Netolimoje ateityje gatvių žibintus pakeis savaime šviečiantys medžiai

2-1-svieciantis-medis-534686619a96cNyderlandų architektas Daanas Roosegaarde’as įsitikinęs, kad menas ir dizainas ateityje visus apstulbins naujovėmis. Naujausias jo projektas – tamsoje šviečiantys medžiai.

 

Pasitelkės biologijos ir chemijos technologijas D.Roosegaarde’as tikisi transformuoti paprastus gatvėse augančius medžius į fantastiškus šviesos šaltinius.

 

Kartu su mokslininku Aleksandru Kričevskiu ir Niujorko universitetu jis mėgins papildyti augalų DNR šviečiančių gyvių – medūzų, jonvabalių ir grybų – DNR. Mažesni šviečiantys augalai galėtų būti sujungti į medžius panašias struktūras, kurios tamsiu paros metu apšviestų gatves.

 



 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Willy

Balandis 15 d, 2010Tėra dvi taisyklės apie akotbtiiinus:1. Nevartoti antibiotikų.2. Jei tai neišvengiama, vartoti antibiotikų kaip įmanoma mažiau. ik ligoms gydyti – ir tik su gydytojo receptu. Be recepto jų apskritai gi nenusipirksi Teoriškai, bet ne praktiškai. Žmonės antibiotikų prasimaino įvairiais keliais: kas turi gydytojų pažįstamų, išsiprašo receptų; turi jų užsilikusių nuo ankstesnio gydymo, kuriuos po to vartoja kada nori; blogiausias variantas parsiveža arba jiem parveža iš Kaliningrado srities, kur kai kuriose vaistinėse galima receptinių vaistų įsigyt ir be recepto.Blogiausia, kad mamytės vaikeliui peršalus, t.y. pasigavus virusiuką, puolą jį šerti antibiotikais, nes o kaip kitaip išgydyt? O kartais ir gydytojai… Skaityti daugiau »

Ateiviai

Not bad

Taip pat skaitykite