Senovės lietuvių burtai

Burtai, kerai – veiksmai, kuriais bandoma magišku būdu paveikti žmones, gamtos ir visuomenės jėgas, numatyti ateitį. Burtų esmę sudaro tikėjimas antgamtinėmis jėgomis. Tikėta, kad burtai gali užtikrinti darbo sėkmę (karių, medžiotojų, žemdirbių, amatininkų burtai), sužadinti arba užgniaužti meilę, gydyti arba susargdinti. Burtai būna imitaciniai (prie sodinamų kopūstų padedamas didelis akmuo, kad kopūstų galvos užaugtų didelės), daliniai (pavyzdžiui, tikėta, kad pakenkus seilėms, nagams, pakenkiama pačiam žmogui). Labiausiai paplitusios burtų rūšys – užkalbėjimai, chiromantija. Lietuvos kaime burtai buvo paplitę iki XX a. pradžios. Juos mini Adomas Brėmenietis (1075 m.), Ulrichas fon Jungingenas (1408 m.), Povilas Rusdorfietis (1427 m.), Jeronimas Prahiškis (XV a.), J. Dlugošas, M. Pretorijus (XVII a.) ir daugelis senųjų lietuviškų raštų autorių, tokių kaip M. Mažvydas, J. Bretkūnas, M. Daukša, K. Sirvydas. Būrimo aprašymų paskelbta „Tautoje ir žodyje“, „Gimtajame krašte“, „Tautosakos darbuose“ ir kituose leidiniuose.Ateities spėjimais burtų pagalba, prieš imantis kokių nors svarbesnių veiksmų, buvo įprastas reiškinys pagoniškose baltų visuomenėse.
 
Burti mokėjo ne tik žyniai, bet ir eiliniai žmonės. Pateikiame kelis pačius populiariausius senovės lietuvių burtus.
 
Kad būtume turtingi
 
Paimkite tiek ivairių monetų,kad bendra jų suma būtų tokia, kiek jums yra pilnų metų.Metalinį kibirą pripildykite šaltu bėgančiu vandeniu ir į jį imeskite monetas.

 

Langai ir durys turi būti uždaryti.Sunerkite abiejų rankų pirštus ir 33 kartus virš vandens perskaitykit:

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

“Vanduo-tėveli! Tave visi geria,tave visi myli.Kiek daug tavęs upėje,šaltinyje,vandenyne ir kiekvieno žmogaus stiklinėje! Taip ir pas mane (vardas) kad būtų tiek daug pinigų! Ir pirmadienį,ir antradienį,ir trečiadienį,ir ketvirtadienį, ir penktadienį, ir šeštadienį, ir sekmadienį! Tebūnie taip!”

 

Paimkite gabalą žalio audinio. Sušlapinkite jį ir perbraukite užkalbėtu vandeniu stalą, langus, duris ir grindis. Grindis plaukite nuo slenksčio link pačio atokiausio kampelio.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kad išsipildytų noras

 

Jums reikės: 1 popieriaus lapo, pieštuko, žvakės (baltos bet kokiam norui, raudonos – dėl meilės ir sėkmės, žalios – del pinigų ir sveikatos ar kt., tik ne juodos).

 

Atlikite atsipalaidavimo pratimą ir atsikratykite visų minčių. Susikoncentruokite į burtą.

 

Paimkite popierių ir viduryje nupieškite pentagramą (pažiūrėkite Google, kaip piešiama). Tada viduryje nupieškite In – Jan simbolį (irgi iš Google). Kai viską nupiešėt, popieriaus viršuje užrašykite savo norą. Užrašykite savo norą taip, kad jame nebūtų žodelio “ne”. Pvz. “Noriu, kad bučiau turtinga, išgyti noriu, noriu, kad gaučiau šį daiktą” ir pan.

 

Tada sulankstykite popierių 2-3 kartus. Kai viską atlikot, paėmę žvakę sudeginkite popierių kartu su savo noru. Kai popierius pradės virsti pelenais, pakartokite savo norą mintyse, arba garsiai. Kai popierius visiškai sudegs ir liks tik pelenai, išbarstykite juos lauk pro langą pavėjui.

 

Kai reikalingas atsakymas

 

Tai labai senas būdas kuriam reikia dviejų kauliukių (“domino”) su taškais nuo 1 iki 6. Šis būrimo būdas leidžia gauti atsakymą į vieną konkretų Jūsų užduotą klausimą.

 

Ant stalo nubrėžkite apskritimą, kurio skersmuo būtų apie 30 cm. Galima jį nusipaišyti ir ant popieriaus lapo ar išsikirpti iš kartono. Sugalvokite klausimą ir sudėkite kauliukus į stiklinę. Susikoncentruokite ties klausimu ir meskite į apskritimo vidų. Suskaičiuokite kauliukų, esančių apskritime, taškų sumą, o reikšmę rasite žemiau.

 

Jei vienas kauliukas nukrito už apskritimo ribos, tai jo suma neskaičiuojama, o jeigu abu kauliukai pateko už apskritimo ribų, tai reiškia, kad diena nepalanki spėjimams ir bandyti dar kartą galima tik kitą dieną.

 

Reikšmės: 1 – taip, 2- ne, 3 – būkite atsargus, 4 – reikalingas sveikas protas, 5 – sėkmė, 6 – sutikimas, 7 – reikalingas pasitikėjimas, 8 – reikalingas atidumas, 9 – savaime aišku, 10 – kažin, 11 – nėra prasmės, 12- yra šansas.

 

Kaip nusiimti nužiūrėjimą

 

Vidurnaktį nueikit prie šaltinio.Padėkit šalia vandens išverstus savo apatinius rūbus, tris kartus pasemkit pilnas rieškučias vandens ir nusiprauskit juo nuo smakro link kaktos. Paskutinius lašus, kurie lieka delnuose, meskite į vandenį ir sakykit:

 

“Kaip nukrinta paskutiniai lašai vandens, taip ir nukris paskutiniai mano ašarų lašai.”

 

Po to atsukit vandeniui nugarą, pasemkit truputėlį vandens į dešinę ranką ir meskite kuo toliau per kairį petį sakydami:

 

“Kaip greitai lekia vanduo, taip ir piktos akies blogi lėk greitai. Vardan Dievo Tėvo, Sūnaus ir Šventosios Dvasios. Amen, amen, amen.”

 

Apatinius reikės nešioti tris dienas nenusivelkant.

 

Parengė: Vilijos Magiškos Kortos

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Darius

Sako pagoniškų laikų, bet vistiek paskutiniame mini krikščionybės simbolius :)

pro saly

kad cia rusu staraveru,ypac yas su kibiru :D

Sv.Petras

popsas…graziai skamba,grazus zaidimai..

;D

durniu laivas :D

Durniai

Kaip prisidarysit paskui neislipsit

LOL

Tai matyt jau visi burtininkai milijonieriai :D

Taip pat skaitykite