (panašu, kad jis pats sau suteikė šį titulą) uždirbo turtus iš eksporto. Jis gimė 1748 metais ir, neturėdamas jokio išsilavinimo, 50-ties parašė knygą. Ją skaityti, tiesa, buvo beveik neįmanoma, nes autorius visiškai vengė tokių menkniekių, kaip skiriamieji ženklai. Nežiūrint to, knyga buvo populiari ir leista net 8 kartus.

 

Kažkodėl jam pasidarė įdomu, ką žmonės sakys ir ką darys, kai sužinos apie jo mirtį. Jis paleido gandą apie savo mirtį ir ėmė laukti rezultatų. Į laidotuves susirinko 3 tūkst. žmonių, tačiau Dexteriui nepatiko, kad jo žmona, kaip jam atrodė, nepakankamai liūdėjo, todėl jis atsisakė pirminės minties efektingai pasirodyti savo paties laidotuvėse. O po ceremonijos savo žmoną primušė lazda.

 

Corey Taylor: apsimetė mirusiu, kad nereikėtų apmokėti sąskaitų

 

Corey Taylorui įgriso labai prastas mobilaus ryšio kompanijos „Verizon“ aptarnavimas. Sužinojęs, kad mirusieji sąskaitų nemoka, jis nutarė suklastoti mirties liudijimą ir nusiųsti savo operatoriui.

 

fake-death

 

Tačiau kompanijoje greitai išsiaiškino, kad Corey mirtis tik tariama ir jam vis dėlto teko paišlaidauti ir sumokėti 175 dolerius, kuriuos jis buvo skolingas.

 

Alison Matera: inscenizuoti mirtį ir ateiti į savo laidotuves

 

Alison Materą visi pažinojo kaip mielą ir labai paslaugią moterį. O ji niekaip negalėjo rasti būdo, kaip pasakyti savo draugams ir pažįstamiems, kad daugiau nebenori vaikščioti į bažnyčią. Kankinosi ji, kankinosi, o paskui pranešė savo pažįstamiems iš bažnyčios choro, kad miršta nuo vėžio. Ir laikėsi tokios versijos beveik metus. Kartais pasakodavo apie tai, kaip vyksta gydymas.

 

Kai ji nustojo vaikščioti į bažnyčią, pasakė visiems, kad ketina keliauti į slaugos namus tam, kad numirtų. Galų gale ji paskambino pastoriui, prisistačiusi medicinos seserimi, ir pranešė apie savo „mirtį“. Tačiau, atrodo, ji šiek tiek persistengė su savo išmone, kai atvyko į laidotuves, dėdamasi savo seserimi. Veikiai jos gudrybė buvo išaiškinta.

 

Williamas Grote: pareiškė nužudęs pats save

 

2008 metų lapkričio 10 dieną Grote žmona pranešė policijai, kad dingo jos vyras. Vėliau jo piniginė, odinė striukė ir maisto produktų paketas buvo rasti prie upės. Kad įsitikintų, jog detektyvai užkibo ir visi patikėjo jo mirtimi, lapkričio 24 dieną Grote paskambino į policiją ir pasakė, kad jis ir yra žudikas.

 

Vėliau, sulyginus balsus, paaiškėjo, kad šis balsas sutampa su „nužudytojo“ balsu, kuris buvo įrašytas automatiniame atsakiklyje. Po kiek laiko vyras buvo surastas Montanos valstijoje, iš jo priteisė 13 tūkstančių dolerių, išleistų jo paieškai.

 

Aimee Semple McPherson: suvaidinti, kad mirei, ir…

 

Ji buvo viena populiariausių to meto evangelisčių. 1926 metų gegužę Aimee mama paskelbė, kad jos duktė dabar „su Jėzumi“ ir kad ją nunešė vandens srautas. Rasti kūno taip ir nepavyko.

 

Prabėgo mėnuo su trupučiu, ir Aimee netikėtai atsirado Arizonos valstijoje, tvirtindama, kad ją buvo pagrobę ir laikė kažkokioje trobelėje Meksikoje, kad gautų išpirką.

 

aimeesemplemcpherson46

 

Bet suvesti galą su galu jos istorijoje buvo neįmanoma. Kai moteris dingo, ji vilkėjo maudymosi kostiumą, o kai vėl atsirado – korsetą. Ji taip ir neįstengė parodyti, kur ta lūšnelė, kuri jai atstojo kalėjimą. A. McPherson buvo apkaltinta melagingu liudijimu, o po to vyko plataus atgarsio visuomenėje sulaukęs bylos teisminis nagrinėjimas.

 

Liudininkai tvirtino, kad ji turėjo romaną su radijo stoties, per kurią ji skleidė krikščionybę, operatoriumi, bet ji viską neigė. Galų gale, visi jai mesti kaltinimai buvo panaikinti, o kas vyko iš tiesų, taip ir liko paslaptis.

 

Gandarubanas Subramaniamas: inscenizavo savo mirtį, vėl vedė ir susilaukė dar vieno vaiko

 

Gandarubano Subramaniamo istorija prasidėjo Singapūre 1987 metais, kada jo automobilių nuomos verslo reikalai ėmė krypti į blogąją pusę. Jis pabėgo į Šri Lanką, kur sužvejojo suklastotą mirties liudijimą, tvirtinusį, kad jis žuvo susišaudymo metu, kai šalyje vyko pilietinis karas. Jo žmona dabar galėjo pareikalauti 250 tūkstančių dolerių draudimo išmokos – tokiai sumai G. Subramaniamas apdairiai apsidraudė savo gyvybę.

 

O Šri Lankoje, naudodamasis suklastotu pasu, jis vėl vedė savo „našlę“. Po to jiems gimė ketvirtas vaikas.

 

Po 20 metų jį sučiupo, kai jis vėl bandė įvažiuoti į Singapūrą. Žmona su juo išsiskyrė, o sukčius gavo tris metus kalėjimo.

 

Bennie Wintas: mirusiu apsimetinėjo 20 metų

 

Bennie Wintas kažkodėl nusprendė, kad yra ieškomas policijos, ir nešė kudašių. 1989 metais, sutuoktuvių su Patricia Hollingsworth išvakarėse, jis išėjo paplaukioti ir negrįžo. Visi manė, kad vyras paskendo. Bennie apraudojo ne tik sužadėtinė, bet ir jo buvusi žmona bei 4 metų sūnus.

 

Po dvidešimties metų jį sustabdė policija, pastebėjusi, kad mašinos numerio ženklas be apšvietimo lemputės, ir čia B. Wintui prasidėjo atgailos priepuolis. Jis papasakojo policininkams, kad išplaukė ir negrįžo, nes galvojo, kad yra ieškomas dėl narkotikų laikymo. Kaip paaiškėjo, niekas už nieką jo neieškojo, taigi jis slapstėsi visai be reikalo.

 

tv3logo

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite