Per ateinančius 35 metus išsivystys nauja žmonių rūšis

evoliucijaMokslininkai teigia, kad dėl radikaliai pasikeitusių technologijų, elgsenos ir natūralios atrankos dar iki 2050 metų išsivystys visiškai nauja žmonių rūšis.

 

Šią hipotezę pateikė „Global Brain“ instituto mokslininkas Cadellis Lastas ir jo komanda, kurie tvirtina, jog žmonija šiuo metu išgyvena svarbų „evoliucinį perėjimą“. Pasak jų, ateityje gyvensime žymiai ilgiau, vaikų susilauksime senesniame amžiuje ir net kasdienių užduočių atlikimui į pagalbą pasitelksime dirbtinį intelektą. Šis pokytis bus toks didelis, kad tai prilygs pasikeitimui iš beždžionės į žmogbeždžiones ir iš žmogbeždžionių į žmones.

 

„Jūsų 80-ieji arba 100-ieji gyvenimo metai nuo jūsų senelių skirsis radikaliai“, – teigia Cadellis Lastas ir priduria, kad ateityje daugiausia laisvo laiko praleisime virtualioje realybėje. Kai kurie evoliucijos mokslininkai mano, kad gyvenimo trukmė per ateinantį pusę amžiaus gali išaugti net iki 120 metų.

 

Remdamasi Christinos Sterbenz ataskaita, Cadellis Lastas padarė išvadą, jog žmonės lytiškai subręs vėliau. Tai vadinama gyvybės istorijos teorija. Pagal ją aiškinama, kaip natūrali atranka formuoja pagrindinius žmogaus gyvenimo aspektus, pavyzdžiui, reprodukciją.

 

Pagal mokslininkus, išaugus smegenų tūriui, organizmui reikės daugiau energijos ir laiko pasiekti visą savo potencialą. Todėl vietoj greito gyvenimo ir mirties ankstyvame amžiuje, žmonės gyvens lėtai ir mirs gerokai senesni negu dabar.

 

„Visuomenėje šiuo metu yra visiška netvarka. Tačiau krizės akivaizdoje išryškėja galimybės, ir apokalipsės metu gali prasidėti metamorfozė, – tvirtina Cadellis Lastas. – Manau, ateityje žmonija sukurs daug sudėtingesnę, sąžiningesnę, ir galingesnę civilizaciją, sugebančią sustabdyti biologinį laikrodį.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Šie pakitimai vyksta jau dabar. Šiandien, vidutinis pirmo kūdikio besilaukiančios moters amžius Didžiojoje Britanijoje yra 29,8 metai ir šis skaičius nuolat auga. JAV vyresnių nei 35 metų amžiaus moterų, susilaukusių pirmojo vaiko, skaičius nuo 1970 metų išaugo net 15 procentų.

 

„Kai šalys tampa ekonomiškai labiau pažengusiomis, vis daugiau ir daugiau žmonių, ypač moterų, turi galimybę ilgesnį laiko tarpą gyventi be vaikų, – prideda mokslininkas, – Ateityje dirbtinis intelektas kompensuos žemos kvalifikacijos darbo vietų poreikį, o mes praleisime daug laiko gyvendami virtualioje realybėje“.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Jo hipotezė išdėstyta moksliniame darbe, pavadinimu „Žmogaus evoliucija, gyvybės istorijos teorija ir biologinės reprodukcijos pabaiga“.

 

Rekomenduojami video:


2500
7 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
cha

Aha nauja rūšis turbūt storų žmonių rūšis kuri pati nieko be kompiuterio nesugebės padaryti. Aš geriau pats realioje realybėje viską darysiu, o kompiuteriai ir virtuali realybė tegul lieka tinginiams. Taip pat per daug būti virtualioje realybėje nesveika, nes nu būkim teisingi žmonės taps storais nuo mažo fizinio judėjimo. :D

aa

Visoms gyvunu rusims , netgi paprastiems vienalasciams issivystiti i kita rusi evoliucijos eigoje prireikdavo miljonus metu , bet va zmogus , daugialastis , turintis sudetingiausia nervu sistema planetoje per 35 metus sugebes isivystiti i kita rusi… jo kur gi ne…

Ezekiel

Vien dabar žmonės yra bombarduojami informacijos lavina, pasikeitė maitinimosi įpročiai ir mažiau judami taigi nesistebėsiu jei žmonija sparčiai mutuos.

ropke

as taqi sakyciau, siame tukstantmetyje, virsmas ivyks , 6 rase uzgims, kada cia tas bus, tiksliai nieks nezino, didele tikimybe, 200metu begyje galiivykt,

Plikšalis

Gerb. Valdi, nuvažiuokite pailsėti prie Viduržemio jūros į Kiprą ir pamatysit, kad mūsų pajūris -tikra tvarkos poezija, palyginus su tuo, kas darosi ten…

omcikas

ta rusi ko gero bus galima vadint kompiutericus-debiliticus..

valdis

Va, ir vėl eilinis „evoliucinis perėjimas“…
Tačiau mes, lietuviai, ateityje kasdieninių užduočių atlikimui į pagalbą pasitelksime ne dirbtinį intelektą, o kiniečius – viena aiškiaregė išprognozavo, kad Lietuvos ekonomika sustiprės 2035 metais, bet tuomet šalyje darbuosis daug šios tautos atstovų. Taip atsiras ir nauja žmonių rūšis – tai bus etniniai lietuvaičiai siauromis akimis.
Kad ilgiau gyvensime, tai džiugina, nors kažin kokia bus ta gyvenimo kokybė užterštame pasaulyje. Gal todėl, kaip rašoma, ateityje daugiausia laisvo laiko žmonės praleis virtualioje realybėje – užsidėję deguonies kaukes, klajos po internetinius rojaus sodus, ir savo vaikams pasakos, kad kadaise toks pasaulis egzistavo iš tikrųjų…

grazina

Valdi,nuostabu!

valdis

Ačiū.
Nenorėčiau, kad taip atsitiktų, tačiau vis didėjanti emigracija ateityje gali privesti prie tokio scenarijaus – kai pritrūks vietinės darbo jėgos, teks kviestis užsieniečius. Anglai bei norvegai pas mus nevažiuos – tik kiniečiai.
Gyvenu Klaipėdoje, ir mėgstu vaikščioti pajūriu; vasarą nueinu net iki Juodkrantės. Tai žinokite, kad mūsų pajūris pamažu virsta dideliu šiukšlynu. Neseniai buvau išvykęs grybauti į miškus keliasdešimt kilometrų nuo miesto – ir tenai pilna šiukšlių.
Gal ne į temą aš čia, bet liūdna…

Taip pat skaitykite