Prieš nuspręsdami prigesinkite šviesą

thinkSvarbius sprendimus lengviau priimti prieblandoje, teigia JAV ir Kanados mokslininkai.

 

Apskritai ryškus patalpos apšvietimas skatina emocijų intensyvumą – tiek teigiamų, tiek neigiamų, įskaitant ir reakciją į aštrų maistą, gėrimus, agresiją ir seksualinį kitų žmonių patrauklumą.

 

Mokslininkų nuomone, taip yra todėl, kad šviesa yra karščio suvokimo pagrindas, o jis savo ruožtu veikia žmonių emocijas. Apie tai rašoma žurnale „Journal of Consumer Psychology“.

 

JAV mokslininkai taip pat yra nustatę, kad rankų nusiplovimas po to, kai sprendimas priimtas, padeda nusikratyti abejonių, ar jis teisingas.

 

„Kai žmogus nori ką nors nuspręsti, jam dažnai tenka rinktis iš dviejų galimybių, pavyzdžiui, kur praleisti savaitgalį: Paryžiuje ar Romoje, – aiškina tyrimo vadovas Li Spaikas (Spike Lee). – Nusprendęs vykti, tarkim, į Paryžių, jis teisina savo pasirinkimą remdamasis pozityviais argumentais, o nusiplovęs rankas nebejaučia būtinybės teisinti savo pasirinkimo“.

 

Parengta pagal dienraštį „Respublika“

 

Respublika-logo1

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
...

…..pavyzdžiui, kur praleisti savaitgalį: Paryžiuje ar Romoje,…. Sunkus klausimas Lietuvos zmogui

Paradigm Shift

Tai tokį straipsnį į šitą puslapį reik dėt? Čia kas nors nepaprasto? Dėkit tokius straipsnius pas supermamas šmaikštašiknes į forumus. Tegul jos išmoksta nekamantinėt niekuom dėtų žmonių sprendimų internete.

Taip pat skaitykite