Mokslininkai: visi žmonės psichiniai ligoniai

padded-roomŠiuolaikinė miesto visuomenė apimta baimių ir balansuoja ant pavojingos ribos, – teigia britų mokslininkai. Išanalizavę baimes, kurios tapo tikra miestiečių rykšte, jie išsiaiškino, kad dauguma iš jų turi paranojinį pobūdį arba yra susijusios su pernelyg dideliu įtarumu aplinkinių atžvilgiu.

 

Iš 1200 žmonių, kuriuos įtraukė į tiriamają grupę, 40 proc reguliariai baiminasi, kad aplinkiniai jiems už nugaros kalba bjaurastis, 27 proc įsitikinę, kad aplinkiniai juos sąmoningai erzina ir stengiasi išmušti iš pusiausvyros, 20-čiai procentų atrodo, kad juos persekioja. Dar 10 procentų tiriamųjų yra susirūpinę, kad prieš juos rengiami sąmokslai, o 5 proc šventai įsitikinę, kad kažkas tyčia nori jiems padaryti nemalonumų.

 

Šios baimės realizuojasi pačiomis įvairiausiomis situacijomis: kažkas bijo imti pinigus iš bankomato, kiti paniškai vengia visuomeninio transporto (bijodami teroro aktų ir katastrofų). Treti gi paprasčiausiai jaučiasi savo darbovietėse kaip priešo stovykloje ir visą laiką įtariai žvilgčioja iš už monitoriaus į šalia sėdinčius kolegas – ar tik jie nerezga kažko, kas gali kelti grėsmę sveikatai ir karjerai.

 

Medikai tvirtina, kad paranojinių nuotaikų augimo procesas pastaruoju metu žymiai spartėja tiesiog proporcingai tam, kaip visuomenėje krinta pasitikėjimo aplinkiniais ir artimaisiais lygis. Net iš artimiausių draugų ir mylimųjų mes kartais laukiam blogiausio, o ką jau kalbėti apie mažiau pažįstamus.

 

Ar reikia bijoti tokio pobūdžio paranojos? Mokslininkai kupini optimizmo: visiškai ne. tiesiog reikia laiku suvokti, kad esate kankinamas tokio reiškinio ir pradėti su juo bekompromisinę kovą: įveikti įtarumą ir dalintis savo mintiomis su artimaisiais, stengiantis “kupiūruoti” atsirandančias galvoje paranojines nuotaikas, keičiant jas pozityviomis mintimis.

 

Inf. šaltinis: visokybes.com

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
valdis

Ar žinote, kad baimės fobija vadinasi Kaunterfobija? Rekomenduoju paskaityti šį tinklaraštį – http://fobija.wordpress.com/fobiju-sarasas/ – galėsite patys nustatyti sau diagnozę.
Susipažinęs su ten publikuojama informacija, supratau, kad fobijų turiu daugiau, nei pinigų…
:-)

ropke

daugeja aplamai visu psichiniu ligu, ipatingai depresijos formu. geros daug informacijos yra knygoje , tajos. AURA, CAKROS, APSIGYNIMAS NUO TAMSIUJU JEGU . ir aplamai pasakius , tokiems zmonems, kaip jogams toli pazengusiems, taip pat ir ateiviams, ar ezoterika besidomintiems zmones(bet ir gyvenantiems pagal visatos desnius)( nes yra tikrai teke sutikt zmoniu, atrodytu , lyg ir ezoterike sustra, bet tokia arogancija sklinda , susireiksminimas, kad nu nafig), tai tokiu tai ezoterikais as neskaitau zmoniu. tai pries tai kur minejau, tokiem zmonem , zemes gyventojai apie 95% yra nelabai sveiki, kazkas panasaus, kaip kad butu pabege is psichiatriniu ligoniniu! . nu taip… Skaityti daugiau »

Ezekiel

Savisaugos instinktas nėra psichinė liga, bet kai pradedama kautis su vėjo malūnais tai tikrai kažkas negerai galvoje.

Monika

Rado stebukla! Patys tuos zmones visokiom nesamonem gasdina,o paskui paranojikais vadina. Nevisi supranta ir zino kas jie yra, jie zinosi tik,kad yra gime baisiais nusidejeliais ir todel yra baimingi. Juk jiems niekas, gal but neaiskina, kad yra patys savo minciu ir proto valdovai, juk kai eme protauti tevai tuoj nulakino i baznycia ir ant kelienu parklupde,ot kur zmogaus nuopuolis, nes jis pats save paverte nusikalteliu. Idomu tik uz kokius tad griekus,gal uz tuos, kad nesugeba savo proto realiai valdyti. Aciu zemes Angeliukai. Meiles, ramybes ir taikos.

Taip pat skaitykite