Mirties bausmė: nuo injekcijos iki nudiriamos odos

Sušaudymas

 

Tai Senųjų Vakarų stiliaus mirties bausmės vykdymo metodas, datuojamas sulig šaunamųjų ginklų išradimu. Tipiškas scenarijus: kalinys pasodinamas į kėdę, penki anoniminiai šauliai stovi už 20 metrų nuo jo ir bando nusitaikyti tiesiai į nuteistojo širdį.

 

Spies_executed_by_firing_squad.

 

Dėl tam tikrų moralinių aspektų, vienas iš ginklų yra užtaisomas tuščiais šoviniais.

 

Giljotina

 

XVIII amžiaus pabaigoje Prancūzijos revoliucijos metu išrasta giljotina buvo sukurta siekiant įgyvendinti visuomenės lygybės idėjas. Ji gyvybę atima greičiau ir efektyviau nei nukertant galvą kirviu.

 

19smith2.600

 

Vilkimas, pakorimas ir ketvirčiavimas

 

„Vilkimo, pakorimo ir ketvirčiavimo“ bausmė vyrams, nuteistiems už išdavystę, buvo taikoma Anglijoje XIII-XIX amžiuje. Nusikaltėliai buvo tempiami arkliais, tada pakariami, išskrodžiami ir sukapojami ar suplėšomi į keturias dalis.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Lėtas pjaustymas

 

Dar vadinamas „tūkstančio gabalų mirtimi“, šis egzekucijos metodas buvo naudojamas Kinijoje maždaug nuo 900 metų, kol jį uždraudė 1905-aisiais. Paprastai, pjaustymas trukdavo daugiau nei tris dienas. Jis buvo naudojamas, kaip bausmė už išdavystę ar savo tėvų nužudymą.

 

Gyvo virinimas

 

Mirties bausmė virinant buvo taikoma jau pirmajame mūsų eros amžiuje ir dar XVI amžiuje egzistavo Anglijoje, kaip atpildas už išdavystę. Šio proceso metu, asmuo patalpinamas į didelį katilą su įkaitintu skysčiu (aliejumi ar vandeniu) ir verdamas kol numiršta.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Nukryžiavimas

 

Nukryžiavimas paplito maždaug VI amžiuje prieš mūsų erą. Šiandien jis vis dar naudojamas Sudane. Taikant šį metodą, asmuo yra pririšamas arba prikalamas prie kryžiaus bei paliekamas kaboti. Mirtis ateina lėtai ir skausmingai, procesas tęsiasi nuo poros valandų iki kelių dienų.

 

Gyvo sudeginimas

 

Pirmieji įrašai apie gyvų nusikaltėlių deginimą buvo rasti Hamurabio kodekse, sukurtame dar XVIII amžiuje prieš mūsų erą Babilonijoje.

 

burningAtStake-586x293

 

Šis metodas buvo naudojamas, kaip bausmė už seksualinius nukrypimus, raganavimą, išdavystę ir ereziją.

 

Gyvo palaidojimas

 

Egzekucija, kurios metu baudžiamasis užkasamas gyvas, egzistuoja nuo 260 metų prieš mūsų erą. Pagal turimas žinias, senovės Kinijos Čin dinastija palaidojo 400 000 dar gyvų pasmerktųjų.

 

bury-alive

 

Priklausomai nuo karsto dydžio (jei toks yra), uždusimo procesas trukdavo nuo 10 minučių iki kelių valandų.

 

Užmėtymas akmenimis

 

Tai senovinis mirties bausmės vykdymo metodas. Šiomis dienomis jis vis dar taikomas islamiškose šalyse, kaip atpildas už svetimavimą.

 

Dramblių sutrypimas

 

Šiuo būdu Pietų ir Pietryčių Azijos regione neteistieji buvo pasmerkiami myriop daugelį šimtmečių. Dramblys akimirksniu išdavyste kaltinamą žmogų sutraiškydavo bei suplėšydavo į gabalus.

 

Odos nudyrimas

 

Senoviniai įrašai atskleidžia, kad odos nudyrimo gyvam žmogui bausmė, buvo paplitusi maždaug IX amžiuje prieš mūsų erą.

 

Perdūrimas

 

Ši egzekucijos forma yra viena seniausių. Ją praktikavo maždaug prieš 4 tūkstančius metų. Nusikaltusio asmens centrinė kūno dalis būdavo perduriamas ietimi arba kuolu.

 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
zuzu

Negaila tokiu kurie nusipelne,maciau pries gal 1,5-2 men atgal 2 kaliniu is JAV priesmirtini interviu,jie net neatsipraso artimuju uz nuzudymus,ir sako mes numirsim-kiti vistiek ta pati darys.Artimieji net neverke.Zmones isgyvena visa gyvenima niekam nieko blogo nepadare,manau gerai, ka nusipelno-ta gauna!Ko man vis gaila,tai tik vargsu gyvunu!

Jaunėlis

Net nustebau,kad pakaruoklis tiek ilgai kankinasi,juk žmonės kariasi ieškodami lengvos mirties.

tt

jei neluzta stuburas istikruju tai baisi mirtis.

Paulius

Dar nepaminėjote sodinimo ant kuolo, kai nelaimėlis buvo sodinamas ant kuolo ir nuo savo kūno svorio mirdavo lėta mirtimi, kol kuolas perverdavo visus vidaus organus.

barbaras

Ta pati ir as norejau pasakyt. Viena ziauresniu mirciu

Mange

iki gyvos

Taip pat skaitykite