Žinutė ateiviams: prasidėtų dialogas ar invazija į Žemę?

ateiviu-invazijaMokslininkai JAV vykstančioje konferencijoje sako, kad jau metas pradėti aktyviai ieškoti nežemiško intelekto kituose pasauliuose. Nežemiško intelekto paieškas vykdantys mokslininkai dabar svarsto, kokia žinutė turėtų būti išsiųsta iš Žemės, praneša BBC.

 

Žinutę išsiųsti paragino Nežemiškos gyvybės paieškos institutas (Search for Extra Terrestrial Intelligence – SETI)) Amerikos mokslo pažangos susitikime San Chosė mieste (Kalifornija).

 

Tačiau kiti mokslininkai ragino susilaikyti teigdami, kad pranešti apie save gali būti pavojinga.

 

SETI instituto mokslininkai ieškojo nežemiškos gyvybės signalų daugiau nei 30 metų, tačiau iki šiol jiems nepavyko gauti jokių žinių.

 

„Kai kurie iš mūsų institute yra susidomėję aktyvia paieška ir nori ne tik klausytis, bet ir ką nors transliuoti šalia esančioms žvaigždėms, nes jeigu kažkas šalia jų yra, mes galime gauti atsakymą“, – sakė SETHI direktorius Sethas Shostakas.

 

„Daugelis žmonių prieštarauja aktyviai paieškai, nes tai gali būti pavojinga. Tai tas pats, kas rėkti džiunglėse. Jūs nežinote, ką ten rasite“, – susitikime kalbėjo jis.

 

Vyriausieji astronomai, antropologai ir socialiniai mokslininkai greitai susitiks simpoziume, kad nutartų, kaip nežemiškos gyvybės paieškos planus nušviesti visuomenei ir politikams.

 

Vienas svarbiausių klausimų, kurį mokslininkai turi aptarti – ar ateiviams nusiųstas signalas gali nulemti žmonijos galą.

 

„Nesuprantu, kodėl ateivių pasaulis galėtų norėti mus sunaikinti, – BBC sakė S.Shostakas. – Be to, mes jau 70 metų jiems pranešame, kad čia esame. Tai nėra labai įdomios žinutės, tačiau ankstyvosios TV transliacijos, ankstyvasis radijas, radarai iš Antrojo Pasaulinio karo – visa tai jau nutekėjo iš Žemės“, – sakė mokslininkas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pasak jo, kiekviena civilizacija, kuri galėtų sunaikini mūsų planetą, jau seniausiai galėjo tai padaryti.

 

Jo argumentai nėra visiškai įtikinami. Tačiau taip pat įtikinami nėra ir susitikime kalbėjusio jam oponavusio mokslinės fantastikos rašytojo Davido Brino argumentai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Istorikai jums pasakys, kad pirmieji kontaktai tarp industrinių civilizacijų ir vietinių žmonių nepraėjo gerai“, – argumentavo D.Brinas.

 

Esą tie, kas ragina SETI aktyviai vykdyti paieškas, „kursto žmones išsiųsti žinutę be detalios diskusijos, koks gali būti tokio žingsnio kultūrinis poveikis“.

 

Dar vienas svarbus diskusijoje keltas klausimas – kokią žinutę apie save turėtume nusiųsti? Daugelis susitikimo dalyvių mano, kad reikėtų į krūvą surinkti žmoniją reprezentuojančius darbus – žinutė turėtų būti tarsi ėjimas į pirmąjį darbo pokalbį arba pirmąjį pasimatymą.

 

S.Shostakas nesutinka. Jo nuomone, vienintelis būdas laimėti prieš ateivius yra būti savimi.

 

„Manau, kad turėtume nusiųsti internetą – nusiųsti jį visą, nes jei nusiųsite daug informacijos, tuomet yra nedidelė tikimybė, kad jie ją visą iššifruos“, – sakė S.Shostakas.

 

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
senole

zemes jie ir nenaikins,tik parazituojancius planetos gyventojus.

Paradigm Shift

Jeigu jie pirmi atvyks tai reiškia, kad yra techniškai galingesni, o jeigu taip tai jiems nereiškia mus iveikti.

Klausimui

Pagalvok ką pats darytum jei atsidurtum nežemiečių vietoje? Gimtąjai planetai šviečianti žvaigždė gyvena paskutines dienas,nors technika ir technologijos bei pragyvenimas gimtojoje planetoje siekia neregėtas aukštumas tačiau situacijos pakeisti jie nėra pajėgūs. Atranda planetą žemę,kuri dar turi milžinišką savo žvaigždės resursą daugiau kaip 2 milijardus eksploatavimo metų,o joje gyvena kažkokie tai degradai ,kurie ne tik teršia ir dergia viską aplinkui,negailestingai skerdžia vienas kitą karuose,nuodija planetos atmosferą ir yra ganėtinai kvaili, kad pasiduotu nežemiečių manipuliacijoms.Jų valdymo struktūra hierarchinio tipo ,lengvai užvaldoma įbauginant ir šantažuojant valdžios viršūnes. Visa tai veikiant ganėtinai slaptai ir nesukeliant visuotinės isterijos sudaro prielaidas manipuliuoti planetos ateitimi savo naudai.… Skaityti daugiau »

klausimas

gal kas man pasakys kam jiems to reiketu?

Manau kad žemės užvaldymas

Praktiškai jau yra baigtas. dabar prasidės populiacijos mažinimo procesas,tarpusavio karais,masinėmis ligų epidemijomis,suirute,badu ir kitomis priemonėmis,kurias inspiruos jų(nežemiečių) užvaldytos žemės vyriausybės. Po maždaug dar užtruksiančio 50 metų šio pereinamojo periodo laiko tarpo , kurio dėka žemėje populiacija bus sumažinta iki 500 milijonų žemiečių,prasidės kitas kolonizavimo etapas. Čia gyventi persikels apie 3-4 milijardus nežemiečių,su kuriais žemiečiai asimiliuosis ir po to išlikusieji gyvens ganėtinai laimingą gyvenimą.

GG

manau per 50metu nelabai išnaikins tiek žmoniu :/

zzzz

Jeigu jie tokie protingi, kad galetu atvykti i musu planeta, nemanau, kad pasielgtu kaip idiotai ir sunaikintu ja

klausimas

pritariu

Taip pat skaitykite