Kaip pasitikti 2015 Žaliosios Ožkos metus?

ozkos-metai2015-ieji pagal senovės Kinų kalendorių – Žaliosios Medinės Ožkos. Tradiciškai jie prasideda per pirmąją Jaunatį – sausio 20 d 15:15 val. Tai – tikėjimo visaliaudinė šventė.

 

Išmanantiems astrologiją Ožkos metai jau prasidėjo 2014 liepos 16 d. ir truks iki 2015 rugpjūčio 11 d., kol Jupiteris bus ugniniame Liūto ženkle. Planetų didieji ciklai nesutampa su dirbtinu kalendoriumi. Tad didžiųjų permainų reikėtų tikėtis per šias Kalėdas, kai 23 d. Saturnas pereis į Šaulį, ir nuo rugpjūčio vidurio, kai Jupiteris pereis į Mergelę, kai bendroje žmonių gyvensenoje ir įvykiuose prasidės tradiciniai raudonos ugninės Beždžionės metai.

 

Kodėl reikia laikytis astrologų rekomendacijų, kaip švęsti? Tam, kad Laiko dvasia (energetika) pakrykštytų sėkmingesnėms kryptims, glaudesnei sąveikai su žmonių bendruomene, su aplinkiniu pasauliu. Žinoma, kiekvienas turi laisvę įsimūryti savo asm. nuomonės mažoje dėžutėje ir elgtis taip, kaip jam geriaui atrodo, ir nuo to nieko bloga neatsitiks. Tačiau Didžiojo Laiko muzika, spalvos, vaizdiniai ir žmonių kitoniškos nuotaikos praeis kažkur toli pro šalį, nepastebėtos, nepagautos, neatlieptos, neįsidėtos į didžiąją atminties dėžutę. Ir visos bendros gyvenimo šventės tebus vienas šabloninis pasikartojimas – pasėdėti pavalgyti prie stalo, ant sofos su knyga, po stalu su buteliu, su akmenine išraiška prie TV ekrano.

 

Žalią Ožką reikėtų pasitikti ypatingai šventiškai, kaip Rio karnavalą. Su fejerverkais, ryškiu apšvietimu, šampano šūviais, šilumoje ir net karštyje, su šokiais ir dainomis šurmulingoje viešoje vietoje, išsipuošusių ar linksmų žmonių būryje.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Taigi – būtinai bent trumpam išsiropšti iš namų. Gaila, Saturno Skorpyje kliūtis per Fresh Travel klastingą bankrotą sugadino daug kam žvaigždinį naujamečio sutikimą pietų kraštuose. Alternatyva kelionėms į šiltuosius – kelionės ten, kur yra smagios Naujamečio sutikimo tradicijos viešose erdvėse – Berlynas, Budapeštas, Viena, Paryžius, Ryga , Palanga ir kt. Sekančius Raudonos Ugninės Beždžionės metus visiems geriau pasitikti (o kitaip ir nelabai išeis) namuose, prie šeimos židinio, kaimo sodyboje, gerų draugų rate. O Ožka – trankių linksmybių, visuotino dėmesio, prabangos ir viešumos ir poravimosi gerbėja, kviečia pasirodyti pasauliui visame savo gražume, pasidalinti širdies šiluma.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Idealu jei, Naujųjų sutikimas vyks iškllmingame renginyje, autoriniame talentingo artisto vakare, gatvėje, jaunimo ar artistų, menininkų būryje, bare, teatre, koncertų salėje, gyvos muzikos ar džiazo klube su sutuoktiniais, su mylimais širdies žmonėmis, su vaikais. Toks šventimas sustiprins santuoką, gali dovanoti pažintis su išskirtiniais žmonėmis, būsimais sužadėtiniais, netgi pataisyti darbo ir sveikatos reikalus. Jei nėra jokių galimybių bent trumpam išeiti iš namų – pasikvieskite kaimynų, draugų ,giminių vaikus, jaunimą. JŲ buvimas kartu irgi prilygs pietietiškiems smagumams. Gerai – surengti karnavalą, parinkti muziką – o jaunimas patys sukurs šventinę nuotaiką .

 

Namų puošyboje privaloma klasika – tradicinė eglė, su klasikiniais, tradiciniais papuošalais, kaip vaikystėje , kaip seneliai mokė, kaip pasakose, gal – mitinės ar mistinės būtybės, angelai ir prakartėlės, šiaudų sodai, magijos ir kontrastų elementai – raudonos žvakės, ilgiausios blizgios girliandos, deimantu švytintys eglutės papuošalai.

 

Energetiniai talismanai – šampanas su paauksuota (ne pasisabruota) juostele viduryje stalo,blizgiame kibirėlyje, didelis, kelių aukštų tortas, didžiuliai raudoni obuoliai meniškoje vazoje, koks nors originalus šviečiantis stalo šviestuvas, didelė stora apvali raudona ar geltona, paauksuota žvakė. Tradicinė balta krakmolyta arba lininė staltiesė, klasikinių formų indai, kruopščiai pagal receptūrą parengti patiekalai, bet nedaug, mat didžiausias dėmesys yra skiriamas žmonių šventinėms linksmybėms.

 

Daugiau – tradicinių namų ar tautinės gamybos , šeimoje pamėgtų nestiprių gėrimų, sulčių, vyno, alaus, giros midaus., Maistas – saikingas, nedidelės porcijos, ekologiškas, be chemijos ir padažų bei majonezų, daugiau – užkandžių, sumuštinių, privaloma – duona, sėklos , sūrių rinkiniai. Ožka – žolėdė, taigi prielankesnė vegetarų, profesionalų paruoštiems aiškios receptūros šviežiems valgiams.

 

Tortas – nekaloringas, klasikinio skonio. Švenčių dalyviai turėtų mažiau valgyti, daugiau linksmintis ir šokti. Apranga – originali, išsiskirianti, karnavalinė, su blizgučiais ar prabangos elementais , pabrėžiant kūrybišką vyrų šukuoseną ir moterų – veido ryškų makiažą, kažkokią apnuogintą dalį, originalią avalynę. Moterys turėtų kažkaip išsiskirti – ryškiu galvos apdangalu, patrauklia plaukų spalva, scenine šukuosena, šmaikštumu, aštriu liežuviu, cirkais.

 

Ožka palankesnė kūrybinei madai – kaukėms, teatrališkiems kostiumams, bet įvaizdis turi būti su humoru ar efektingas, originalus, nestandartinis, neserijinis. Papuošalai – auksas arba dideli, įspūdingi, savos gamybos papuošalai, ypač ant kaklo. Ožkos metų šventiniuose ritualuose svarbu parodyti išskirtinį dėmesį vaikams, jaunavedžiams, pagerbti laimingas mylinčiųjų poras . Galima – be jokių karnavalų, gatvės minios, salių, kelionių į šiltus kraštus , o karštai mylimo žmogaus glėbyje, su ištikimu sutuoktiniu už parankės, apsikabinus nuoširdžiai su vaikais.

 

Straipsnio autorė: astrologė Saulė Jonaitytė. Norėdami rasti daugiau prognozių, apsilankykite horoskopas.lt puslapyje.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Paradigm Shift

O koėl nepasakė atskirai, ką daryt tam tikriem zodiako ženklam, gimusiems ivairiais metais?

Taip pat skaitykite