Žmonių globėjai pagal indėnų horoskopą – totemai

Nepriklausomas Arklys

 

Šie žmonės labiausiai vertina nepriklausomybę. Jie nepasiduoda kitų sugalvotoms taisyklėms. Tai jiems prilygsta savigarbos nebuvimui ir nusižeminimui. Arklio globotiniai mandagūs ir orūs, todėl atvirai nedemonstruoja savo neigiamų emocijų. Jeigu kas nors nepatinka, tiesiog pasuka savais keliais. Dėl tokio būdo šiems žmonėms gana sunku rasti antrąją pusę.

 

Patarimas. Išdrįsę paaukoti bent dalelę savo laisvės, gyvenime pasiektumėte kur kas daugiau.

 

Avantiūristas Gepardas

 

Šio totemo globotiniai yra impulsyvūs, temperamentingi ir drąsūs žmonės. Tai tikri avantiūristai, kurie vadovaujasi taisykle: „Kas nerizikuoja, tas ir nelaimi.“ Jų gyvenimas primena vieną nesibaigiantį nuotykį, kupiną pakilimų ir nuosmukių. Aplinkiniams sunku suspėti su jų gyvenimo tempu.

 

Patarimas. Derėtų būti šiek tiek atsargesniems, nes skubėdami galite prisidaryti bėdų.

 

Geraširdis Povas

 

Tai dvasingi, jautrūs ir geraširdžiai žmonės. Povo globotiniai kitais rūpinasi ne mažiau nei savimi. Už tai nereikalauja jokio atlygio, nes jiems patinka būti reikalingiems. Šios asmenybės yra itin sąžiningos ir garbingos. Niekada nesielgia taip, dėl ko vėliau tektų galėtis. To neleidžia rafinuota prigimtis.

 

Patarimas. Vertėtų išlikti atsargiems, nes aplink tyko savanaudžiai, ketinantys pasinaudoti jūsų gerumu.

 

Romantiškasis Gulbinas

 

Tai švelnios ir elegantiškos asmenybės. Jos į gyvenimą žiūri pro rožinius akinius, nes tiki tik gėriu ir amžina meile. Šie žmonės – nuolatiniai svajokliai, atitrūkę nuo realaus pasaulio. Jiems gyvenime nieko nėra svarbiau už jausmus. Būna itin atsidavę, ištikimi ir dėmesingi partneriai. Dėl šeimos gali paaukoti viską.

 

Patarimas. Neverta siekti karjeros aukštumų, nes laimę teiks tik darni šeima.

 

Paslaptingoji Lūšis

 

Tai paslaptingos ir uždaro būdo asmenybės. Jos nelinkusios bendrauti, todėl daug laiko skiria savęs pažinimui. Yra labai akylos, atidžiai stebi aplinką, domisi ezoterika ir neįprastais reiškiniais. Į gyvenimą žvelgia filosofiškai, nepaklūsta visuomenėje galiojančioms elgesio normoms.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Patarimas. Kad ir kaip domintų subtilusis pasaulis, reikia išlaikyti ryšį ir su aplinka. Antraip gali grėsti vienatvė.

 

Užsispyrėlis Asilas

 

Šio totemo globotiniai yra itin užsispyrę, jų visiškai nedomina aplinkinių nuomonė, o gyvenime kliautis tik savimi. Apskritai visko stengiasi pasiekti patys. Yra darbštūs, kantrūs, todėl dažniausiai pavyksta įgyvendinti visus užsibrėžtus tikslus. Nėra savanaudžiai, todėl niekada neatsisako padėti ir kitiems.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Patarimas. Nors norite būti savarankiški, kartais naudinga priimti aplinkinių pagalbą.

 

Nelankstusis Baltasis lokys

 

Tai nepriklausomi, savimi pasitikintys žmonės. Mėgsta planuoti, nebijo kruopštaus darbo. Puikiai atsiskleidžia ekonomikos, finansų, teisės srityse. Turi talentą taisyti sulūžusius daiktus ir jaučia didelį malonumą ką nors prikeldami antram gyvenimui. Turi itin originalių ir kūrybiškų minčių, todėl gali tapti garsiais išradėjais. Tačiau asmeniniame gyvenime nėra tokie išradingi, nes vertina ramius, aiškius, pastovius santykius. Trokšta sukurti tradicinę šeimą.

 

Patarimas. Geriau pažinti save, įsiklausyti į savo jausmus.

 

Valdingasis Erelis

 

Šio totemo globotiniai – lyderiai iš prigimties. Tai labai drąsūs, veiklūs ir ryžtingi žmonės. Nori, kad viskas būtų pagal juos. To geba pasiekti puikia iškalba. Kai siekia savų tikslų, neprašo aplinkinių pagalbos, nes yra savarankiški ir vertina nepriklausomybę. Kartais dėl to jiems sunku rasti gyvenimo meilę.

 

Patarimas. Vertėtų valdyti polinkį dominuoti ir būti šiek tiek nuolankesniems. Tuomet bus paprasčiau gyventi.

 

Išradingoji Lapė

 

Tai tikri klastūnai, siekiantys naudos tik sau, gali apsimesti artimiausiais bičiuliais, o kai gauna, ko norėjo, nė neatsisveikinę pasuka savais keliais. Puikūs aktoriai, gebantys prisitaikyti prie bet kokių situacijų ir randantys bendrą kalbą su pačiais įvairiausiais žmonėmis. Lapės globotiniai yra sumanūs ir greiti, todėl susidoroja su bet kokiais likimo siunčiamais išbandymais.

 

Patarimas. Būtina atsikratyti savanaudiškumo, nes prarasite draugus ir pelnysite daug priešų.

 

Laimingasis Delfinas
Moka džiaugtis gyvenimu, nes laimę teikia net mažos džiugios akimirkos. Net jeigu kas nors nesiseka, tiki, kad viskas bus gerai. Šių žmonių viduje gyvena niekada neužaugantis vaikas, kuris bet kokiose gyvenimo situacijose būna tikras optimistas. Optimizmu noriai dalijasi ir su aplinkiniais. Todėl turi daug draugų, yra mylimi ir gerbiami. labai vertina artimuosius, juos globoja ir yra be galo dosnūs.

 

Patarimas. Nevalia prarasti gebėjimo džiaugtis gražiomis akimirkomis, nes tai į gyvenimą atneša harmoniją.

 

Organizuotasis Šernas

 

Šerno globotiniai itin mėgsta viską iš anksto suplanuoti. Jie žino, ko siekia gyvenime ir tai daro apgalvotai. Yra ryžtingi, narsūs ir pasitikintys savo jėgomis. Be to, geba objektyviai įvertinti savo stiprybes ir silpnybes, todėl žino, kokiose situacijose gali laimėti, o kur suklupti. Materialios gėrybės nėra svarbiausia jų vertybė.

 

Patarimas. Verta pasidomėti subtiliuoju pasauliu, ezoterika, nes čia galite atrasti gyvenimo prasmę.

 

Filosofiškoji Pelėda

 

Tai pastabūs ir protingi žmonės, aplinkinių gerbiami dėl to, kad yra labai teisingi. Į gyvenimą žvelgia filosofiškai, visur ieško gilesnės prasmės. Yra puikūs patarėjai. Pasaulyje nori palikti savo pėdsaką, nes tiki, kad tik tuomet gyvenimas nebus praėjęs veltui. To siekia plušėdami profesinėje srityje. Domisi ezoterika, dėl to aplinkiniai juos laiko keistuoliais. Tačiau jiems kitų nuomonė nerūpi. Yra pernelyg atsidavę darbui, todėl vėlai sukuria šeimą arba jos visiškai atsisako.

 

Patarimas. Kartais reikėtų sustoti ir pasidomėti, kaip gyvena paprasti mirtingieji.

 

Narsusis Sakalas

 

Šio totemo globotiniai – bebaimiai medžiotojai, iš gyvenimo imantys viską, ką jis siūlo. Visada kupini energijos ir pasiryžę nuotykiams. Šias asmenybes žavi naujos patirtys, nepažįstami žmonės, svetimos kultūros. Jos negali nusėdėti vienoje vietoje ir nori pažinti kuo daugiau. Toks veržlumas padeda sėkmingai kopti karjeros laiptais. Kartais koją pakiša skubėjimas ir nekantrumas. Tačiau net jei nepasiseka, šie žmonės ilgai neliūdi ir savęs negaili. Tiesiog juda pirmyn.

 

Patarimas. Reikia mokytis kantrybės ir atidumo, nes jų stoka pakiša koją visose gyvenimo srityse, ypač meilėje.

 

Specialistės komentaras. Tarologė ir astrologė Sigita Benetienė:

 

Totemas – tai gyvūnas arba augalas, kurį garbino pirmykščių žmonių bendruomenė. Tuo metu jis buvo mitinis pirmtakas ir globėjas. Totemas laikomas giminės, genties pradininku, bendruomenę vienijančia jėga. Visi turi savo totemą. Jeigu jo klauso ir juo tiki, tokį žmogų lydi sėkmė ir laimė. Priešingu atveju jis gali sugriauti ne tik savo, bet ir artimųjų gyvenimus.

 

Totemo figūrėlę galima nusipirkti arba pasidaryti patiems. Tinka netgi gyvūno iškamša. Svarbu, kad ją darytų ne tas žmogus, kuriam priklauso šis totemas, nes taip pastarasis gali jam pakenkti. Galima ne tik pasigaminti pakabutį iš ilties, kailio gabalėlio ar pan., bet ir nusipiešti savo totemą. Žinoma, tinka ir pirktas paveikslėlis. Tik nereikėtų darytis tatuiruočių, vaizduojančių totemus.

 

Galima netgi įsigyti papuošalą su savo globėjo simboliu. Tai gali būti žiedas, apyrankė, pakabutis. Kuo brangesnis metalas, iš kurio pagamintas aksesuaras, tuo stipresnė totemo skleidžiama energija. Kai jums ko nors reikia, galima kreiptis į talismaną ir jis jums tikrai padės bei apsaugos. Nebūtina visada jo nešiotis kartu. Galima jį palikti namie – vis tiek jus globos, kad ir kur bebūtumėte. Svarbiausia – totemą gerbti ir juo tikėti.

 

Straipsnio autorė: tarologė Sigita Benetienė, www.sigitataro.lt

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Anonimas

neradau savo kad nevisus rodo

Liveta

Nerandu 1998 metų….

jurate

perziurejau visu savo namiskiu totemus-tiko idealiai kiekvienam,netgi charakterio bruozai

Fasas

Kaip bebūtų keista, gavau visiškai tikslią informaciją, net išsižiojau. Pagal gimimo metus esu pelėda, visas aprašas 100% tikslus… ir dar kas įdomu, kad net nežinodamas apie savo totemą, jau 4 metus renku pelėdų kolekciją, ir turiu surinkęs jau 95 skirtingas…

...

Būtų visai įdomu, jei ne tas skirstymas pagal gimimo metus. Totemą žmogui priskirdavo pagal jo giminę (kiekviena giminė turėjo savo totemą), o ne pagal kažkokias datas. Neužmirškit, kada ir kur gyvavo totemistiniai tikėjimai – ten, kur nebuvo nei rašto, nei metų skaičiavimo – tai iš kur jūs tas gimimo datas ištraukėt, ir dar pagal Kristų? Straipsnis turėtų logikos tik tuo atveju, jei siūlytų pačiam prisiskirti gyvūną, pvz., pagal charakterį, o geriausia – pagal šeimoje / giminėje vyraujančius bruožus. Ką aš, beje, ir padariau, buvo visai smagu :)

Paradigm Shift

Bla bla bla. Taip nieko įdomaus ir praktiškai ir nepasakė. Dar visokių durnų patarimų parašė. Jaučiu čiūju parašė koks pripažintas duchelis (specas tipo) iš už balos, o čia išvertė ir “pa litovski “ikėlė.

Taip pat skaitykite