Ateityje gyvensime po vandeniu

2-1-Sub-biosferaŽmonių skaičiui persiritus 7 milijardų ir ribą ir populiacijų kreivėms stiebiantis viršun vis statesniu kampu, kyla visai logiškas klausimas – o kur ateityje gyvensime? Na, ne po 10-mečio, tačiau, pavyzdžiui, po dar 100 metų?

 

Planai kraustytis į Mėnulį kol kas neatrodo realistiški – ten pilka, šalta, tektų atsigabenti ne tik energijos šaltinius, bet ir vandens.

 

Svajonė – išvysti realybėje

 

O kaip apie gyvenimą – po vandeniu? Tiesą sakant, vienas britų dizaineris visai rimtai suprojektavo gyvenvietę po vandeniu ir dėsto, kuo ji bus patogi ateities gyventojams. Apie tai rašo portalai inhabitat.com ir dailymail.co.uk

 

Phil Pauley, suprojektavęs didžiulę konstrukciją, pavadintą „Sub-biosfera 2”, sako, kad toks povandeninis ir energetiškai savarankiškas miestas tiktų „akvanautams, turizmui, vandenynų gyvūnijos mokslininkams ir ilgalaikiam žmonių, gyvūnų bei augalų gyvenimui.“

 

Šis projektas sudarytas iš 8 biomų (savotiškų darinių, kuriose egzistuoja ir flora, ir fauna), kurie visi kartu ištęsia statinio ilgį iki 340 metrų. Statinio centras iškyla apie 120 metrų virš vandens lygio.

 

P. Pauley sako, kad bene 20 metų svajojo apie tokio statinio sukūrimą ir labai tikisi, jog per savo gyvenimą dar išvys jį realybėje.

 

Centrinis ir visos sistemos palaikymui skirtas biomas tiekia kitiems „gyvenamiesiems“ biomams (stiklo rutuliams) šviežią orą, elektrą, vandenį, maistą ir apsaugo nuo atmosferos slėgio svyravimų.

 

Kiekvienas biomas būtų suskirstytas į 20 aukštų, 10 iš jų būtų išnirę virš vandens ir 10 glūdėtų po vandeniu.

 

Tokioje konstrukcijoje vienu metu galėtų gyventi 100 žmonių, joje būtų auginami ir maisto
produktai, nereikėtų iš išorės prijungti vandens šaltinio. Kitaip tariant, struktūra turėtų funkcionuoti be jokios pagalbos iš išorės.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pats P. Pauley sako nesąs fanatikas, todėl nesistengs parduoti projekto statybų ar architektų bendrovėms. Jis tiesiog palauks, kol žmonės patys „prieis“ iki idėjos, kad po vandeniu gyventi yra visai smagu ir įdomu. „Štai tada apie mano idėją bus kalbama“, – sako dizaineris.

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Šiuo metu P. Pauley siekia žemiškesnių tikslų – ieško leidėjo savo parašytai fantastinei trilogijai, kurios veiksmas vyksta būtent tokioje po vandeniu įsikūrusioje konstrukcijoje.



 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Anonimas

rode per tv kad gyvensim ant vandens maciau ir kaip atrodo tie nameliai bet kad po vandeniu nesamone gryna mes ne zuvys

PykčioRegimybė

Abene ne ant debesų gyvensim! Debilas blet, pagaidint ir apšikt galva!

Sharikovas

Taip pat skaitykite