Rusai per dešimtmetį įsirengs Mėnulyje

lunar-missionDar praėjusiųjų metų lapkričio mėnesį britai pranešė apie planus nukeliauti į Mėnulį ir misiją „Lunar Mission One“.

 

Dalis projekto pritrauktų investicijų skirta galimybių Mėnulyje įkurti bazę įvertinimui. Tačiau „Lunar Mission One“ už akių užbėgti jau taikosi bendrovė „Lin Industrial“ iš Rusijos, kuri viešai paskelbė turinti visus bazės statybai reikalingus išteklius.

 

Įmonės „Lin Industrial“ skaičiavimais, bazės Mėnulyje įkūrimas turėtų kainuoti mažiau nei 10 mlrd. dolerių, o statybos užtruktų maždaug dešimtmetį.

 

Pirmo etapo metu būtų pastatytas priešakinis Mėnulio postas, kuris būtų valdomas dviejų įgulos narių, o antrojo etapo metu – įranga, kurią valdytų dar keturi žmonės, praneša iflscience.com.

 

Pasak „Lin Industrial“ vyriausiojo dizainerio Aleksandro Iljino, projekto metu planuojama panaudoti jau egzistuojančius įrenginius, o trūkstamus pagaminti per artimiausius penkerius metus. Tarp tokių būtų atnaujintos sunkiosios raketos „Angara“, kurios tarnautų kaip nešėjos. „Lin Industrial“ planuoja panaudoti „Soyuz“ raketos „Fregat“ viršutinę dalį kaip pagrindą nusileidimo Mėnulyje moduliui.

 

Pastatyti bazę nebus lengva: tam per penkerius metus „Lin Industrial“ planuoja į Mėnulį ir atgal nuskristi 37 kartus. Bendrovė nustatė ir galutinę bazės įrengimo datą – dešimtmetis nuo paskelbimo apie planus.

 

Taip pat kaip ir „Lunar Mission One“ misijos metu, „Lin Industrial“ darbams pasirinko pietinį Mėnulio polių . Pasirinkta vieta yra greta Malaperto kalno, prieš kurį tiesiogiai atsidūrusi Žemė. Taigi tai reikš, kad keliauti iš Žemės į Mėnulį, taip pat ir tarp jų komunikuoti, bus palankios sąlygos.

 

„Saulė ant kalno šviečia 89 proc. laiko. Naktis, kuri užeina tik keletą kartų per metus, trunka nuo trijų iki šešių dienų“, – kalbėjo A.Iljinas

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tačiau teigti, kad projektas tikrai bus įgyvendintas, kol kas būtų per drąsu. „Tech Times“ skelbia, kad „Lin Industrial“ vadovas Sergejus Burkajovskis į projektą kol kas investavo 176 tūkst. dolerių. Šios sumos neužtektų net raketos prototipui.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Paradigm Shift

Eilinė rusų utopinė chaltūra.

Taip pat skaitykite