Mokslininkai nustatė: šuo iš tiesų moka mylėti

suo-myliDaugelis šunų augintojų tikriausiai pastebėjo, kad kartais mylimas šuo nė per žingsnį nesitraukia nuo savo šeimininko – keturkojis draugas tiesiog seka jo pėdomis.

 

Dažnai manoma, kad taip gyvūnas parodo savo begalinį atsidavimą šeimininkui, kurio išmoko per tūkstančius metų nuo tada, kai buvo prijaukinti pirmieji šunys, ir tuo džiaugiasi. Tačiau nemažai ir teigiančių, kad nuolat iš paskos sekiojanti „uodegėlė“ kartais ima varginti. Bet kodėl kai kurie šunys taip elgiasi?

 

Gyvūnų elgesio tyrinėtojai mano, kad viena iš tokio elgesio priežasčių – šunys yra bandos gyvūnai, ir savo šeimininką laiko arba gaujos vadu, paskui kurį privalu sekti, arba žemesnio rango gyvūnu, kurio elgesį reikia nuolat stebėti. Tačiau kiti tyrinėtojai daro prielaidą, kad toks šunų elgesys sietinas su noru saugoti žmogų, o gyvūno buvimas greta – jo prieraišumo ir atsidavimo išraiška.

 

Mokslininkai atliko eksperimentą ir nustatė, kad šunys tikrai myli žmones ir laiko juos savo šeimos nariais. Tai paaiškėjo atlikus šuns smegenų, kurios tuo metu buvo veikiamos skirtingų dirgiklių – įvairių kvapų, šeimininko bei nepažįstamų žmonių ir gyvūnų balsų – tyrimą. Aparatas užfiksavo, kad tuo metu, kai šuo girdėjo šeimininko balsą ar užuodė pažįstamą kvapą, jo smegenyse ypač aktyvi buvo zona, „atsakinga už apdovanojimą“.

 

Tuo remdamiesi mokslininkai nusprendė, kad šunys iš tikrųjų puoselėja savo šeimininkams šiltus jausmus.

 

Parengta pagal mis.com

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
REDdog

Šuo visada Mylės Savo šeimininką, nes ir pats šuo turi jausmus…

codo

is tikro tai suo yra vergas, kadangi 100% priklausomas nuo savo seimininko ir be jo neisgyventu

Lauris

Kaip ir tu esi vergas…. Neduotu tau darbo kas butum? Bomzas kuris valkatautu (kaip ir suo valkatautu). Nereikia sneketi nesamoniu……..

To Lauris

Tu pradziai pagalvok, o poto komentuok, nes patikek tavo komentaras visiskai neprotingas. Paleisk suni i gatve – neisgyvens, paleisk kate i gatve – isgyvens.
As is kaimo ir pats kuo puikiausiai tvarkausi, uzsiauginu darzoves ir mesa ir as bbd ant tavo darbo, jai esi vergas ir nemoki kitaip isgyvent tai nereikia to taikyti kitiems.

;D

tu nejuokink,kad neisgyventu :DDDDDDD pilna sunu kurie neturi seimininku,bet dauguma ju seip taip gyvena jai koks ciurka nepagauna ir neissikepa pietums….

Paradigm Shift

Jo… Mačiau aš YouTube, kad šunys megsta ne vien žmones pamylėti.

Taip pat skaitykite