14-metis meksikietis kenčia nuo retos fobijos – baimės užaugti

baime-uzaugtiKeturiolikmečio meksikiečio atvejis suglumino medikus. Paauglį kamuoja labai stipri fobija – jis bijo užaugti ir stengiasi bet kokiu būdu paslėpti brendimo požymius, rašo „Live Scientist“.

 

Anot leidinio, paauglys beveik nieko nevalgo, bando nuslėpti, kad keičiasi jo balsas.

 

Baimė užaugti jį kankina nuo vienuolikos. Tuomet jis sužinojo, kad įvairios medžiagos maiste padeda jam augti, todėl jis ėmė valgyti mažiau ir sublogo 12 kilogramų.

 

Bandydamas nuslėpti, kad auga, meksikietis ėmė kūprintis. Tačiau jo augimas buvo pastebimas. Kiekvieną kartą, kai jis pamatydavo, kad pasikeitė, jam prasidėdavo baimės priepuolis.

 

Jis ėmė svajoti apie operaciją, kuri grąžintų jį į vaikystę. Keturiolikmetis yra įsitikinęs, kad kai tik užaugs, susirgs ir numirs.

 

Motina su paaugliu iki šiol elgiasi kaip su vaiku – dainuoja lopšines, parenka jam drabužius. Metus paauglys lankėsi pas psichologą, tačiau tai jam nepadėjo.

 

Paauglį ištyrę Nuevo Leono universiteto mokslininkai konstatavo, kad jis kenčia nuo geraskofobijos – baimės pasenti.

 

Ekspertų teigimu, yra kelios priežastys, lemiančios šios baimės atsiradimą. Tai – didelis liūdesys išsiskyrus su artimais žmonėmis ir baimė atsidūrus nežinomoje vietoje. Šiuo kokrečiu atveju buvo kiek kitaip – kai meksikečiui buvo 6 metai, jį iškeikė kaimynas, šeštoje klasėje iš jo nuolat šaipėsi bendraamžiai.

 

Kiti ekspertai mano, kad paaulgio atvejis yra labiau dismorfofobija, kai žmogus mano, kad kažkas su jo išvaizda yra ne taip.

 

Dabar paauglys geria antidepresantus, su juo dirba psichoterapeutas, tai jam pamažu padeda, jis nustojo kūprintis, kalbėti ne savo balsu, priaugo 6 kilogramus.

 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
nesvarbu

Nesuprantu ko čia bijoti juk žmogus nieko nejaučia kaip jis auga

Anonimas

Dabar is kiekvieno sutrikimo fobija padaro…

xxx

Nebereikalo bijo :D Užaugti nieko gero

Paradigm Shift

Na dar gali ir šitas vaikas bijoti to, kad suaugusieji į viską žiūri rimčiau, o jis ko gero laksto su kokiais pirmokais. Galbūt pernelyg išpopintas. Bet jeigu viskas iš tiesų, tai tegu padaro jam kokią operaciją ir džiaugsis vaikas. Žiaurus šiais laikais žmonės.

Taip pat skaitykite