Saulė Žemei žada Apokalipsę

solar-flare-trace„Tik laiko klausimas“ kada katastrofiškas pasekmes galintis sukelti Saulės audros pliūpsnis pajudės į žemės pusę. Žemė gali tapti taikiniu sprogimo, kurio galia prilygsta „10 milijardų ant Hirošimos numestų atominių bombų galingumui vienu metu“.

 

Ši grėsmė, anot leidinio express.co.uk, paskatino mokslininkus skubiai tartis, kaip sumažinti pragaištingą Saulės audrų poveikį, kuris turėtų „ilgai trunkantį“ poveikį visoms Žemės gyvybės formoms. Mokslininkai perspėja, kad visos komunikacijos sistemos bus sunaikintos, gyvybiškai svarbios paslaugos – transportas, sanitarija ir medicina nutrauks veiklą, o nutrūkus energijos tiekimui, pasaulis panirs į tamsą.

 

Ashley Dale’as, tarptautinės mokslininkų misijos „SolarMAX“ narys įvardijo pagrindines Saulės audros rizikas: „Be elektros, žmonėms kils problemų užsipildyti mašinas degalais, išsiimti pinigų iš bankomatų ar atsiskaityti už pirkinius internetu.

 

Vandens ir kanalizacijos sistemos taip pat nebeveiks, o tai reiškia ūmias epidemijas miestuose, tokias ligas, kurių mes jau manėme atsikratę prieš šimtmečius“. Britus, pas kuriuos ši vasara jau dabar vadinama rekordiškai karšta, mokslininkai perspėja – Saulės paviršiuje pastebėtas „itin keistas aktyvumas“, kurio metu į Žemės pusę jau buvo paleistos kelios karštosios žvaigždės blykstės. Saulės audros susiformuoja, kai žvaigždės vainiko masės išvaržos (angl. coronal mass ejection, CME) perskrodžia Žemės magnetinį lauką.

 

Tai sukelia didžiulę elektros iškrovą, kuri gali sugadinti elektrą varomus mechanizmus ar sutrikdyti elektros tiekimą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

A. Dale’as, šiuo metu dirbantis aeronautikos srityje Bristolio Universitete, teigia, kad tai „tik laiko klausimas“ kada grėsminga Saulės magnetinė audra smogs Žemei. Jis perspėjo, kad mūsų planeta susidūrė su 1859-ųjų Saulės superaudros, žinomos kaip Keringtono įvykiu (pavadinto jį užfiksavusio britų astronomo R. Carringtono garbei), grėsme.

 

R. Carringtonas užfiksavo ugningus Saulės pliūpsnius, pasklidusius po visą atmosferą ir privertusius žmones galvoti apie atėjusią pasaulio pabaigą. Tų dienų pranešimuose užfiksuota, kad telegrafo mašinos leido žiežirbas, sužalojimus patyrė elektrikai, o gyvenvietės sunkiai kentėjo nuo savaiminių užsidegimų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Daugiau nei 1 tūkst. kJ energijos masė, judėdama daugiau nei 3 mln. metrų per sekundę greičiu, išsprogdino apie trilijoną kilogramų įkrautų dalelių į Žemės pusę. A. Dale’o teigimu, Saulės superaudra Žemėje gali pridaryti apie 6.5 trilijono litų nuostolį sustabdydama visus komunikacijos ir transportavimo tinklus.

 

„Mes pradėjome suvokti, kad šios superaudros yra pakankamai didelės, kad galėtų pridaryti stiprių nuostolių ir, vaizdžiai tariant, jos vyksta pakankamai dažnai. Būtent dabar, kai mes tapome tokie priklausomi nuo technologijų, o toks įvykis jau vėluoja maždaug penkerius metus. Šiuo metu mes laukiame labai labai svarbaus įvykio, tai gali skambėti kaip dar vienas gąsdinimas, tačiau taip nėra, – tam yra labai rimtų požymių,“ – teigė mokslininkas.

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
do

aik tu sau….
ir dar neaišku jiems kas piramidės viršuje?maniau kad visąžiniai
ir kaip gi juos nuteis?
išties juokingas komentaras

Alien a

Visatos protas neleis tokiems dalykams nutiks kadangi jis mus globoja, jau seniai zinoma , jog NASA dirba Illuminati aka New World Order clanui , kuris siekia ibauginti ir paseti nezinomybe musu galvose . Siuo metu nusikaltimu ir tvarkos galaktikos komitetas dirba ties tuo nustatyti kas yra auksciausioje piramides virsuneje Illuminati valdzioje ir nuteisti juos.

do

o tai čia ne pernai metų straipsnis?lyg ir baigėsi saulės žybsniai,be to vasaros karščių nesalygoja magnetinės audros

asas

Paziurek prognozes sekanciai sav. Ir as pats Dar pries kelias dienas ten buvau,tai tikrai karsta vasara buvo. Nebent tu ten kur nors siaureje randiesi.

Ra

Kad Anglijoj ne kiek nekarsta, as dbr gi ten atostogauju

Taip pat skaitykite