3 metus paauglė gyveno manydama, jog yra mirusi

haleyPaauglė savo 3 gyvenimo metus praleido manydama, jog yra mirusi. 17- metę Haley Smitgh kamavo retas Kotardo sindromas. Sergantys „gyvo lavono“ sindromu ligoniai gyvena jausdamiesi lyg būtų mirę arba, tarsi jų kūno dalys neegzistuotų. Kai kurie iš jų ilgainiui iš tiesų miršta iš bado, nes mano, jog jiems daugiau nebereikia valgyti, rašoma dailymail.co.uk.

 

Šį sindromą 1880 m. identifikavo daktaras Julesas Cotardas, o pirmosios ligos užuominos pastebėtos dar 1788 m.

 

„Mano tėvai tuomet išsiskyrė ir aš niekaip negalėjau su tuo susitaikyti. Kartą sėdėjau anglų kalbos pamokoje ir pajutau, kad „atsijungiau“, jaučiausi lyg būčiau mirusi“, – pasakoja Haley Smitgh.

 

Nuskubėjusi į medicinos kabinetą ji papasakojo apie savo pojūčius, tačiau seselė negalėjo rasti jokių sveikatos sutrikimo ženklų.

 

„Nuskubėjau namo. Kol ėjau – atrodė, lyg visur būtų kapinės. Visi būtų mirę. Uždariusi namų duris bandžiau užmigti tiesiog stovėdama. Išsimiegojus, viskas lyg ir susitvarkė, tačiau po kelių dienų ir vėl pajutau tą patį.

 

Apsipirkinėdama prekybos centre supratau, kad jausmas sugrįžo. Visas kūnas tarsi nutirpo. Mečiau visas sukneles iš rankų ir puoliau bėgti. Maniau, kad išprotėjau. Šį kartą jausmas nedingo.

 

Dienomis miegodavau, o prabusdavau tik naktimis. Eidavau pasivaikščioti į kapines, žiūrėdavau siaubo filmus. Tai man labai padėdavo atsipalaiduoti. Jaučiausi, tarsi būčiau apsupta šeimos“, – prisiminimais dalinasi Kotardo sindromu sirgusi mergina.

 

Laikui bėgant Haley nusprendė priimti savo „naują“ gyvenimą. „Nusprendžiau valgyti viską, ką noriu, nes supratau, jog, jei jau esu mirusi, tai svorio tikrai nepriaugsiu. Lioviausi bendrauti su draugais, kurie, žinoma, įtarė, jog man prastai su sveikata“, – pasakoja Haley.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Praėjus keleriems metams merginai pagaliau diagnozuotas Kotardo sindromas.   „Džiaugiausi, kuomet daktarams pavyko išsiaiškinti, jog tai liga. Internete ieškojau informacijos ir istorijų, susijusių su tuo. Jaučiaus nuostabiai, žinodama, kad ne viena šitaip jaučiuosi“, – atvirauja dabar jau 20 m. sulaukusi mergina.

 

Gydytojai ilgainiui padėjo jai išsivaduoti iš šios ligos. Mergina prisipažino, jog jai labai pagelbėjo Valto Disnėjaus filmai: „Miegančioji gražuolė“, „Undinė“, „Aladinas“ ir kiti.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Išgyventi visą šį laikotarpį Haley padėjo jos mylimasis.

 

„Jeremy‘is man labai pagelbėjo. Žiūrėdami Disnėjaus filmus svajojome, jog kada nors susituoksime ir įsidarbinsime toje kompanijoje“, – prisiminimais dalinasi neseniai pasveikusi mergina.

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Tyga

Svarbu kad išgijo. O atskaldyt reikėjo anksčiau. Būtų greičiau susipratus, nes juk mirusieji nejaučia skausmo. Taip, kad čia nesiriša galai nes juk per tiek laiko tikrai turėjo bent nusibrozdinti kur nors.

Paradigm Shift

Kokia debilė! Pamačius snukį iškart nudaužt noris!

wazesxdrtfgyhb

pas psichologa apsilankyk

DBS

Reike gerai papyst ir peaina ;)

yktsyhgb

Nebent tave. Pro subinę.

universe create life

Na jo, cia yra pshichologine/nervine liga. Is straipsnio pasakojimo, panasu kazkiek i autodistonija/jos disfunkcija (daznai pasireiskia po sunkios galvos traumos). Deja ji kolkas nera gydoma, bet gera zinia ta kad is to isaugama po keletos metu.

Nemersita

Panasiai buvo ir man. Tik man atrode kad visi zmones serga, negaledavau ju stebeti net per langa. Izoliavausi nuo visko kas mane supa. Praradau draugus, nebendravau su seima, nes buvo nepakelema stebeti kaip jie visi serga. Man degnozavo nerino sutrikimus. Po triju metu pradejau sveikti dar po dvieju visiskai pasveikau.

grazka

Nu blyn , šito dar negirdėjau

Taip pat skaitykite