Elisas – kūdikis, kuris neturi nosies

elisasElisas Thompsonas dėl itin reto sutrikimo gimė be nosies. Pasaulį su tokiu išsigimimu išvysta tik vienas iš 197 milijonų kūdikių. Atrodo, kaip puiku, kad sutrikimas – toks retas. Eliso motina dėl to nesielvartauja – anot jos, nepaisant lengvai pastebimo išsigimimo, sūneliui viskas gerai.

 

Elisas pasaulį išvydo kovo 4-ąją, Alabamos valstijoje. Gimęs berniukas ėmė normaliai kvėpuoti pro burną, tačiau po 5 dienų jam buvo atliktas ir trachėjos atvėrimas – nuo tada vaikas kvėpuoja dar lengviau. Tiesa, dėl šios procedūros Elis verkdamas nebeskleidžia garso, tad mama negali nuleisti nuo jo akių.

 

Vaiko motina jau susisiekė su kitų naujagimių be nosies tėveliais. Su jais moteris konsultuojasi, kaip geriau prižiūrėti savo sūnelį.

 

elisas2

 

Mažylio tėvai nusprendė neatlikti vaikui plastinės operacijos. „Paaugęs Elisas pats nuspręs, ar nori turėti nosį“, – sakė mama. – Nenorime už jį priiminėti sprendimų, mums jis tobulas toks, koks yra.“

 

Eliso istorija paplito socialiniuose tinkluose, vienas šeimos draugas net sukūrė „Facebook“ anketą, kurioje internautams pasakoja apie kūdikio progresą. Taip pat vaiko tėvelių bičiuliai įkūrė fondą padėti šeimai. Antradienio vakarą buvo surinkti 5 tūkstančiai eurų. Toks dosnumas tikrai prisidės prie vaikelio gerovės.

 

Parengė: Augustė Špokaitė

 

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
iliminatas

Nesuprantu vaikas pats nuspres, tai cia ir durnam aisku kad nores nosies operacijos, kad neissiskirtu is kitu, ir tik subrendusiam labiau operacija sunkesne bus manau

dbz

Krilinas cia

omagad

Voldemorts jau gime visiem bus pzdc :D ( neisizeiskit tik :D )

-_-

”tėvai nusprendė neatlikti vaikui plastinės operacijos”, bet
”įkūrė fondą padėti šeimai”. kyl klausimas kam tada tas fondas jei operuot neketina? juk parasyta kad kad ”nepaisant lengvai pastebimo išsigimimo, sūneliui viskas gerai”. panasu kad apsukrus teveliai…

Lauris

Dėl to nusprendimo…. Labai keistai mąsto tėvai. Šiuo klausimu atsakingi tėvai, kol mažius dar negali spręsti už save. Mano manymu, dabar paprasčiau atlikti operaciją, nei suaugusiam. Aišku, ne vienos operacijos reikėtų, bet randai taptų nežymūs. O suaugusiam, tikrai sunkiau būtų pašalinti juos

as

tai priimkim mazyli toki koks jis yra ir padekim jam tuom kuom galim nerodydami savo pi
rstais…

illuminati

juoba nosies kremzle yra, tai ir ta operacija nebut kazkuom super sudetinga. vienintelis minusas galbut – narkozes taikymas kudikiui.

illuminati

pats nuspres ar nori tureti nosi… man idomu ka tas vaikas padarys tevam uz toki pasityciojima. nes iki kol pats “nuspres” dar dagyvent reiks, elementari gyvenimo kokybe, aplinkiniu poziuris. na zodziu ne medikas, bet darau prielaida, kad tevai 100% dalbajobai.

dewwa

Visiškai pritariu !

Taip pat skaitykite