Žmogaus likimas priklauso nuo ūgio?

talestmanGelapo instituto duomenimis, aukšti žmonės jaučiasi laimingesni už žemaūgius. Kodėl?

 

Prisiminkite: iš tolo pamatai nepažįstamą “Sabonį” ir be jokios priežasties pajunti jam pagarbą. Kodėl? Tokį keistą fenomeną patvirtina ir garsaus Amerikos Gelapo visuomenės nuomonės tyrimo instituto sociologinių apklausų duomenys, taip pat Amerikos ekonomikos tyrinėjimų nacionalinio biuro ataskaita.

 

Psichologai apklausė milijoną savanorių, ar jie yra patenkinti gyvenimu. Paaiškėjo, kad aukštesni nei vidutinio ūgio (177,8 cm) stipriosios lyties atstovai ir aukštesnės nei vidutinio ūgio (162,6 cm) moterys jautėsi laimingesni. O tie žmonės, kurie buvo nepatenkinti savo likimu, pasirodė esantys beveik 2 cm žemesni nei vidutinio ūgio.

 

Be to, paaiškėjo, kad kiekvieni 2,54 cm papildomo ūgio didina laimės lygį tiek pat, kiek jį didina šeimos pajamų padidėjimas 4 proc. Tai yra žemi žmonės gali susitaikyti su savo ūgiu ir net pasijusti laimingi, jeigu piniginė bus prikimšta pinigų. Bet kodėl Fortūna palanki ilgšiams?

 

Kaip rodo evoliucijos eiga, aukšti žmonės, pirmiausia vyrai, geriau sugeba ir šeimą apginti nuo laukinių žvėrių, ir greičiau nučiupti grobį, ir laiku pastebėti artėjančius priešus, juk jų tvirtesnis skeletas, stipresnės rankos. Aukštieji visada maitinosi geriau, nes atnešdavo didesnį grobį. Ir lytinių partnerių ištįsėliai visada turėdavo daugiau, nes moterys intuityviai jaučia: aukšti stipriosios lyties atstovai užtikrins geresnį gyvenimą sau ir savo artimiesiems.

 

Ir palikuonys taip pat bus aukšti, vadinasi, laimingi ir gerbiami. Taigi, impulsyvus moters noras sutuoktiniu rinktis išstypėlį yra pagrįstas evoliucijos požiūriu. Tuo tarpu “pupų pėdus” dažnai nuo vaikystės kamuoja nevisavertiškumo kompleksas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tiesa, krimsdamiesi dėl ūgio, jie siekia “kompensuoti” šį trūkumą: stengiasi ne tik pavyti aukštuosius, bet ir pralenkti juos visose gyvenimo srityse. Būtent todėl jiems būdingas atkaklumas siekiant tikslo ir didesnės pretenzijos, taip pat seksualinės. Juk gana dažnai tenka matyti juokingas poras: jis – pigmėjas, apsikabinėjęs auksinėmis grandinėmis, ji – ilgakojė manekenė.

 

Meilėje žemiems žmonėms kartais išties labiau sekasi, nes jie būna nepaprastai energingi ieškodami partnerės. Žemi vyrai gyvenime yra aktyvesni, nes kliaujasi ne tiek palankiomis aplinkybėmis, kiek savo sumanumu. O štai mažas moters ūgis daug kam net atrodo pranašumas – šalia jos net tikri neūžaugos atrodo aukšti ir tvirti vyrai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Parengta pagal dienraščio “Respublika” priedą “Laisvalaikis”

 

Respublika-logo1

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
valdis

Manau, kad straipsnyje paminėta ilgakojė manekenė sau į porą pasirinko pigmėją ne dėl jo teigiamų charakterio bruožų, o dėl aukso grandinių :) Taigi, nesvarbu, kad jūsų ūgis mažas – svarbu, kad banko sąskaita būtų didelė :))

tiesiai sviesiai

As 1.70 su trupuciu bet tikrai noreciau buti siek tiek aukstesnis tiesos tame irgi yra, bet kaip sakoma ne ugis svarbu o smugis;), aisku netiesiogine prasme:D

Vardo nėr :)

ech, čia tiek nelogiškų ir iš piršto laužtų dalykų. No way aukšti žmonės geresni už kitus ir jų pajamos 4% didesnės už kiekvieną 2,54cm. Kaip pogalais tai įmanoma apskaičiuot??

ttt

Aš manau kad nepriklauso nuo ūgio tavo ateitis čia viskas priklauso nuo pačio žmogaus noro kuom nors tapti.

Ezekiel

Aukštesnį ne visada turi pranašumą. Pavyzdžiui jie gali turėti problemų su širdimi, nes jį turi būti stipri, kad varyti kraują į smegenys. Taip sunaudoja daugiau kolorijų, išleidžia šilumos ir yra ne tokie vikrus.
Taip jiems reikia daugiau raumenų masės, kad neatrodyti ploniems. Pastebėjau aukšti turi ir veido deformacijas, turbūt nuo augimo hormono pertekliaus.

Taip pat skaitykite