Mokslininkai nustatė: geri žmonės tikrai turi “angelo geną”

angel_alone2Kalifornijos ir Bafalo (JAV) universitetų mokslininkai išsiaiškino, kad mes, pasirodo, ne šiaip sau sąžiningai mokame mokesčius ir tampame donorais. Taip nesavanaudiškai elgtis skatina tam tikras genas. Mokslininkai jį pavadino “angelo genu”.

 

Jis yra atsakingas už tokius jausmus kaip dosnumas, teisingumas ir gailestingumas. Tačiau jį turi ne visi. Jo neturinčiųjų charakteriui būdingi tokie demoniški bruožai kaip šykštumas, egoizmas ir žiaurumas. Vienu žodžiu, tai, kas žmogų paverčia šėtonu.

 

Šias išvadas mokslininkai padarė po tyrimo, per kurį stebėjo ir apklausė 711 suaugusių vyrų ir moterų. Eksperimento dalyviai atsakė į klausimus apie tai, kaip atlieka pilietinę pareigą, kaip elgiasi su kitais žmonėmis ir kaip apskritai vertina pasaulį, taip pat apie savo labdaringą veiklą.

 

Pasirodė, kad tie eksperimento dalyviai, kurių kraujyje buvo nustatytas “atjautos genas”, dažniau aukodavo, tapdavo donorais, tvarkingai mokėdavo mokesčius ir savo noru dalyvaudavo teismo posėdžiuose kaip prisiekusieji. Kaip aiškina psichologai, “angelo genas” kontroliuoja hormonų oksitocino ir vazopresino funkcijas.

 

Oksitocinas yra vadinamas “meilės hormonu”, jo paprastai gausu įsimylėjėlių ir motinų kraujyje. Taigi, jeigu kuris nors iš jūsų kaimynų arba kolegų atrodo labai dosnus, rūpestingas ir pilietiškas, toks žmogus turi “angelo geną”. O tas, kuris yra didelis egoistas ir šykštuolis, – “velnio geno” savininkas. Šie genai paveldimi. Vadinasi, nusikaltėliais gimstama?

 

Parengta pagal dienraščio “Respublika” priedą “Laisvalaikis”, parengė: Milda Kunskaitė

 

Respublika-logo1

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
bahtas

Ne, netiesa, buvau žiaurus ir egoistas, bet Krishna mane pakeitė 100 proc.

Sharikovas

Ne krishna tave pakeite, o tu pats, religija buvo tiesiog postumis kuri galejai gaut ir is kitur, pavyzdziui savo seimos.

&2

N straipsnelis neitema. tie kurie turi angelo nanitu didesni kieki tie yr yra stipriau kontroliojami tokie zmones nenuspejamiai elgiasi salia ekologiskai gyvenanciu zmoniu…

Taip pat skaitykite