Stokholme sugauta milžiniško dydžio žiurkė

Viena Stokholme (Švedija) gyvenanti šeima savo virtuvėje rado gyvį, kuris šią šeimą išgarsino ne tik visoje Švedijoje, bet ir visame pasaulyje. Milžiniška beveik pusės metro ilgio (neskaitant uodegos) spąstais Solnos mikrorajone sugautą žiurkę išsivežė graužikų kontrolės skyriaus darbuotojai.

 

Žvelgiant į fotografijas, gali susidaryti įspūdis, kad iš virtuvinės spintelės ištrauktas kiškis. Tačiau tai – žiurkė, kurios “ūgis” – 40 cm (neskaitant uodegos). Į virtuvę nosies įkišti nesiryžo net ir su šeima gyvenantis katinas Enokas, kuris, šeimos narių teigimu, sėkmingiau medžioja ne graužikus, o muses.

 

2-1-ziurke

 

Paaiškėjo, kad gigantiška žiurkė į virtuvę įsibrovė pro ventiliacijos vamzdį, o kelią link jo skynėsi pragrauždama ne tik medieną, bet ir betoną. Surijusi po kriaukle rastas maisto atliekas, pabaisa susigundė ir šiukšliadėžės turiniu, pasakojo buto šeimininkas Erikas Korsas.

 

Jo teigimu, šiurpaus dydžio žiurkė šeimos moteris – mamą Signę ir dukteris Daną (17) bei Eriką (15), – žinoma, išgąsdino. Tačiau šeimos vyrai Justusas (13) ir Laurentiusas (6) su tėčiu jos neišsigando.

 

Kaip tik berniukai pirmieji pastebėjo, kad gigantė pakliuvo į spąstus. Įkliuvusi žiurkė pasiduoti nesiruošė ir bandė su visais spąstais pasprukti šliaužte. Vis dėlto mutantė vėliau išleido kvapą.

 

Įtarimas, kad spintelėje kažkas yra, šeimos narėms kilo, kai nei iš šio, nei iš to katinas Enokas pradėjo bijoti virtuvės. “Manėm, kad ten kokia maža pelė, bet paskui pagalvojom, kad pelė tokio bruzdesio negalėtų sukelti”, – prisiminimais dalijosi prieš tris savaites žiurkę-vikingą sumedžiojusios šeimos mama Signė Bengtsson.

 

Didžiausi būgštavimai pasitvirtino, kai po kelių dienų, norėdama išnešti šiukšles, po kriaukle pastebėjo žiurkės išmatų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

“O kitą dieną ji jau tupėjo tame šiukšlių kibire. Kraupaus dydžio. Tikra pabaisa. Aš pašiurpau. Negalėjau patikėti, kad būna tokių didelių žiurkių. Puoliau į paniką, užlipau ant stalo ir pradėjau spiegti”, – leidiniui “The Local” pasakojo Signė.

 

Tuo metu šeimos galvos Eriko Korsas namie nebuvo. Kai Signė papasakojo, ką matė, šis nepatikėjo – juk tokių žiurkių nebūna.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

“Kai paskambino žmona ir viską papasakojo, sakiau, kad nusiramintų ir pažadėjau grįžti namo sekmadienį. Vėliau ji pranešė, kad žiurkė pasirodė ir kitą dieną, šeimos nariai pradėjo vengti virtuvės, kurioje šeimininkavo “pragaro žiurkė”. Kai grįžau namo, žiurkė jautėsi kaip namie ir lyg niekur nieko tupėjo po virtuvės stalu.”

 

Kai žiurkė nuskuodė slėptis kažkur už indaplovės, šeima nusprendė kviesti sanitarinę tarnybą. Tarnybos darbuotojai atvežė ir paspendė trejus didžiulius spąstus. Netrukus į vienus iš jų galvą įkišusi žiurkė įkliuvo. Tačiau ji liko gyva ir su visais spąstais vėl puolė slėptis už indaplovės. Žmona paskambino sutuoktiniui, kad šis grįžtų. Vis dėlto žiurkė nustipo pati. Jos ilgis nuo galvos iki uodegos siekė 39,5 cm.

 

“Vaikai bijojo, kad ji, nelyginant zombis, atsigaus. Jie nenorėjo prie jos prisiliesti”, – pasakojo E. Koskas.

 

“Po šio įvykio dar ilgai vengėme užsukti į virtuvę, – prisipažino Signė. – O mūsų katinas į virtuvę įžengti išdrįso tik po savaitės. Sanitarinės tarnybos darbuotojai sakė, kad tokio dydžio žiurkės dar nebuvo matę.”

 



 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Tadas

Pacukas čia. Jie tikrai dideli būna. Bet į gyvenamas patalpas retai lenda. Šlikštynė.

Nesvarbu

Uzuojauta katinui :) man irgi butu nesmagu tokia pamatyt

Belekas

esu mates panasia, gal net ir didesne pats. galiu garantuot, kad pasauly ir 3 kartus didesniu yra

Taip pat skaitykite