Berniukas su „guminiu“ kaklu – neįmenama mįslė Indijos gydytojams

galvos-nenulaikantis-berniukasIndijoje gyvena 12 metų berniukas, kuris serga labai reta liga. Mahendros Ahirwaro kaklo raumenys yra itin silpni, todėl jis negali nulaikyti galvos – ji nuolat krenta jam ant krūtinės arba dešinio peties. Vaiko tėvai tvirtina, kad jau geriau būti mirusiam, nei kentėti nuo tokios negalios.

 

Berniuko tėvai – 40 metų Mukeshas ir 35 metų Sumitra – tikina, kad kreipėsi jau daugiau nei į 50 gydytojų įvairiose Indijos vietose, tačiau niekas nesugebėjo nustatyti diagnozės ir pasiūlyti būdų, kaip vaiką išgydyti. „Jis nieko negali daryti pats. Tiesiog sėdi visą dieną kambario kampe. Tai ne gyvenimas“, – apie sūnų kalba jo motina Sumitra Ahirwar.

 

Jos vyras nešioja sūnų ant rankų, nes jis pats sugeba tik sėdėti arba juda šliauždamas. Berniukui reikia padėti pavalgyti ar nueiti į tualetą. „Kaip mes jį nešiosime, kai jis užaugs? Jeigu gydytojai negali išgydyti mano sūnaus, tegu dievas jį pasiima“, – skundėsi moteris.

 

Mahendra turi du brolius ir seserį, visi jie sveiki, kaip ir jų tėvai. Pasak tėvo, Mukesho Ahirwaro, gimdymo metu jokių problemų nebuvo, visi vaikai gimė sveiki. Mahendros liga pasireiškė, kai vaikui buvo apie pusmetis. Tėvo teigimu, iš pradžių jie galvojo, kad berniukas tiesiog silpnas ir su laiku sustiprės. Bet kai jam sukako treji, jis negalėjo nulaikyti galvos vertikalioje padėtyje.

 

Tam, kad galėtų kreiptis į gydytojus, šeimai teko skolintis pinigų. Vyras šeimai per dieną uždirba vos apie 3,2 dolerio.

 

Tėvus skaudina ir tai, kad kiti žmonės juokiasi iš jų sūnaus. Mahendra nelanko mokyklos, jo vieninteliai draugai – broliai ir sesuo, taip pat pusbroliai ir pusseserės. Tėvas vis dar nepraranda vilties, kad vieną dieną jo sūnus pasveiks ir pradės lankyti mokyklą, galės žaisti ir pagaliau gyvens normalų gyvenimą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 



 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
...

Kaklo itvaro jam reiktu, nors kaklo raumenys isnyktu bet galva tiesai butu.

ID 665

Indija issigimeliu salis

Taip pat skaitykite