Bizonai bėga iš Jeloustono – gresia superugnikalnio išsiveržimas?

stumbrai-bega-is-parko-533e382634f43Ketvirtadienį pasaulio žiniasklaidą užplūdo gąsdinantys pranešimai, kad bizonai bandomis bėga iš Jeloustono nacionalinio parko.

 

Būtent čia yra superugnikalnis, kurio išsiveržimas galėtų pražudyti milijonus žmonių, Šiaurės Ameriką uždengti pelenais ir pakeisti klimatą visame pasaulyje.

 

Vaizdo medžiagoje, įkeltoje į „Youtube“ svetainę, matyti, kaip keliu iš parko masiškai bėga bizonai. Filmuota medžiaga pasirodė balandžio 2 dieną – po to, kai šioje teritorijoje kilo nedidelis žemės drebėjimas.

 

Po tokių žinių iškart prasidėjo spekuliacijos, kad tai – ženklas, jog paskutinį kartą prieš 640 tūkst. metų išsiveržęs ugnikalnis ruošiasi vėl išsiveržti. Nors šis ugnikalnis nuolat yra aktyvus, per visą istoriją buvo trys pražūtingi jo išsiveržimai: prieš 2 mln. metų, prieš 1,3 mln. ir prieš 640 tūkst. metų.
Jeloustouno ugnikalnio išsiveržimas prieš 2 milijonus metų buvo katastrofiškas – pusė Šiaurės Amerikos buvo uždengta pelenais, žuvo milijonai gyvūnų.

 



 

Mokslininkai teigia, kad Jeloustouno ugnikalnio išsiveržimas galėtų pražudyti JAV – žūtų milijonai žmonių, būtų sunaikinta ekosistema šimtų kilometrų spinduliu. Dar daugiau – teigiama, kad toks masinis išsiveržimas dešimtmečiui atšaldytų visą Žemę. Tačiau tuo pat metu mokslininkai ramina, kad keliantys paniką interneto vartotojai neturi jokio pagrindo panikai.

 

„Jeloustounas niekada nenustoja drebėti“, – „Science“ sakė geofizikas Robertas Smithas iš Jutos universiteto. Seisminis aktyvumas yra normalus reiškinys šioje teritorijoje, ir mokslininkai nuolat įdėmiai jį stebi. Tad kodėl iš parko bėga bizonai?

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Nacionalinis parkas savo „Twitter“ paskyroje parašė, kad gyvūnai bėga dėl žiemos. Žinduoliai migruoja į žemesnes vietoves, esančias už parko ribų, nes ten jiems lengviau maitintis. Bet ar toks paaiškinimas teisingas parodys tik laikas.

 

Rekomenduojami video:


2500
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
ExeBack

Taip ir maniau, vėl Rusai puola bizonus.

Katinas

Kai zvirbliai prades migruoti tada tai jau 100% kaput :D

loki

Keista, kad ispustas toks burbulas, juk toks reiskinys pakankamai daznas ten. Panasiu video yra ir daugiau.

Atšalęs

šešėliai nupiešti, balandžio 1 praėjo, o nesąmones dedat

czech-kuolis

Vigi, ne manęs klauskite tokių dalykų. Geriau savo daktaro ar mamos.

Mr.sisinster

Na butu visai idomu jei issiverz vis kazkas naujo ,o ne vien apie ukraina blevyzgot

czech-kuolis

na, jie labai civilizuoti – bėga keliu ir tik viena puse!

Vigis

Jau galima juoktis?

Taip pat skaitykite