Žmonės įsimylės kompiuterines programas per artimiausius 15 metų

kadras-is-filmo-ji-539c2ff33b902Filme „Ji“ pavaizduoti santykiai tarp žmogaus ir išmaniosios kompiuterinės programos – ne tokie ir neįtikėtini, sako „Google“ inžinerijos direktorius Ray’us Kurzweilis.

 

Jo nuomone, žmogus flirtuoti su kompiuteriu ar net jį pamilti galės jau per artimiausius 15 metų, rašo „NBC News“. Kalbėdamas konferencijoje Niujorke R.Kurzweilis praėjusią savaitę pareiškė, kad technologijos sugebėtų bendrauti emociškai ir rasti ryšį su žmogumi.

 

„Aš prognozuoju, kad kompiuteriai bus žmonių lygyje – tokiame, kad su jais būtų galima turėti santykius – per 15 metų – iki 2029-ųjų“, – sakė jis.

 

R.Kurzweilis aiškino, kad jis kalba apie emocinį intelektą – sugebėjimą juokauti, būti romantišku, jautriu, seksualiu.

 

Jo nuomone, filmas „Ji“ yra labai realus pavaizdavimas to, kas gali būti pasiekta.

 

R.Kurzweilis yra padaręs įvairių novatoriškų kompiuterių išradimų, vienas geriausiai žinomų – balso atpažinimo technologija. Jis taip pat yra tvirtas teorijos, kad ateityje žmonės susilies su mašinomis, šalininkas.

 

Konferencijoje jis taip prognozavo, kad ateityje bus galima užprogramuoti genus, kad jie įveiktų vėžį, kitas ligas ar net senėjimo procesą. 66-erių R.Kurzweilio nuomone, taip pat ateityje drabužiai galėtų būti kuriami 3D spausdintuvu.

 

„The Independent“ pažymi, kad R.Kurzweilio prognozės praeityje stebėtinai tikslai pasitvirtino. 1990 metais jis teigė, kad iki 1998-ųjų kompiuteris pajėgs įveikti šachmatų čempioną. Taip ir nutiko 1997 m., kai Gariui Kasparovui teko pripažinti pralaimėjimą kompiuterinei programai.

 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
ns

Kokia nesąmonė. Aš tai niekada, nes man ta blogio mašina netinka. Geriau su tikra malonia panele o su kompiuteriais tik bailiai kurie į lauką kojos iš namų neiškiša. Linku iki to nenusižemint. Ir visiems taip kaip aš geriau bendraut su tikra panele ir mažiau namuose sėdėt.

Ishiki

Tai reiks, ne kad zmones myli kompiuterius, bet kad wapsie nebesuvokia kas yra “myliu”. Jau dabar meiles supratimas = seksas. Pasakykit savo broliui arba sesei, kad juos mylit arba dar geriau draugui ar draugei :) ir pasiziurekit koks rezultatas, tikros meiles nebera. Net santykiuose tarp vyro ir moters like tik isipareigojimai tu mano as tavo, jei “myli” dar kazka kita done. Nebera tikros meiles zemeje, todel sita zodi galima trinti is zodynu ir pakeisti pvz aistra ar dar kuo nors.

manpx

Jau dabar 90%smaukos prie kompu tai po 15 metu 100 %

Denisas

Gal kompiuteriai ir sugebes mus iaudrinti, bet manes tikrai neisitemps i lova :D

Taip pat skaitykite