Manekenas ar užbalzamuotas lavonas?

Šiaurės Meksikoje prie vienos parduotuvės vitrinos susirinkusi minia, per stiklą žiūrėdama į vieno manekeno gyslotas rankas, spindinčias akis ir baimę keliančią šypseną, mėgina išspręsti makabrišką mįslę, rūpinčią daugeliui žmonių jau 84 metus. Žmonės mano, kad tai gerai išsilaikęs parduotuvės savininko dukters lavonas.

 

la2

 

Manekenas atsirado vitrinoje 1930 metų kovo 25 dieną. Nuostabi mergaitė su tobulais veido bruožais traukė praeivių žvilgsnius, ir tada visi pastebėjo, kad ji labai panaši į salono savininką Pascuala Esparza. Jo duktė gyvenimą baigė tragiškai: savo vestuvių dieną ji mirė nuo juodosios našlės įkandimo. Nelaimė buvo nutikusi visai neseniai ir miestiečiai nusprendė, kad liūdesio nukantintas tėvas pastatė į vitriną užbalzamuotą savo dukters kūną.

 

Ištisus metus negyvoji nuotaka domino Meksikos žiniasklaidos atstovus, o šiandien pažiūrėti į tikroviškai atrodantį manekeną atvyksta turistai iš Pietų Amerikos, JAV ir net Europos. Žmonės ištisas valandas praleidžia prie salono vitrinos, bandydami suvokti ar manekenas yra iš tiesų balzamuotas žmogaus kūnas.

 

La Pascualita

 

Ilgainiui merginos vardas buvo pamirštas ir dabar ji vadinama tiesiog La Pascualita. Nepaisant to, kad praėjo jau nemažai metų, manekenas vis dar stebina savo neįtikėtinu tikroviškumu, o pardavėjai su didele baime du kartus per savaitę keičia jam sukneles.

 

Parduotuvės darbuotoja Sonia Burciaga sako: „Kiekvieną kartą kai einu pro Pascualita, mano rankos ima prakaituoti. Jos rankos labai tikroviškos, ji net turi išsiplėtusias venas ant kojų.“

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

la3

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Pro parduotuvę judria miesto gatve dardant automobiliams ir sunkvežimiams, prie įėjimo nosis į vitrinos stiklą įbedę žmonės patys mėgina nuspręsti, ar tai manekenas, ar tikras lavonas.

 

“Po visų metų, praleistų vitrinoje, ji gerai atrodo”, – apžiūrinėdama rožančių laikančią Pascualitą sakė Yolanda Robles (Jolanda Robls), kuri vedama smalsumo atvyko iš JAV Arizonos valstijos Finikso miesto. “Yra tiek daug detalių, pavyzdžiui, jos plaukai ir nagai, kad tai tiesiog turi būti tiesa”, – pridūrė ji.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Arsaja

Tai negi negalima to manekeno kaip nors įpjauti ar pakišti po rentgeno aparatu?

ale nesvarbu

Manekenas tai ar ne :D net tais laikais buvo imanoma dauk. As tai maziau speliociau ir egzomuociau palaikus. Kur ji antai yra palaidota :) ir vsio baiktusi mysles

Jolita

Kodel negalejo tikroviskai manekeno padaryt? Buki kas tiki, kad cia kazkoks lawonas;DDD Del pinigu gali vapse viska tikrowiskai padaryt. Paskleide pletkus, kad tipo lawonas ir tiki tokie kaip jus, taigi reik kazka sugalvot, kad lankytoju butu ir saibos byretu. Verslas

ttt

Cia jau nesuprasi kas. Is vienos puses manekenas is kitos zmogus negyvas.Cia jau kaip kam suprasti.O mano nuomone tokia cia zmogu balzamuotas nes ant tiek riesas tikroviskai atrodo.

Kristis

cia tikrai lavonas nes nagai labai tikroviski kam jiem taip nagus daryt.

Yuki

Tikiu jog tai tikras lavonas. Tokiais metais negalejo taip tikroviskai padaryti manekeno, net dabar manekenai taip neatrodo…

Huhu

Visiska nesamone, koks dar lavonas… Net nepanasi ta dukra :D
Gal kure ir norejo bent kiek panasia padaryt, bet neisejo – padare grazesne :D

Taip pat skaitykite