Pirmą kartą pasaulyje bus persodinta žmogaus galva

zmogaus-galbaPirmasis pasaulyje viso kūno transplantavimas prie kūno priauginant galvą gali būti atliktas per keletą metų.

 

Taip teigia kontroversiškai vertinamas neurochirurgas iš Italijos Sergio Canavero. Kaip rašo „The Independent“, tai galėtų padėti vėžiu sergantiems ar suparalyžiuotiems žmonėms.

 

Apie šią novatorišką operaciją planuojama pranešti birželį JAV vyksiančios Amerikos neurologijos ir ortopedijos chirurgų akademijos konferencijos metu. Šį mėnesį S. Canavero pateikė visuomenei būdą, kaip transplantacija turėtų būti atlikta.

 

Recipiento galva ir donoro kūnas procedūros pradžioje atšaldomi. Audiniai aplink kaklą yra perpjaunami, o pagrindinės kraujagyslės sujungiamos vamzdeliais. Atskyrus stuburo smegenis, recipiento galva uždedama ant donoro kūno. Tada pacientui keturioms savaitėms būtų sukelta koma, kad jis nejudėtų.

 

Pasak chirurgo, po tokios operacijos pabudęs žmogus turėtų kalbėti, judėti ir jausti veidą, o po metų laisvai vaikščiotų.

 

1970 metais tokią operaciją bandyta atlikti su beždžione. Tačiau ji nepavyko taip, kaip tikėtasi. Chirurgams nepavyko sujungti kaklo slankstelių, todėl gyvūnas negalėjo judėti. Beždžionė nugaišo po devynių dienų, nes imuninė kūno sistema atmetė galvą.

 

„Manau, kad dabar tas laikas, kai visi techniniai aspektai yra išsprendžiami. Jei visuomenė to nenori, aš to ir nedarysiu. Tačiau jei žmonės nenori, jog operacija būtų atliekama JAV ar Europoje, nereiškia, kad ji negali būti atlikta kur nors kitur. Aš noriu viską padaryti teisingai, bet prieš vykstant į Mėnulį, reikia užsitikrinti, kad žmonės eis paskui tave“, – sakė S. Canavero.

 

Mediko kolegos šiuo klausimu yra skeptiški. Kalifornijos universiteto neurochirurgijos profesorius Harry Goldsmithas sakė, kad tai toks ambicingas projektas, jog greičiausiai niekada nebus įgyvendintas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Nemanau, kad tai kada nors pavyks. Per daug kliūčių, per sudėtinga procedūra“, – sakė jis.

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Set

Tai kad ne tokia sudetinga ta operacija, bezdzionei galva persodino, bet negalejo sujungt stuburo smegenu,dabar gi naudojant kamienines lasteles stuburo smegenis galima suauginti. Ojei dar kuna uzaugint is pacio paciento lasteliu, tai ir atmetimo nebutu

aa

Vienas kazkoks mokslininkas pasake nesamone , tai antrasteje parase kaip fakta…

Aurimas

Visiška nesąmonė.

Paradigm Shift

Čia tik būtų galimybė prikelti iš numirusiųjų donorą. Labai padaugėtų žmonių kurie po operacijos prašnektų kita kalba, sakytų jog grįžo iš numirusiųjų. Smegenys – galima sakyti asmenybės sąmonės cetras.

Artūras

Smegenys gi yra kaip duomenų bazė, tai jei uždės kitą galvą, prisiminimai bus kiti, gebėjimai ir t.t. Bus kitas žmogus. Nesuvokiu.
Tarkim žmogaus sąmonė saugoma sieloje, tačiau įdėjus kitas smegenis, t.y. pakeitus galvą – viskas pasikeis. Neina suvokt

Sam

Man rodos ne taip supratai , tam zmogui tarkim kuriam blogai ( kitaip nesugalvoju) , jo pacio galva , uzdes i donoro kuna , niekur jo galvos informacija nedings, o ne ant jo kuno uzdes kita galva :D Tada cia aisku nesamone.

Tikras vardas

Nu bet tu ir kiauras Artūrai :D Nelabai tikiu, kad tu iš viso ką nors gyvenime suvoki :D

Nesvarbu

tai cia kazkur buvo straipsnis kaip suns galva islaike be kuno kazkiek laiko gyva

Artūras

Tikras vardas, pats tu kiauras, jei nesuvoki, kad gilinuos giliau. Ką tu iš vis suvoki, tokie bereikšmiai puolimai tik parodo, kad pats žemo intelekto graužikas esi

Taip pat skaitykite