Mokslininkai: tikėjimas gerina žmogaus psichinę ir fizinę sveikatą

handofgodNaujausi tyrimai, kuriuos atliko JAV Misurio universiteto mokslininkai, rodo, kad tikintys žmonės yra ramesni, santūresni ir pasižymi žymiai geresnė sveikata už ateistus ir agnostikus.

 

Taip pat buvo įrodyta, kad visai nesvarbu, kokią tikybą išpažįsta žmogus. Vien aukštesnės jėgos egzistavimo pripažinimas stebėtinai teigiamai veikia psichinę ir fizinę sveikatą.

 

Dar didesnį poveikį sveikatai daro dalyvavimas religinės bendruomenės gyvenime. Tai formuoja priklausomybės išrinktųjų bendraminčių būreliui jausmą ir didina atsparumą stresams. Mokslininkai nustatė, kad tikintieji katalikai, protestantai, musulmonai, judėjai ir budistai po rimtų ligų atsigauna lengviau ir greičiau už netikinčiuosius.

 

Kuo aukštesnis ligonio dvasinio išsivystymo lygis ir kuo jis labiau įsitraukia į religinę veiklą, tuo mažesnį nerimą jaučia. Prisiminus, kad emocinis stabilumas – viena iš sveikimo sąlygų, tikinčiųjų padėtis yra geresnė už ateistų.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Anonimas

Fuck it pirma irdodikyte kad jis egzistuoja

Taip pat skaitykite