Antrąją pusę parinks ne meilė, o DNR testas

meile-dnaPoros netrukus galės pasirinkti savo antrąją pusę vien tik pagal optimalų genetinį suderinamumą, o ne meilę, teigia mokslininkai. Dėl nuolat pingančių DNR tyrimų D. Britanijoje ir kitose šalyse gali vėl prasidėti eugenikos – teorijos apie žmogaus biologinių savybių pagerinimą remiantis genetiniais principais – atgimimas, pareiškė žymus britų mokslininkas.

 

Londono Imperinio koledžo profesorius Armandas Leroi’us Dubline (Airija) vykstančioje konferencijoje „Euroscience Open Forum“ pareiškė, kad per artimiausius 5 – 10 metų taps įprasta, kad jaunuolių poros mokės už prieigą prie išsamaus vienas kito genetinio kodo, skelbia „Telegraph.co.uk“.

 

Pasak profesoriaus, noras susilaukti sveiko kūdikio skatins potencialias poras susipažinti su savo partnerio (-ės) genų analizės rezultatais. Remdamiesi šia informacija, būsimi tėvai galės pasinaudoti dirbtinio apvaisinimo technologijomis, leidžiančiomis išvengti kūdikių su nepagydomomis ligomis, sakoma pranešime.

 

Mokslininkas sakė nemanantis, kad žmonėms bus suteikta privilegija genetiškai „projektuoti“ savo vaikus renkantis norimą intelekto lygį ar akių spalvą: esą visas dėmesys bus sutelktas į tai, kaip išvengti genetinių ligų. Kalbėdamas apie naujausius mokslo atradimus, keliančius iššūkius žmonių rūšies identitetui, profesorius Armandas Leroi’us sakė, jog žmogaus genomo sekvenavimo kaina mažėja taip sparčiai, kad „labai labai greitai jis taps labai plačiai prieinamas“.

 

Pilno žmogaus genomo iššifravimo kaina sumažėjo nuo 1 milijardo JAV dolerių daugiau nei prieš dešimtmetį iki maždaug 4 000 dolerių šiuo metu. Mokslininkas konferencijos dalyviams pareiškė, kad eugenikos priemonės jau dabar prieinamos: esą kasmet atliekama dešimtys tūkstančių abortų, nustačius Downo sindromo ir kitų sunkių apsigimimų atvejus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Tokie procesai jau yra plačiai įsitvirtinę daugelyje Europos šalių. Dauguma etinių problemų, kurias žmonės kelia kalbėdami apie neoeugeniką, paprasčiausiai išnyksta, jei galima pasiūlyti genų selekciją ar partnerių atranką kaip eugenikos priemonę“, – sakė prof. A. Leroi’us.

 

Jis pabrėžė esąs tikras, kad D. Britanijos sveikatos apsaugos sistema pacientams teiks jų genomo šifravimo paslaugą dar esant gyvai dabartinei žmonių kartai. Tokia paslauga, mokslininko teigimu, bus pradėta teikti visai netrukus, ir ji bus plačiai prieinama.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite