Rusijoje atsirado keliasdešimt paslaptingų kraterių

kraterisAmžino įšalo žemėje Sibire (Rusija) geologai atrado 4 naujas didžiules duobes ir keliasdešimt mažesnių. Visos jos rastos tame pačiame Jamalo pusiasalyje kur prieš pusmetį buvo atrastos pirmos garsiosios Jamalo smegduobės.

 

Vieną naujai atrastų duobių supa net dvidešimties mažesnių pulkas. Šis smegduobių „spiečius“ rastas vos už 10 km nuo didžiulės dujų gavybos bendrovės. Specialistai prognozuoja, kad artimiausiu metu Jamalo pusiasalio regione gali būti atrasta iki 30 tokių geologinių darinių.

 

Vis dėlto mokslininkai teigia, kad tokių smegimo duobių susidarymo paaiškinimui dar trūksta patikimos mokslinės informacijos. Rusijos mokslų akademijos Naftos ir dujų tyrimų instituto direktorius, profesorius Vasilijus Bogojavlenskis ragina saugumo tikslais naujojo reiškinio protrūkį tirti kuo skubiau.

 

krateris2

 

Iki šiol Sibire buvo žinoma tik apie tris tokio tipo smegimo duobes – jas amžino įšalo teritorijoje pastebėjo sraigtasparnių pilotai.

 

„Dabar Arkties srityje mums žinomi jau 7 didžiuliai smegimo krateriai, – „The Siberian Times“ patvirtino V. Bogojavlenskis. – Penki jų – Jamalo pusiasalyje, vienas – Jamalo autonominėje srityje, dar viena – Krasnojarsko šiaurinėje dalyje, netoli Taimyro pusiasalio. Mums tiksliai žinomos tik keturių tokių smegduobių geografinės koordinatės. Apie kitas tris žinome iš elniaganių pasakojimų.“

 

krateris3

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Neabejoju, kad Jamale tokių kraterių yra kur kas daugiau, – įsitikinęs profesorius. – Reikia jų tik paieškoti. Jų paplitimas kažkuo panašus į grybų paplitimą: kai randi vieną baravyką, aplink dairykis kitų. Taip pat ir su krateriais. Manau, kad Jamale tokių „šeimynų“ gali būti dar 20-30.“

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Labai svarbu neišgąsdinti žmonių, tačiau ši problema yra labai aktuali, – pabrėžia V. Bogojavlenskis. – Reikia nuodugniai ištirti šį fenomeną ir užkirsti kelią galimoms nelaimėms gyvenamuose regionuose. Nereiktų pamiršti, jog kai kuriais atvejais iš tokių smegduobių besiveržiančios dujos gali užsiliepsnoti.“

 

Priminsime, kad pirmas tokio tipo krateris buvo pastebėtas praėjusių metų liepą, už 30 km nuo Bovanenkovo gamtinių dujų telkinio. Tą patį mėnesį Arkties srityje buvo rasti dar du tokie pat krateriai.

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Kristina

Atskrido ateiviai pasiėmė ko reikėjo ir dingo, o žmogeliai dabar laužo galvas kas ir kaip.

ateiviu kultas

Galimas daiktas kad jie sukure nauja technologija…..Aisku NSO salininkai vel sakys kad NSO atskrido is kitos visatos puses tam kad planetos meginius paimti))))))

rapolas

ruskiai “skradžiai smenga”.. :D

Taip pat skaitykite