Žmogaus minčių ir ligų ryšys

neuron_thumbTikriausiai nenustebsime, kad dažniausias palinkėjimas žmonių gyvenime – „Sveikatos!”. Tikra tiesa, kad šiame žodelyje telpa daug daugiau negu galime įsivaizduoti. Juk be sveikatos žmogui nei vienas gyvenimo malonumas nebereikalingas. Verta susimastyti, ir pagaliau prisiimti atsakomybę už savo sveikatos būklę.

 

Sakysite Kaip? Ogi žingsnis po žingsnio, kontroliuojant savo mintis, keičiant gyvenimo būdą, priimant naują pasaulėžiūrą. Žinoma ir tai, kad šiuolaikiniame pasaulyje, o ypač medicinoje žmogaus psichologijos ir ligų sąsajos padariniai nelabai priimtini, arba tiesiog neskelbiami, dėl tam tikrų priežasčių. Atsiranda vos keletas „šviesos skleidėjų“ kurie stengiasi parodyti tikrąsias žmonijos ligų priežastis. Todėl turime patys prisiimti atsakomybę ir sąmoningai eiti link sveikesnio ir ilgesnio gyvenimo. Atminkite, kad mes esame gyvas pavyzdys savo vaikams, o vaikai – tai nauja karta.

 

Taigi ryšys tarp žmogaus minčių ir ligų tikrai egzistuoja. Dažniausiai mes patys nežinodami susikuriame įvairias ligas, kurias gydome vaistais metų metus, o rezultato vistiek nėra. Vis daugiau mokslininkų pradeda ieškoti psichologinių problemų ir fizinių ligų ryšio, o sąrašas nuolat papildomas. Bet kuri liga signalizuoja, kad sistema, jungianti žmogaus protą, kūną ir emocijas, yra pažeista. Žmonės suserga tuomet, kai save apgaudinėdami slopina savo jausmus, o emocijos lieka neišreikštos.

 

Ajurvedos* požiūriu tikroji ligų priežastis – tai pusiausvyros nebuvimas, kurį gali sukelti netinkamas mąstymas ir elgesys su savo kūnu. Pvz.: per didelis alkoholio ar kitų narkotikų vartojimas, egoistinis elgesys ar bičiulystė su netinkamais (godžiais, kupinais neapykantos) žmonėmis. Per didelė jutimų stimuliacija – triukšmas, gyvenimas nehigieniškai, toksinių medžiagų kvėpavimas. Laiko ir sezono įtaka. Pvz. miego trūkumas, arba per ilgas buvimas šaltyje arba karštyje yra žalinga.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Be išvardintų veiksnių pusiausvyra prarandama, kai blogai maitinamės, patiriame įtampą ir neigiamas emocijas. Taigi kai gyvybinės energijos ilgą laiką būna be pusiausvyros, dažnai pasireiškia liga, kuri susidaro iš toksinų ir medžiagų apykaitos likučių. Taigi apibendrinant – sveikata yra žymiai daugiau negu ligos nebuvimas. Tai darna tarp emocijų, intelekto, kūno, veiksmų, elgesio ir aplinkos, kurioje gyvename. Visi šie elementai yra vienodai svarbūs. Taigi pusiausvyra sukuria darną, kuri suteikia gilų pasitenkinimą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Akivaizdu, kad kūnas yra mūsų veiksmų, minčių ir įsitikinimų atspindys.

 

Žmonės turėtų įsisąmoninti ir pamažu keisti gyvenimo būdą, įpročius, nuostatas ta linkme, kad išmoktų kontroliuoti savo mintis. Sąmoningumas ir minčių kontrolė yra būtina tam, kad aplinka nedarytų neigiamos įtakos ir neformuotų žmonių minčių tai kaip jai naudinga. Pvz.: televizijos reklamos, ypač įvairiausių vaistų reklamos nuolatos formuoja žmonių nuomonę, kad jie turi sirgti o paskui gydytis. Tokia gausybė vaistų ir papildų nuolatos perša nuomonę, kad visi esame netobuli, linkę sirgti ir negaluoti, o šie vaistai – mūsų išsigelbėjimas.

 

Dažna tarpusavio pokalbių tema tampa skundimasis įvairiais negalavimais, vienas kito gailėjimai, dejonės. O juk tokie pokalbiai pritraukia dar daugiau negalavimų. Žmonės be ligų tartum nežino kaip tapti reikšmingais. Pokalbiai taip pat priveda prie ligų klestėjimo, nes į ką sutelktas dėmesys tas ir didėja.

 

Turbūt daugelis nepagalvoja, kad egzistuoja kolektyvinė pasąmonė, tai reiškia, kuo daugiau žmonių serga, skundžiasi sveikata, perka ir naudoja vaistus, tuo didesnis skaičius žmonių įtraukiamas į šį procesą.

 

Deja, dabar didžioji dalis žmonių yra tik įrankis kažkam uždirbti milijonus, o jų sveikata ištiesų niekam nerūpi.

 

Visuomenės spaudimas, netinkamas gyvenimo būdas, užslopintos emocijos (pyktis, pavydas, melas, skausmas, saviraiškos nebuvimas ir t.t) ir tai tik dalis priežasčių nuo ko prasideda ligos. Vieno recepto ligų profilaktikai nėra, tačiau daugelio problemos sumažėtų o gal net išnyktų pirmiausia atsigręžus į save. Minčių kontrolė, tvarkingesnis gyvenimo būdas, teigiamas nusiteikimas, savęs stebėjimas, mažesnis siekimas valdžios, nesureikšminimas materialinių dalykų.

 

Tiesiausias kelias išvengti ligų arba pasveikti – tai gilinimasis į save ir savo psichologines problemas ir be abejo jų sprendimas. Nei vienas gydytojas negali išgydyti žmogaus jei jis to pats neleis. Nes siekiant išgydyti ligą neužtenka slopinti tik jos simptomus, būtina ieškoti priežasties ir ją šalinti

 

Pridedamas sąrašas dažnai pasitaikančių ligų ir jų psichologinis paaiškinimas.

 

Adenoidai – Nesutarimai ir barniai šeimoje. Vaikui, kuris jaučia kad kažkam trukdo.

 

Alzhaimerio liga – Nesugebėjimas priimti gyvenimo realybės.

 

Anoreksija – savęs neigimas.

 

Apetitas per didelis – Baimė ir apsaugos poreikis.

 

Augliai – senų nuoskaudų ir sukrėtimų puoselėjimas.

 

Bronchitas – nervinga atmosfera šeimoje.

 

Diabetas – Ilgėjimasis to kas galėjo įvykti.

 

Disko išvarža – jausmas, kad gyvenime niekas tavęs nepalaiko.

 

Epilepsija – Gyvenimo neigimas ir intensyvi kova, savęs prievartavimas.

 

Gastritas – ilgai užsitęsęs netikrumo jausmas.

 

Grybelis – Beviltiškumas, nesugebėjimas eiti į priekį.

 

Hemorojus – baimė netilpti į duotus terminus.

 

Išbėrimas – Susierzinimas dėl atidėliojimo.

 

Kraujospūdis padidintas – neišspręsta sena emocinė problema.

 

Lėtiniai susirgimai – nenoras keistis ir ateities baimė.

 

Mazgeliais sustorėjimas – beviltiškumas ir pagieža.

 

Migreniniai galvos skausmai – Pasipriešinimas gyvenimo tėkmei.

 

Moteriškos ligos – savęs neigimas, moteriškumo neigimas.

 

Navikai – senų nuoskaudų ir išgyvenimų laikymas.

 

Opelės ant lūpų – Lūpomis neištarti kaltinimai.

 

Sinusų susirgimai – Susierzinimas artimu žmogumi.

 

Skrandžio opa – Baimė, įsitikinimas kad nesi pakankamai geras.

 

Storosios žarnos gleivinės – Senos, painios mintys užkemša šlakų pasišalinimo kanalus.

 

Širdies ligos – įsisenėję emocinės problemos. Džiaugsmo stoka. Įtampa ir stresas.

 

Parengta pagal Autoriaus asmeninę patirtį; Louise L.Hay „Mylėdamas save tu būsi laimingas“, 1998; Vadim Zeland, “Likimo valdymo galimybės“, 2006; Kazuo Inamori „Gyvenimo filosofija“, 2004; “Ajurvedos paslaptys”, Gopi Warrier ir kt. 2001, parengė: doublesun.lt

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
as

sutinku.

www

Įdomi rašliava.. Visada maniau, kad negatyvus mąstymas/mintys išvysto fizines ligas kai tai…

Bizetoji

Manau tiesa

Taip pat skaitykite